abartılacak bir durum olmayandır. herkes ölecek nihayetinde. ha banu güven, ha samuel esteban. ne farkeder. hatta ekşi'deki yazarların ileri görüşlü olduğu kanısına da varabiliriz. ileriyi görüyorlar. ben uludağ sözlük adına teşekkür ediyorum bu hassasiyet için.
şimdi arkadaşım belki bir özeleştiri olacak ama ben tüm sözlüklerde yazdım ve en demokratik sözlüğün uludağsözlük olduğunu anladım. ekşi sözlük direk aristokrat bir yapılanma, itüsözlük derseniz burjuvazi hakim, uludağsözlükte ise gözlemlediğim tam bir demokrasi, özgürlük, eşitlik, kardeşlik hakim. ve durugörüyeteneğime güvenerek diyorum ki yakın gelecekte uludağsözlük hiç şüphesiz number one olacaktır. rakipsiz... bu arada yeni bir sözlük olan hacettepe sözlüğe yürekten bir selam ve başarılar dilerim. yolunuz açık olsun... (bkz: hacettepesözlük)
ekşi'de söylendiği kadarıyla, eşşek nickli yazarın alakası olmayan durumdur. bilemiyoruz tabi. bir grup insan kendi arasında böyle bir şakaya başlamış, birbirlerini destekleyici entryler girmiş ve olay boka sarmıştır. tam anlamıyla bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış durumu...
çok da garipsenmemesi gereken bir durum. benzer bir olay ulusözlükte de denendi, "Orhan Gencebay öldü" dendi. moderasyonun biraz geç de olsa müdahalesiyle iş çözümlendi.
ekşi sözlük' ün resmi gazete veya haber kanalı gibi bir misyonu olmadığından; oldukça normal bir şeydir. ve akabinde banu güven' in olayı mahkemeye taşıma kararı ve bunu yapan yazarın atılması oldukça trajikomiktir.
ki banu güven dava açsa; ödediği avukat ve mahkeme masrafları yanına kalır, evine dönerdi. bunu yapan yazar diyebilir; "yolda geçen adam bağırıyordu ben de inandım ve yazdım. sonuçta ben bir köşe yazarı değilim. ekşi sözlük' te bir sanal gazete değil".
karar; dava düşmüştür.
saygın bir haber spikerinin, olayın hukuki boyutunu araştırmadan etmeden "höyt" demesi oldukça saçmadır. ekşi sözlük' ün tutumuna ise, 368dx adlı yazarın yorumu adeta kapak niteliğindedir.