ekonomik kriz için ne dediler

entry11 galeri0
    ?.
  1. başsavcı: bu abd nin bir oyunudur, laikligi gündemden düşürmeye çalışıyorlar.
    2 ...
  2. ?.
  3. başbakan: yoktu da ben mi çıkardım, aq.
    0 ...
  4. ?.
  5. paris hilton: turkey is soo beautiful
    1 ...
  6. ?.
  7. türkiye'de en yetkili kişilerden ikisi şöyle dedi:

    merkez bankası başkanı: yolun sonunda bir ışık görünüyor, bu çıkış da olabilir, karşıdan gelen bir araba da.

    başbakan: ekonomik kriz bizi teğet geçmiştir.
    3 ...
  8. 1.
  9. geçer dediler, geçti, içimden geçti, büyük hissediyorum.
    2 ...
  10. 2.
  11. vatandaş: o teğet geçecek diyen arkadaş nerede? çabuk söyleyin yerini!
    0 ...
  12. 3.
  13. 4.
  14. hamdullah hıdır: kriz insanın kendine yakışanı giymesidir. şimdi kriz var deselerde teğet geçmiştir de demişler. halk kendine yakışan en güzelinden yamalı kıyafetler giyinmiştir işte. işte böleykende ben geçirtmiş diyorum.
    0 ...
  15. 5.
  16. Deniz baykal: ülke iflasın eşiğine geldi.

    (bkz: sevişgen bünye)
    0 ...
  17. 6.
  18. bazı ünlü iktisatçılar ise -özellikle krizin türkiye'ye etkisi konusunda- şöyle dediler:

    robert mundell: Bana kalırsa, şu anki tek problem Türkiye'nin de dünya ekonomisindeki genel yavaşlamadan nasibini almış olmasıdır. Şu sıra Türkiye için hızlı bir küçülmeden söz etmek pek mümkün değil. Ancak bu kısa zamanda değişecek, çünkü Avrupa'da yaşanan kriz, derinleşecek ve durgunluk artacak diye düşünüyorum.

    nouriel roubini: Türkiye`nin durgunluğu aşmak ve güven kazanmak için IMF ile anlaşması şart. Şoklara dayanıklı olsa da Türkiye krizden payına düşeni aldı.

    dani rodrik: Dışa bağımlılıktan ancak iç tasarrufların artırılmasıyla kurtulabilinir. iç dinamikleri kuvvetli bir ülke olan Türkiye'nin finansman açısından dış borçlanmaya bağımlılığını azaltması gerek, Bu da ancak iç tasarrufların artırılmasıyla mümkün. Kamu tasarrufları artırılmalı, özel tasarruflar özendirilmeli.

    joseph stiglitz: IMF'nin, en son stand-by yaptığı ülkelerin, zaten başka seçenekleri yoktu, Ancak Türkiye bu ülkelerden daha farklı şartlara sahip bulunuyor, kamu borç stokun bazında Türkiye'nin görece iyi durumda, IMF ile anlaşmayın, IMF krizden çıkış yollarını bilmemekte. -ayrıca- Türkiye bankalarının diğer ülkelere göre daha az dış krediye başvurduğundan ve konut kredisinin yaygın olmamasının da krizin yıkıcı etkilerinden Türkiye'yi bir müddet uzak tuttu. Türkiye'yi, en çok ticaret ve turizm yaptığı Avrupa ülkelerindeki durgunluğun, mutlaka olumsuz bir şekilde etkileyecektir, ancak Türkiye'nin, küresel krizde, yükselen Avrupa'da en az etkilenen ülkelerden biri olacaktır.

    robert solow: Türkiye büyümek için enflasyonu düşürmeli. Yüksek enflasyon yabancı yatırımcıların Türkiye gelmesini engeller. Krizden çıkışın kolay bir yolu yoktur, kısa vadeli bir finansal krizi aşarken Türkiye gibi bir ülkenin uzun vadeli geleceği de korunması gerekir.

    daron acemoğlu: Türkiye'den önemli bir sermaye çıkışı olabilir. Reform süreci yavaşladı. Türkiye, Avrupa ve ABD ile türbülansa giriyor. Türkiye giriştiği yararlı kurumsal reformları terk ediyor ya da tersine çeviriyormuş gibi görünüyor. Bu da yabancı yatırımcılarla ilişkileri zayıflatıyor. Önemli bir sermaye çıkışı olabilir. Bu risklerden kaçınılırsa, bir krizden de kaçınılabilir. -ayrıca- Ekonomide reformlara ihtiyaç duyan birçok alan bulunuyor. Yeni şirketlerin girişini kolaylaştırmak, yasal reformlar ve ekonomide devletin rolünün azaltılması için yapılacak reformlar var. Evet, Türkiye ve IMF ilişkilerinin Türkiye için hala yararlı olduğuna inanıyorum. Yerel ve ulusal seviyede kamu ihaleleri sürecinde şeffaflaşma, para politikasının istikrarını sağlamak ve kredibiliteyi artırmak için adımlar atılmalı. Türkiye ve IMF ortaklığı tüm bu alanlarda yardımcı olabilir
    0 ...
  19. 7.
  20. hugo chavez: alın size kapitalizmin en güzel örneği(!)
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük