eish

entry17 galeri0
    17.
  1. sözlük ateisti atfedilmiş yazar.

    evet, sözlükte ateist, yatakta budist, mutfakta hristiyan, sokakta müslümanım.
    0 ...
  2. 16.
  3. artık zekasızlarla tartışmayacak yazar. zira ne laftan ne sözden ne de kendi kendilerine verdikleri ayardan anlamıyorlar.
    0 ...
  4. 15.
  5. adam olan asagida yazanlari anlar, bir tek hayllarde yasayan ibneler anlayamiyorlarmis.

    emülgatörler

    birbiri ile karışmayan iki sıvının karışmasını sağlayan maddelerdir.

    biberden ağzımız yandığında su içmek neden işe yaramaz?

    yağ ve su kesinlikle birbirlerine karışmaz. biberlerin yakıcılık veren maddesi yağlı olduğu için, ne kadar su içerseniz için onu nla birleşmez. en iyi metot ekmek yemektir. ekmek bu yağı emer ver mideye taşır.

    emülsiyon birbiri içinde çözelmeyen iki sıvının karışımıdır. bir sıvı (dağılan faz), öbürü (dağınılan faz) içinde dağılmış durumudadır. emülsiyon oluşma sürecine emülsifikasyon denir. bir emülgatör (emülsifikatör, emülsifiyer veya emüljen olarak da bilinir) bir emülsiyonu kararlı kılan, genelde sürfaktan özellikli bir maddedir.
    gündelik yaşamdaki emülsiyonların çoğu, yağ/su emülsiyonudur, örneğin, tereyağ, margarin, süt, krema. tereyağ ve margarinde su damlacıkları yağ ile çevrilidir (yağ içinde su emülsiyonu); süt ve kremada ya damlacıkları su ile çevrilidir (su içinde yağ emülsiyonları). başka emülsiyon örnekleri olarak fotoğraf filminin ışığa duyarlı yüzü, metal kesmede kullanılan kesici sıvı ve magma sayılabilir. bazı magma türlerinde nife kürecikleri sıvı silikatlardan oluşmuş sürekli bir faz içide dağılmıştır.
    emülsiyonlar genelde bulanık görünüşlü olur çünkü emülsiyon içinden geçen ışık, çok sayıda faz arayüzünden (iki faz arasındaki sınıra arayüz denir) geçerken saçılır.
    emülsiyonlar kararlı değildir ve kendiliklerinden oluşmazlar. emülsiyon oluşumu için karıştırma, çalkalama, homojenizasyon veya spreyleme gibi bir işlemle karışıma enerji vermek gerekir. zaman içinde, emülsiyonu oluşturan fazların kararlı hallerine geri dönme eğilimi vardır. yüzey etkin bileşikler (sürfaktanlar) emülsiyonların kinetik kararlılığını artırlar, öyle ki emülsiyonlar bir kere oluştuktan sonra yıllar boyunca değişmez. su-zeytinyağ karışımı sürekli çalkalanmadıkça kısa sürede ayrışır. bu olguya küçük damlacıkların birleşerek büyük damlacıklar oluşturmasının sonucudur ve kaynaşma (koalesans) olarak adlandırılır. emülsiyonlarda olabilen bir diğer süreç kremleşme, yani bir fazın öbüründen daha batmaz (buoyant) olması veya santrifügasyon sonucu emülsiyonun üzerine çıkmasıdır.
    emülsiyonlar, kolloid olarak adlandırılan iki fazlı madde sistemlerinden biridir. kolloid ve emülsiyon terimleri bazen eş anlamlı kullanılsa da, emülsiyon genelde hem dağılmış fazın hem de dağınılan fazın sıvı olması durumu için kullanılır.
    emülsiyon instabilitelerinin üç tipi vardır: flokülasyon olunca tanecikler öbekler oluşturur; kremleşme olunca tanecikler yüzeyde (veya dipte, iki fazın göreceli yoğunluklarına bağlı olarak); ayrışma ve birleşme durumunda tanecikler birleşip bir sıvı tabaka oluştururlar.
    bir emülsiyon yağ içinde su tipli bir emülsiyon mu, yoksa su içinde yağ tipi bir emülsiyon mu oluşturacağı, iki fazı hacimlerinin oranı ve emülsifikatör tipine bağlıdır. genelde bankroft kuralı geçerlidir: emülsifikatörler ve emülsifiyan tanecikler içinde çözünmedikleri fazın ayrışmasına neden olurlar; örneğin proteinler, yağda çözündüklerinden daha iyi suda çözünürler ve bu yüzden yağ içinde su emülsiyonları oluştururlar; yani yağ damlacıklarının yekpare bir su fazında dağılmasına önayak olurlar.
    emülsiyonların temel renki beyazdır. eğer emülsiyon derişik olursa tyndall etkisi ışığı saçar ve rengin maviye kaymasına neden olur. eğer yoğun ise, renk sarıya kayar. yağı alınmış süt ile krema (yüksek konsantrasyonlu süt yağı içerir) karşılaştırıldığında bu olgu kolayca farkedilir. mikroemülsiyonlar ve nanoemülsiyonlar berrak görünürler, dağılmış fazı oluşturan taneciklerin küçük boyutları nedeniyle.
    0 ...
  6. 14.
  7. günlük hayattaki eziklerin sözlükte hedefi olmuş yazar.
    0 ...
  8. 13.
  9. bildiğiniz eblek işte, her entrysinde aynı şeyi söylüyor.
    0 ...
  10. 12.
  11. (bkz: #10281231) sözlükte bi bok olduğunu iddia eden yazarlarla uğraşan yazar.
    0 ...
  12. 11.
  13. (#10258326)entrysi ile hakkında oluşan fikirlerimi perçinleyen yazar zira hakikaten neden sonuç ilişkilerini kuramıyor.

