murphy kanunlarından biridir. aynı zamanda kedinin her zaman dört ayağının üstüne düşmesi durumunu da akla getirir. o halde madem ekmek her zaman yağlı tarafının, kedi ise ayaklarının üzerine düşüyor, kedinin üzerine yağlı tarafı üstte bir ekmeği bağlayıp bir yerden aşağı atsak, o zaman ne olur?
mörfi kanunu falan değildir. gayet fizik kanunudur. yağ sürülen taraf daha ağır olduğu için hep yağlı tarafın üstüne kapaklanıyor ekmek. mörfi kim lan, sikerler mörfiyi. bu son olsun, artık fiziğimle gündeme gelmek istemiyorum.
bu durum elinde ki bozuk paralardan en büyüğünün yere düşmesi gibi bişeydir. ve ardından bu da yetmezmiş gibi aynı bozuk para yuvarlanarak bir ızgara logar kapağının arasından yeni ufuklara yelken açar. daha b. ktanı olsa o da beni bulurdu dedirtir insana.
gerçektir. az önce açlığı yatıştırmak için büyük emeklerle şişenin dibini resmen kazıyarak elde ettiğim ve ekmeğimin üzerine sürdüğüm şokella, odama yürürken elimden kaydı ve yere düştü. allah sizi inandırsın, ekmek elimden yere düşerken, havada kaldığı o 1-2 saniye içerisinde "şokella üste! şokella üste! ulan murphy hayır." diye düşünmeyi başardım. ama bu murphy denen hıyarın yasaları tuttu yine.
Mörfi ile uzaktan yakından ilgili değildir ayrıca mörfi sahtekar pezevengin tekidir. Durum sadece insanoğlu olarak bizim nankör götler olmamızla ilgilidir. Şöyle ki; iyi veya kötü olarak iki ihtimalli bir durum yaşadığımızda ve iyi olan ihtimal gerçekleştiğinde sadece o an kısa bir mutluluk yaşar iki saniyeliğine şanslı olduğumuzu hissederiz, kötü olan ihtimal gerçekleştiğinde ise kaderimize, şansımıza, mörfi'ye küfreder dururuz. Olayın buyuklugune göre de bu şanssızlığı bazen senelerce unutmayız.