türkiye'nin ekonomik göstergelerinde henüz bir bozulma görülmemesidir. bütçe konusunda başarı devam etmektedirç ancak sanayi üretiminde ocak ayındaki gerileme ve ihracatta ocak ve şubat aylarındaki gerilemenin incelenmesi devamlığı var mı yoksa mevsimsel etkilerden mi kaynaklanmış ona bakılması gerekir.
son 12 yılda sanayi sektöründe yüzde kaç artış olduğunu bilmeyen ak partili enteresan kişilik rosavanın günlerdir ağzından düşmeyen cümle.
kardeşim eğer ak parti sayesinde cebine para giriyorsa bu yalakalıklarından dolayı doya harca ama asgari ücret ile çalışıp bu yorumları yapıyorsan kafanı sikeyim demiyorum çünkü çalışmadığından eminim.
piyasa kan ağlıyor sen hala ekonomik göstergelerde sıkıntı yok diyorsun.
sırf enflasyonu yükseltmemek için piyasaya para sürmüyor siz de aaa enflasyon düşük diye seviniyorsunuz.
neyse ben para bok amk siz düşünün amına kodumun fakirleri.
edit : kriz patlarsa da, sorumlular, daha doğrusu günah keçileri şimdiden bellidir: babacan ve başçı ve de (bkz: türkiye de kriz çıkaranlar kriz tellallarıdır) kat'a rte değildir !
Ocak ve Şubat ihracat rakamları art arda iki ay devasa oranda düşmüş, hem de doların tavan yaptığı Şubat ayındaki düşüş daha ilgi çekici.
Ocak ayı sanayi üretimi yerlerde sürünüyor.
Ocak ayı enflasyonu beklentinin üstünde gelmiş, Şubat ayı enflasyonu da yüksek çıkmış, geçen senenin aynı aylarının hesaplamadan çıkarılmasından dolayı baz etkisi bile yıllık enflasyonu beklenen %6'lara çekememiş, yıllık enflasyon %7.50lerde çakılı kalmış, çekirdek enflasyon hiç düşmemiş. Onu bırak sepetin %25'ini oluşturan gıda ve alkolsüz içki fiyatları almış başını yürümüş. Yıl sonu için hedeflenen %5.5 enflasyonun neredeyse yarısı ilk iki ayda geçilmiş.
Türkiye'nin CDS notu (risk primi) almış başını yürümüş.
Merkez bankasının politika faizlerini düşürmesine rağmen piyasanın belirlediği reel faizler %9'a vurmuş.
Borsa 90 binlerden 78 binlere gelmiş.
Tüketici güven endeksi son bilmem kaç ayın en düşüğünde.
Bir tek iki aylık otomotiv satışları patlamış, o da muhtemelen dolardaki yükseliş araba fiyatlarını vurmadan önce alelacele arabasını almak isteyen varlıklı vatandaşların işi çünkü satılanların çoğu mercedes audi.
Bir de cari açık küçülmüş ama onun da sebebi ithalatın düşmüş olması, ithalattaki düşüşün sebebi büyüme küçüldüğü için üretim düşüyor, bizim üretimimizin de %60'ı ithal mallardan olduğu için haliyle ithalat da azalıyor.
Üstelik bütün bunlar, petrol fiyatlarının (bizim enflasyonu zıplatan, cari açığı tavan yaptıran enerji bağımlılığımızdan dolayı çok önemli) %50 düştüğü bir ortamda oluyor.
Şimdi bunlara bakıp göstergelerde bozulma yoktur diyebilir misiniz?