oylarımızla yönetici seçmediğimize göre gayet mantıklı bir istektir. böylelikle yazarların beğeni kültürü hakkında da fikir sahibi oluruz. ayrıca yiğidi öldür hakkını yeme sözünün sözlükteki geçerlilik seviyesi de test edilmiş olur.
görüyorum ve yükseltiyorum. sadece eksi oy verenin adı görünmekle kalmasın, eksileme sebebi de görünsün. yani eksileyince seçeneklerden oluşan bir kutucuk çıksın. mazeret, burdaki seçeneklerden seçilip öyle eksi verilsin. yani imla hatası, bilgi eksikliği, bilgi kirliliği, karşıt görüşlü entry, küfür/argo içeren entry vs vs... böyle uzar gider bu.
ha bir de sebepsiz seçeneği eklensin. sebepsiz yere eksi veren seovi ilan edilsin.
onun yerine, eksi butonuna bastıktan sonra ''neden belirtme'' bölümü çıksın. isim olmasın ancak neden eksilediğini belirtmek mecburi olsun. en azından entry sahibi sıkıntılı noktayı öğrenmiş olur.
hatta sebep gösterme ilk önce özel mesaj olarak yazara gitsin, eğer yazar eksi oyu geçersiz görüyorsa ilgili kişilere itirazını versin. ilk 4 ay mahkeme kararı çıkmazsa, eksi oy geri çekilsin. *
yaptıklarının arkasında duran biri olarak bana uyacak ama muhtemelen yeterince özgüven sahibi olmayanların desteklemeyeceği durum. olması durumunda ortalık bibirine girer söyliyeyim; çünkü buradaki herkesin yeterince olgun olduğuna inanmıyorum. öyle olsaydı, en azından, insanların şahsi görüşleri boşlanmazdı.
gerek olmayan durumdur. bir eksi oy alıp da yaralı ceylan moduna girmiş, "beni kimse anlamıyor" diye düşünen kişinin isteği olabilecek durumdur.
(bkz: boş iş)
tutmayacak kampanyadır. sözlükte oylama gizlidir, öyle olmak zorundadır. oylama ve oylamanın gizli olması bu işin ruhudur, gizemidir. bunun aksi, filmin sonunu söylemek gibidir.