(#18063445)
çok mantıklı konuştuğunu zanneden yazar.
eşcinsel bir yazardır. değil ise, eşcinsel psikolojisini nerden bildiği merak konusudur.
efendim, eşcinsellik sapkınlık olabilir. herkesin kendi görüşüdür saygı duymak gerekir.
asıl hastalık nedir, insanların fikirlerine ve görüşlerine saygı duymamaktır.
yıllar sonra bir anda bir erkek ile başka bir erkeğin arasında aşk başladığı görülmüştür.
içinde hiçbir erkeğe karşı istek yokken, bir anda birine aşık olmuştur.
insanlar duyguları ve zaafları olan aciz bir varlıktır.
birine aşık olduğu zaman duygularına hakim olamaz. (bu erkek olsa bile)
o yüzden eşcinsel psikolojisinden hiçbir halt anlamadan vırt vırt etmeyiniz.
müslüm gürses in ölümüne sevindi diye daha psikopatoloji nedir bilmeyenlerin patoloji tanısı koymaya çalıştığı hor görüldüğü küfre maruz bırakıldığı fakat duygularını samimice paylaşmaktan gocunmayacak yazar.
fakirlerden nefret etmek ve müslüm gürses in ölümüne karşı oluşan coşkulu sevinci paylaşmak trolluk olmuş.
canınız çok sıkılıyorsa odanızın bir köşesine geçip birşeyler yapmayı deneyin ve insanların duygu ve düşüncelerine önce saygı duymayı öğrenin. herkes herkesi sevmek zorunda değildir.
neyse elektra kızım sakin ol sus. bu sümsük fakirlere kendini niçin anlatıyorsun ki.
(#21225590) kendisini kutluyoruz. bütün bilimsel çalışmaları yerlebir ederek dünya futbol şampiyonasında rövaşata attı adeta. bir din var mı ? konusuna el atması rica olunur.
oedipus kompleksinin kız çocukta oluşan halidir. 3-6 yaş arası olan fallik dönemde zuhur eder. bunun altında birçok tabii sebep vardır ve bir tanesi de şöyledir:
kız çocuğu karşı cinsinde olan penisin kendisinde olmamasını annesinin onu doğururken ona da bir adet penis koymamasına bağlar. böylece kız çocukta anneye karşı kin ve nefret başlar. bu sırada kız çocuk babaya yönelir ve anneyi yerlere batırırken babayı göklere çıkarma ihtiyacı hisseder. birinden eksik olan sevgiyi diğeriyle tamamlamaya çalışır bir nevi. böylece babaya hayranlık ve aşk başlar. zaman içinde anneyle özdeşleştikçe kompleks atlatılır lakin fallik dönem sağlıklı atlatılamadığı takdirde bu kompleks 40 yaşında bile devam edebilir.
rivayete göre eskiden cizre kıralının elektra adında çok güzel bir kızı varmış, bir gün elektra sevgilisi oedipus'un aklına uyup hindistan'a karabiber ve kumaş almak almak için gemiye binmişler. tabi bir zaman sonra bunlar hindistan diye yanlışlıkla patates yetişen bir kıtaya varmışlar, bir daha da dönememişler.
cizre kıralı kızının anısına şehri yukarıdan gören aşk tepesine bir anıt kompleks yaptırmış ve kızının adını günümüze kadar yaşatmıştır.
ismi Yunan mitolojisinden gelmektedir. fikrin temelini Freud atmış olsa da freud koymamistir ismini. annem gibi bir kadın olursam, babam gibi bir adamla olabilirim, öyle bir adamı hak ederim düşüncesi. tek babayla sınırlandırılmıyor; eğer abiyle de baba vari ilişkiler kurulmuşsa o da sayılır
şahsen ben var olduğunu düşünüyorum çünkü kendim de dahil kadınlar aşık olduğunda agizlarindan ister istemez babam gibi, aynı babam da öyle yapar gibi sözlerle -genelde farkında olmadan - sevgiliyle babanın ortak özelliklerine vurgu yaparlar. baba ilk sevgilidir.
Elektre kompleksi, birçok açıdan erkek çocukların yaşadığı öedipal çatışma ile benzerlik göstermektedir. Ne var ki erkek çocukların baba ile yaşadıkları bu çatışma, kız çocuklarında anne ile gerçekleşir. Elektra kompleksi yaşayan kız çocukları ise babayı elde edebilmek için anne ile bir rekabete girerler ve bu dönemde anne babanın hatalı tutum ve davranışları ömür boyu sürecek bir kısır döngüyü barındıran ruhsal yapının oluşmasına neden olur.
muhtemelen o kız ruhsal yapının oluşmasında bazı eksiklikleri barındırmaktadır.
3 yaşında fantezi dünyasında anneyi öldüren ve bunu bilinçaltında bastıran kız çocuğu bir ömür boyu bu durumun kaygısını yaşadığından hayatının ilerleyen yıllarında panik atak vb. hastalıklarla bir nevi "oto kastrasyon" yapar.