    iddiasını ispatlayamadığı gibi, aymaz bir tavırla yazmaya devam ediyor, parayla değil nede olsa.

    yüksek lisans hakkında da atıp tutmuş, ya herkesi kendi gibi fen edebiyat mezunu sanıyor yada her okulu okuduğu 3. sınıf üniversite.

    boşuna dememişler cahil ile muhabbet edeceğine eşek ile çayırda gez diye, anlamıyorlar nede olsa.
    0 ...
  14. 10.
  15. (#10254572) nolu entrysi ile zeka seviyesinin ortalamadan ne kadar uzak olduğu hakkında bizlere bilgi veren yazar. bir insan nedenler ve sonuçlardan bağımsız yorum yaparak bu kadar mı ebleklik yapar.

    1. yazar, karışmıyor diyor,
    2. yazar, karışmayan sıvı mı olur lan diyor,

    3. olarak da ifrit de su sıvıdır, yağda sıvıdır ama karışmazlar diyor. (benim gibi yüksek lisans yapmış olmaya gerek yok, fen bilgisi kitaplarında olan bir konu)

    gülmek isteyenler bu arkadaşın bu entrysini ara ara okusunlar derim.

    ayrıca tarafıma şakirt de demiştir, kendisini benim şakirt olduğumu yahut onlarla bir irtibatım olduğunu ispatlayamazsa, sözlüğü terk etmeye davet ediyorum.

    başka insanlara mesnetsiz bir şekilde ithamlarda bulunan bir insanımsının en azından sözlüğü terk edecek kadar haysiyet taşır diye umut ediyorum.
    --spoiler--
    ifrit adlı yazar feci tongaya basmış anlayacağınız. öyle heyecanla google araştırması yapıp yazmakla olmuyor bu işler.
    --spoiler--
    evdeki cilt cilt akışkanlar mekaniği kitaplarının üstlerine baktım, yazarı yahut basım evi google olanı yoktu. *
    0 ...
  16. 9.
  17. 8.
  18. yüzeyselliğini yazdığı her mesajıyla ispatlayan yazar.

