türk hastalığıdır. sırf bundan dolayı kimler neler başarabilecekken başaramadı tarihte. bırak çevreni kendin için yaşa artık. çevren için yaşarsan yaşamanın ne anlamı var ki? bu hayat herşeyiyle senin.
Toplumsal baskı unsuru betimleme veya öyle bir algı oluşturma ünlemi. Klasik ebeveyn tavrı. Bu yaklaşım Çoktu eskiden. Baya da bi ağırlığı vardı, gideri de. Şimdilerde azaldı. Özellikle büyük şehirlerin insanı Kabuk değiştirdi. Çok da tınlanmıyor eskisi gibi.
Yakın Bir arkadaşım anlatmıştı. Niğde de bir kasabada yaşanmış bir olay. Dayısı (hikayeyi yaşayan ve ona anlatan bizzat dayısı) yaşı gelmiş evlenecek. Kız bakıyorlar. Neyse Bir kız bulmuşlar. Kızı akşam karanlığında samanlığa getirecekler aracılar, o da görecek beğenecek alacak filan. Neyse alel acele getiriyorlar kızı. Bu garibimde bakıyor ediyor filan ama doğru dürüst net seçemiyor bile kızın yüzünü karanlıktan dolayı. Hatta pek beğenmiyor da görebildiği kadarıyla. Ama Sonra nedense kabul ediyor. Tabi Yeğeni soruyor, diyor niye bakmadın iyice, yada sonra niye tekrar bir buluşma görüşme daha istemedin? Yada gördün ama beğenmedin niye kabul ettin? Gibilerden soruyor yeğen. Dayısının verdiği cevap aynen şu: dayıcım burası küçük bir kasaba. Benim onunla görüştüğümü (görüştüm dediği 1 kere görmüş konuşmamış bile hiç) herkes biliyor duymuş ve öğrenmiştir. Şimdi ben onu almazsam laf yaparlar kızın adını çıkarırlar. Elalem ne der sen bilmezsin..
Eskiden mi yaşamak daha zormuş yoksa şimdi mi bilemedim bu hikayeyi duyunca.