okul günlerinden kalma alışkanlıklarını sivil hayatta da uygulamaya calışan insandır. vize, final zamanı gibi son güne kalın sürücü kursu kitabını okumaya başlar tamam 1 hafta önceden başlamakta gerekmez o sınava calışmaya ama niye son ana son saate bırakıyosun. ögrencilikten kalan bir alışkanlık olsa gerek. **
aslında son gün bile çalışmasına gerek olmayan insandır zira bu sınavlar 1000 kadar bir soru paketi içinden her seferinde gerektiği kadarı kullanılarak yapılır. geçmiş bir kaç sınavı çözdüğünüz taktirde sınava çalışmış sayılır ve de çok yüksek notlar alırsınız.
bunda korkacak bir $ey yoktur, zira her ehliyet sınavı sorusu daha önceki sorulan sorularla nerdeyse aynıdır. yani siz eger 2 defa 3 bölümden de soru çözdüyseniz bu sınavda öyle zorlanmanız falan söz konusu olmayacaktır.
ehliyet sınavına son gün bile çalışmayan insanın yanında solda sıfır kalacak insandır. öğrencilik yıllarında kazandığı alışkanlıklarından kurtulamayan insandır. içten içe tutuşan ama icraat göstermeyen insandır. volan dişlisi diye bir şeyin varlığından haberdar olan ama ne işe yaradığını bilmeyen insandır. şu an önünde duran sürücü eğitimi kitabının kapağını kaldırmak yerine sözlüğe entry giren insandır. akşama netten geçmiş yıl sorularını indirip sadece doğru cevaplarına bakacak insandır. ve bu insan içimizden biridir.
ilk yardım en az sallanan ders olduğundan ona çalışmayı gereksiz görmüş ama muhtemelen sınavda ondan kalacak insandır.
(bkz: kaburga omurga köprücük kemiği karmaşası)
bu benim lan. lise mezunuyum, son 1,5 gün kala çalışmaya başladım sınava, bana verilen soru kitapçığına çalıştım sadece, ne kursa gittim ne başka bir şeye ve geçtim; motor, 88; trafik ve çevre, 82; ilk yardım, 80. işin garip tarafı bana verilen soru kitapçığındaki sorulardan topu topu 10-15 sorunun çıkmış olması.