    1. hakkımda yobaz olduğum tespitinde bulunmuş. neden? inanan bir insan olduğumu beyan ettiğim ve kendisini bu noktada köşeye sıkıştırdığım için. yüzeyselliğin daniskası... halbu ki yobazın kelime anlamı nedir? bir fikre körü körüne inanan kimse (Tdk tanımına göre). sadece dini inançlar hakkında söylenmez. bu bağlamda inanan tüm insanların yobaz olduğpu fikrine körü körüne inanan kimse asıl yobazdır.

    2.
    --spoiler--
    bu dünya'da bir tek din var değil mi? bütün meseleleri hallettik, bir o kaldı değil mi?
    --spoiler--
    inanan bir insana göre yaşam yaratılış ile oluşmuştur ve bir sınavdan ibarettir. sınavdaki başarımıza göre ahirette mertebelerimiz belirlenecektir. e kısaca din hayatın amacıdır. (tekrar söylüyorum inanan bir insanın gözüyle böyledir. inanmayan istediği gibi yaşasın. banane)

    diğer meseleleri halledelim dine de sonra bakarız demek yüzeyselliğin ispatıdır. kalbi durmuş bir hasta için "şu ayağındaki mantarı tedavi edelim ona da bakarız." demeye benzer.
    2 ...
  19. 7.
  20. nedense hakkında tanım/yorum yapılırken sürekli dini inancına atıfta bulunulmuş yazar.

    evet amına koyyim bu dünya'da bir tek din var değil mi? bütün meseleleri hallettik, bir o kaldı değil mi?

    saçma sapan düşüncelerinizi alın da gidin şu ortamdan.
    0 ...
  21. 6.
  22. yüzeysel bir yazar. bilgisiz bir arkadaşımız. fırsat buldukça eğitim seminerleriyle eğitmeye gayret edeceğiz.

    öncelikle dinin insanlık suçu olduğuna inanmasından ötürü haline durumuna çok üzüldüm. daha da acı olanı ise genelleme yapayım derken verdiği örneklerle islam dinini diğer dinlerle bir tutup kendince bir ispat sunmuştur. sunabilmiş midir? hayır tabi ki.

    kendisine tavsiyem öncelikle kabenin tarihçesini araştırmasıdır. kabe nedir? kim tarafından hangi amaçla inşa edilmiştir. (bu noktada kesin bir bilgiye erişemeyecektir. şimdiden söyleyeyim. ancak çeşitli rivayetlerin vardığı ortak nokta şudur ki kabe allah'a inanan peygamberler tarafından inşa edilmeleridir. dolayısıyla sonradan putlar tarafından işgal edilen kabeyi asıl amacına döndürmek kendi inanışında olmayana saygısızlık değildir.)

    iddianın devamında puta tapanların öldürüldüğünü iddia etmiştir. anlaşılmayan şey ise şudur. sunulan sav, başlık ile tezat oluşturuyor. puta tapanlar da bir dine inananlar. (hak veya batıl) islama vurmak için puta tapanlar savunuluyor. o da yalan delillerle.

    puta tapanların müslümanlara yaptığı eziyet ve cinayetler karşısında kendilerini savunmaları nefsi müdafadır. ırzlarına namuslarına asla el sürülmemiştir. savaş meydanlarındaki meşru savaşlar hariç tutulmak üzere (ki dediğim gibi nefsi müdafadır bu savaşlar) evinde, işyerinde, sokakta veya herhangi bir yerde öldürülen putperest var mıdır tarihte?
    2 ...
  23. 5.
  24. 4.
  25. 3.
  26. doğru düzgün araştırma yapmadan bik bik bik öten yazarımsıların yaftalarını yiyen yazar: (bkz: #9815200)
    0 ...
  27. 2.
  28. (bkz: #9971238) oy kaygısına düşmüş partiler gibi. sahtekar seni.
    1 ...
  29. 1.
  30. ateist veya deist olduğuna inandığım yazardır kendileri.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük