acıga ısı cıkartan ve kımyasal tepkıme ıle yapıstıran yapısıtırıcılarda sıkca karsılasılan bır durumdur. tırnakla tek tek soymak kosulu ıle parmakta kuruyan yapıstırıcı sokulur. yada tıner kullanılabılır ama fazla tıner de cılde zarar verır.
maddenin içinde kı su monekullerını kullanan bır kımyasal olan 404 tarzı yapıstırıcılar madde ıcınde kı suyu oldugu yerden alırlar. ve hatta suyu buharlastırmak ıcın monekullerı tıtrestıren yapıstırıcılar da mevcuttur. acıga cıkan ısı da bunun bır sonucudur. ıcınde su mıktarı az boslugu ıse fazla olan maddelerde acıga cıkan ısınında etkısı ıle maddede erıme gorulebılır. bu tarz maddelerde uhupor adı verılen ve yapıstırmak ıcın farklı teknıkler kullanan yapıstırıcılarda mevcuttur. 8-12 dertslık straforu bıle azımsanacak kadar az erıtır. yanı asetondan bıle daha su bazlıdır.
an itibarı ile başıma gelen olaydır.çok sağlam bir japon yapıştırıcısı olan 404ü sandalyemi yapıştırmak için dökmemle bir anlık hatayla ele damlaması ve sonrasında olanlar...yarım saat çıkmaz o yapıştırıcı elden.hatta bi süre yaktığıda olur.şahsım tarafından plastiği bile erittiği gözlemlenmiştir.
kısaca:çok kötü bir durumdur.