En çok motordan Korktuğum için motora o kadar çok çalışmıştım ki Sınavdan full çekmişim.
Şimdi hiçbişey hatırlamıyorum tabi servise veriyoruz nasıl olsa..
Aslında sınav o kadar sığ ki bence acil durumlarda araba motoruna nasıl bakılır suyu nasıl değiştirilir yağı nasıl kontrol edilir vs uygulamalı olarak yapılmalıdır. Motora dahil çıkan sorular kek ve beş para etmezdir.
Evet arabalar artık eskisi gibi değil ama turkiyede herkes 100 bin liralık son model araçlara binmiyor. Bu bakımdan bazı temel bilgilerin bilinmesinde yarar görüyorum.
Yalnız bu demek değil ki kaç zamanlı motor var ya da ateşleme organları nelerdir gibi bana göre gereksiz bilgiler anlatilsin kurslarda.
Kaputu acamayan insanlar ehliyet aliyorken motor bilgisi sormak yerine önce lastik değiştirmeyi öğrensinler daha yararlı olur.
Ayrıca sınavlar uygulamalı olmalı. Sınav salonuna gelen adaya kavsakta kim geçer diye soru sorana kadar izlet 3 dakikalık bir film sonra sor bakalım bu filmde neler oldu yanlışlar ne diye.
Ehliyet almak aşırı kolay olduğu için trafik kazasinda hayatını kaybeden insan sayısı terörden fazla.
aks bilyasından ses gelmesine rağmen tamirciye gittiğinde, 'bunun şanzumanı indirmek lazım' diyen ustalara yem olmamak için. en azından aks'ın, şanzumanın nerede olduğunu öğretiyorlar, kötü mü?
arabayı hareket ettirip, durdurunca şoför olduğunu sanan yazar beyanı. sürücülük öyle kolay bir şey değildir. hangi koşullarda yolda kalacağını kimse bilemez.
yarın öbür gün kaza olduğunda hepiniz helölö yapmasını biliyosunuz. sen hangi parçanın ne iş yaptığını bilmeyip, sorunu çözemezsen kaza yaparsın genç adam.
ayrıca fazla bilgi öğrenmek sana zarar getirmez, ilerde bir gün mutlaka lazım olacaktır.
"aman allahım ya ekstradan bir şey öğrenirsem, ya beyin kıvrımlarım biraz daha fazla çalışmak zorunda kalırsa" diye korkan insanların arasındayız artık emin oldum.