mfö'nün '84 tarihli bir şarkıları olmasının yanısıra aynı zamanda aynı tarihli albümlerinin de adıdır. Albümde yeralan şarkıların çoğu klasikleşmeyi başarmıştır.
seyyal taner 80lerin basinda ipucu beslisi adli grubuyla konserler veriyormus ve bu grubun kendi albumleri icin hazirladiklari bazi sarkilari da seslendirirmis. ele gune karsi da bunlardan biri. seyyal taner bu sarkiyi plakta okumak istedigini soylerek ve sarkinin 6 ay icin telif hakkini almis. yani sarkiyi 6 ay icinde plakta yayinlamaliymis. sarkiyi kaydettirip trt'de soylemeye baslamis. ancak bir programda naciye'yi seslendirirken giydigi kostum yuzunden 8 ay kadar trt'den boykot gormus. ve sarkiyi mfo ilk plaklarinda yayınlamis.
ironik mi desem ne desem? ayrıldığı için mutlu ama mutsuzmuş gibi yapan, yahut ta ayrıldığı için mutsuz ama mutluymuş gibi yapan bir insan portresidir zannımca.
insanın haleti ruhiyesi ile bire bir uyduğunda keyifle dinlenebilen hatta defalarca dinlenebilen, eskimeyen parçadır. melodisi keyifli görünmeye çalışıp içinde fırtınalar kopan kişinin dışavurumu gibidir. en azından bana öyle geliyor.
arayıp sormasan da, unuttum seni sanma: söze bak yarabbi o aramıyor ama diyorsun ki, unuttum seni sanma... kendi kendine gelin güvey olmak...
aşık ettin beni kendine, sonra da terk ettin gizlice: tam bir ipnelik, kedinin önüne oyuncağı koyup, kedi patisini uzattığı zaman çekip çekip kıs kıs gülen gaddar insan davranışı gibi ipnelik.
seni hiç aldatmadım, aldatmayı hiç sevmem: ahanda bu da parçanın yalanı, başkasını bulamamışsın ki, unutamamışsın, bulamadığın için de aldatmamış sayarsın kendini.
sadece bas partisyonları bile, sıradan bir pop şarkısını şişirip, patlatır. ukalalığın lüzumu olmamakla birlikte, şarkının tarihinin ve özkan uğurun müzisyenliğinin anlatılmasına gerek olmadığını düşünüyorum.
Annelerin kullandığı sözlerin biridir. mesela:
Oğlum derslerine çalış ele güne karşı rezil etme bizi demesinler şunun oğluna bak okulunu bitirememiş diye