einstein ateist midir

entry12 galeri0
    11.
  1. hic bir zaman ne inandigini ne de inanmadigini söylemistir. bu yüzden ne ateist ne de teist kabul etmek yanlis olur. aciklamalarindan en fazla agnostik oldugu, bazi aciklamalarinda da dinden uzaklastigi bazilarinda da yakastigi görünmektedir. bir bilim adami olarak kanit olmadigi icin, bilim ve inanci da birbirine karistirmadan hayatini yasamis, kesifleriyle bilim dünyasini aydinlatmis bir insan olarak hayata gözlerini kapatmistir.

    yazar isyani: kendisinin ateist veya teist olmasi neyi degistirir ki? bu konu her ramazan karsimiza cikar anlamam.
    2 ...
  2. 10.
  3. götü sağlama almak için her şeye inanıyor aynı benim gibi.
    2 ...
  4. 9.
  5. '' gerçeğin ve onun insan aklına eşsiz biçimde erişebilmesinin mantıklı yapısına duyulan bu inancı "din" kelimesinden daha iyi ifade edecek bir şey bulamadım. bu inancın olmadığı yerde bilim, yavan bir süreç haline gelir. eğer rahipler bunu kendi çıkarları için kullanacaklarlarsa bırakalım da bunu şeytan düşünsün. bunun için herhangi bir ilaç yoktur. ''- albert einstein // EiNSTEiN'iN BU SÖZÜ ASIL SAÇMALAYANLARI ORTAYA ÇIKARIYOR. EiNSTEiN E MÜSLÜMAN DEMiYORUM ÖNYARGILI YOBAZ. EVRENiN DÜZENLi OLDUĞUNU SÖYLEMESi VE KESiNLiKLE ATEiST OLMADIĞINI SÖYLEMESiNE RAĞMEN ATEiST DAMGASI VURAMAZSINIZ. PANTEiST OLMADIĞINI DA SÖYLÜYOR. SPiNOZA NIN GÖRÜŞLERiNi BiLE BiLMEDiĞiNiZ ORTADA.
    0 ...
  6. 8.
  7. einstein gibi insanların ateist olması zaten mümkün değildir. pascal aynı şekilde.. bu adamlar orjinal dahidir, geometrinin kitabını 19 yaşında yazdım demek ki tanrı yok ben çok mükemmelim amuğa goyum tribine girecek kadar salak adamlar değiller. yeteneklerin bir çeşit esin ve ilham sonucu kendilerine bahşedildiğini görece farkındadırlar. tanrıya küfretmek yada yok demek boru bir eylem değil, bunu bilirler.

    not: anlaşılan belirtmem gerekiyormuş; islam'dan bahsetmiyorum.
    1 ...
  8. 7.
  9. ateist değildir ama teist de değildir. hiç bir dine inanmaz. dini görüşlerini "agnostik" ve "spinoza'nın tanrısına inanan" olarak tanımlamıştır. "personal god"a inanmaz.

    "spinoza'nın tanrısı" ve "personal god" ne demektir hiç izah etmeye çalışmayacağım... zahmetime değmez..

    kimileri bazı seçmece sözlerinden alıntılar yaparak saçmalıyor. oysa din konusunda ne düşündüğü şurada referanslarıyla birlikte ifade edilmiş durumda:

    https://en.wikipedia.org/..._views_of_Albert_Einstein
    1 ...
  10. 6.
  11. KISACASI EiNSTEiN, EVRENiN KESiNLiKLE DÜZENLi VE TASARIMLI OLDUĞUNA iNANIYOR. ATEiST DEĞiLDiR.
    0 ...
  12. 5.
  13. Daha yüksek bir düzenin bütün bilimsel çalışmasının arkasında dünyanın mantıklı veya anlaşılabilir şekilde yaratılmış olduğuna dair, dini duyguya benzer, bir inanç olduğu kesindir... Kendisini deneyim dünyasında ortaya koyan üstün bir akıl içerisinde yer alan bu sağlam, derin duygulara sıkı sıkıya bağlı inanç benim Tanrı anlayışımı anlatmaktadır. - ALBERT EiNSTEiN
    0 ...
  14. 4.
  15. '' Gerçeğin ve onun insan aklına eşsiz biçimde erişebilmesinin mantıklı yapısına duyulan bu inancı "din" kelimesinden daha iyi ifade edecek bir şey bulamadım. Bu inancın olmadığı yerde bilim, yavan bir süreç haline gelir. Eğer rahipler bunu kendi çıkarları için kullanacaklarlarsa bırakalım da bunu şeytan düşünsün. Bunun için herhangi bir ilaç yoktur. ''- ALBERT EiNSTEiN
    Einstein çeşitli röportajlarında ve mektuplarında Museviliğe inanmadığını ve bütün dinleri çocukça batıl inançlar olarak gördüğünü söylemiştir. Kendisi dinlerin çocukça ve batıl inançlardan oluşan boş inançlar olduğunu belirtmiştir. Fakat kendisini bir ateist ya da panteist olarak tanımlamayıp değişik zaman dilimlerinde agnostik veya deist[34] görüşler belirtmiştir. Katı bir determinizme inanan Einstein, evrenin yasalarını anlamayı bir tür dini duyguya benzetmiştir. Ancak kendisinin dini fikirleri konusunda tartışmalar halen devam etmektedir.
    0 ...
  16. 3.
  17. 2.
  18. biraz daha yaşasaydı olurdu.
    0 ...
  19. 2.
  20. ateistler tarafından ''ateist'' olarak damgalanması yanlış.
    1 ...
  21. 1.
  22. einstein ateist değildir. //// 50. yaş gününde, george sylvester viereck'e verdiği bir röportajda tanrı ve din ile ilgili fikirlerini şu şekilde özetlemiştir:[37]

    “ ben bir ateist değilim ve kendime bir panteist de diyebileceğimi düşünmüyorum. ilgili soru bizim kısıtlı akıllarımız için çok geniş. biz, pek çok değişik dilde kitapla doldurulmuş bir kütüphaneye giren küçük bir çocuğun durumundayız. çocuk kütüphanedeki kitapları birisinin yazmış olması gerektiğini bilir. nasıl yazıldıklarını bilmez. yazıldıkları dilleri anlamaz. çocuk, kitapların sıralanmasında esrarengiz bir düzen olduğundan şüphe eder, ama ne olduğunu bilmez. bu durum, bana göre, en zeki insanın bile tanrıya göstereceği yaklaşımdır. biz, evrenin muhteşem bir şekilde düzenlendiğini ve belirli kanunlara uyduğunu görmekteyiz, ancak bu kanunları çok bulanık bir şekilde anlayabilmekteyiz. '' https://tr.wikipedia.org/..._g.C3.B6r.C3.BC.C5.9Fleri
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük