bazı siyasi oluşumların 12 eylül 2010 tarihli anayasa değişikliği ile ilgili referandum için geliştirdikleri slogandır. kentin(istanbul) en işlek caddelerindeki billboardlarda farklı parti imzaları ile gözüme çarpıyor "eksik ama evet" şeklindeki bu slogan.
peki bu durumda benim aklıma takılıyor misal? madem ki eksik neden "evet" denir ki? ya da eksikliğin giderilmesi, mevcut siyasi iradenin elinde midir? çıkıp da kendi tüzüğüne uygun şekilde "şuralardaki eksiklik giderilirse "evet" denilebilir." demesi mümkün değil midir bu propaganda sahiplerinin? ya da yakışanı bu değil midir siyasi anlamda?
ama işte o kadar basiretsiz, o kadar dirayetsiz bir siyaset hâkim ülkede... "oylar bölünmesin" mantığı ile ak parti ve chp seviyesine indirgenmiş durumda yapılan seçimler(genel seçim, yerel seçim ve hatta referandumlar). halk nezdinde böyle olmasına gene tek kelam edemem ama birbirinden bağımsız olan, öyle olmanın bir sonucu olarak farklı isimler, farklı amblemler, farklı flamalar, ... kuşanmış olan siyasi partiler konusunda da bildiğim bütün küfürleri ederim.
"eksik ama evet" demenin, bir siyasi oluşum için "benim sikim kalkmıyor" demekten hiçbir farkı yoktur benim gözümde. birnevi herifçioğlu çatır çatır sikerken, oturup da ossbir çekmektir "eksik ama evet" demek. izleyelim görelim...
he tabi bu anlamda "siyasi partilere yabancılardan gelen yatırımların legalleşmesi" yönündeki değişiklik taslağının etkisi de söz konusu olabilir. o da siyasetin bir diğer boyutudur derim kendi payıma.
"eksik" olmasının sebebi iktidardan aldıkları parayla ilgili olmalı. japonyanın başbakanı tayyip-san ne cimri adamsın, milyar doların var, üç kuruş fazla vereydin de "kesinlikle evet" afişleri astıraydın...