ekşi sözlük ün yazar alımı yapmamasının nedenleri

entry12 galeri0
    1.
  1. bizim sözlüğe ''ahlak polisliği'' yapan ekşisözlüğün uzun bir süredir son dönemlerde sol frame'lerinde küfür veya ağır hakaret içeren başlıkların daha sık görünür olmasından mütevelli yapılan eylemdir. Şaşırmamak gerekir, onlar da bu olayla görmüşlerdir ki Allah'ın sopası yoktur. *
    1 ...
  2. 2.
  3. kaybedilen müşteriyi tekrar kazanma maliyetinin, "yeni müsteri" kazanma maliyetinden daha fazla olmasıdır.
    0 ...
  4. 3.
  5. *kendilerini ulaşılmaz, übermensch göstermek
    *her an yazar alımı açılabilir düşüncesini oluşturup ilgiyi canlı tutmak
    *kalitelerini! korumak
    *ayrıcalıklı bir sınıf oluşturmak, kısaca ayrımcılık yapmak...

    gibi nedenler..
    2 ...
  6. 4.
  7. üzerine çok fazla kafa yorulması gereken nedenlerdir...

    vay lan! neden almıyorlar acaba?

    ''o kadar iyi yazıyorum ki , buralar dar gelir oldu anasını satayım! ekşi aç bağrını beni kucakla be n'olur!'' mudur olay?
    yoksa alternatifleri içerisinde de aynı eylemi gerçekleştirebilmemize rağmen halen reklam şirketi gibi abidik gubidik şeyleri düşünmemiz mi asıl sorun olan?

    asıl sorulması gereken budur...
    4 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. eksinin moderatörlerini gaza getirelim kampanyasıdır.
    0 ...
  11. 7.
  12. göreceli olarak mantıklı ya da mantıksız nedenlerdir. şöyle ki:

    bir sözlük ortamı içerisinde bulunan herkes tabi ki ekşi sözlükte yer almak ister içten içe. neden? çünkü orası gerçekten kutsal bilgi hazinesi. yanılmıyorsam 8 yıldır yazılabilecek her konuda entry içeriyor ancak işte bu yüzden ben ekşi sözlükte bundan sonra yer almak istemem. evet aradığımız her şeyi bulabiliyoruz ancak 8 yıldır söylenememiş ve hala söylenmesi gereken o kadar az şey kalmıştır ki yazar olsak da elle tutulur pek fazla şey yazabileceğimizi ben düşünmüyorum. elbetteki vardır bize de düşen birkaç yorum ancak bunlar değişen gündemin çizgisinin dışına çok da fazla çıkamayacak şeyler olur. evet ekşi sözlükte 3. nesil olmak çok büyük bir ayrıcalıktır belki ama 8, 9, 10... olduktan sonra pek de anlamı yoktur bence.
    2 ...
  13. 8.
  14. "neden yazar alımı yapsın?" sorusuyla has been defeated edilecek gereksiz ve ezik bir ifadedir.

    1-) s a n a - n e ekşi sözlügün kalitesinden, vasatlıgından ? içine dert mi oldu ? başka işin gücün yok mu?

    2-) bir sürü sözlük klonu var, hergun bir sürü yazar alıyorlar. çok mu kaliteli oluyorlar yani?

    3-) evet. ek$i bir markadır. istedikleri gibi de markanın arkasına saklanırlar. bu seni zerre kadar baglamaz. sözlükleri kollama ve yaşatma dernegi başkanı mısın?

    4-) "ek$i her geçen gün kötüleşiyor". allam yarrabbim bide bu laf çıktı. ultra mega hiper süper kültürlü, olgun bir insan mısın da ek$i'nin kötüye gittigini söylüyorsun.?
    neyi kötüye gidiyor cidden merak ediyorum. en azından orada sözlükle t.şak geçip "felsefe boktandır" , "tv izlemek kitap okumaktan iyidir" , "bülent ersoy şahane kadın" gibi adamlar yoktur. boyle adamlarıda barındırmazlar. yazarlarının %30'u 30 yaş ve üstü insanlardır. kasmayın boşa hiç bir sözlük ekşi gibi olamaz.

    5-) ek$i sözlükte yazar olmak için g.tunu bile s.ktrecek insanlar vardır bu memlekette. amaçları daha çok okunan ve daha populer olan bir yerde olup ego şişirmektir. bunun farkında olan ssg'de artık yazar alımı yapmamaktadır. bunu bu kadar büyütecek bir şey yok.

    sorularıyla ve ifadeleriyle de sos yapılır, afiyetle yenilir.
    2 ...
  15. 9.
  16. 10.
  17. olumsuz etkileri vs. her şey bir yana, bunun bir eleme sistemi olması ve iç işleyişe pozitif etkileri olmasıdır. yeni 10 entry dolduran bir çaylak; en erken 1 yıl sonra üye oluyorsa, bunun sözlüğe etkileri şunlardır;

    - sözlükte formatı sabitleyebileceğiniz bir altyapı oluşturması:

    misal bir un eleği düşünün. unu bir anda eleyemezsiniz. artıklar birikir ve yeni un dökmeden önce o artıklar çöpe atılır. ve bundan sonra yeni un takviyesi yapılır. ancak uludağ sözlük' ün en en en büyük problemi, sürekli bir yazar alımı mevcut olduğundan; un elekten artık taşmaktadır. yani o elek olsa da olur, olmasa da.

    - yazarların otokontrol sistemini geliştirmesi:

    yazarlar, hataları sonucunda siteden atılmalarının veya çaylak edilmelerinin ardından, bir daha siteye dönüşlerinin uzun zaman alacağını bildiğinden; yazdıklarını iki kere okuduktan sonra gönderirler. grafiksel olarak açıklayacak olursak; sözlükte kalmanın marjinal fayda eğrisi, sözlükte sıçmanın marjinal fayda eğrisinin üstündedir. ancak hemen bakıyoruz uludağ sözlük' e, adamın çaylaklığı 10 gün; yeni nick alıp sözlükte yazar olabilme süresi 5 gün. anlayan beri gelsin.

    bu ekşicilik değildir. elbette ideal olanı gösterip, örnek alacağız.
    4 ...
  18. 11.
  19. serverlarının maksimum kapasiteye ulaşmış olmasındandır.
    0 ...
  20. 12.
© 2025 uludağ sözlük