kırmızı tugla binasıyla super dış görünüme sahip, içerisinde kendi dallarında uzman hocaları, efsane b-4 , b-6 amfilerini (diğerlerini saymıyorum) ve öğrenciler için kurulmuş çeşitli laboratuvarlar bulundurur. bornova metronun çıkışında görebileceğimiz bölüm. kampüs dışına itilmiş olma sebebini bilen yoktur.
-aa kampüse bilmem kim geliyor
-gecen haftaymıs ya gene kaçırdık
gibi çeşitli üzücü olayları çokca yasayanların teselli olarak
-amaaan küçük parka yakınız kampuse yılda bir gelen oluyor ama küçük parka hergün gidiliyor
diye düşündüğü öğrencilerin okuduğu bölüm.
Nesneye dayalı programlama bölümüdür. işi gücü budur. Sevmiyorsanız gelmeyin. Buradaki birçok öğrenci nesneye dayalı programlamaya hayati önem vermektedir. "Şu sınıfın ismi A mı olsun B mi olsun?", "A mı B den türesin B mi Adan?" diye 2 hafta ilişki ve kalıtım tasarlar, 3 günde sınıfların içini doldurur birçok öğrenci. Tabi sonuç olarak harika nesneye dayalı tasarım desenleri uygulanmış, mükemmel ilişkilendirilmiş bir sürü class çıkar. Fakat sorun o ki classların içi boştur. Üretilen program gereksinimlerin hepsini ne yazık ki karşılayamaz.*
Tavsiyem projelerde s.ktir edin kalıtımı ilişkiyi falan. Hızlıca ilişkileri, kalıtımları 1 günde belirleyin. Çalışan koda odaklanın ki proje elinizde patlamasın. Projeniz çalır hale gelince bu işlerden iyi anlayan bir arkadaşınızın koduna şöyle bir dikiz edin. Şimdi onun fikirleriyle kendi fikirlerinizi birleştirerek düzgün bir nesneye dayalı, böyle desenli dantelli boş sınıflarınızı oluşturun, daha sonra önceki çalışan kodun metotlarını uygun olan boş sınıflara copy paste edin. Birkaç new() eklemeniz ve birkaç ufak değişiklik yapmanız gerekebilir. Proje büyük olmadığı için yaparsınız bunları. O hocaların anlattığı "aman baştan nesneye dayamazsanız şöyle olur aman baştan nesneye dayamazsanız böyle olur" dediği büyük projeler için. Sizn 2 haftalık projeniz için değil. iteratif süreç de benim dediğimi diyor zaten inanmazsanız açın (bkz: Evolutionary development) (bkz: Extreme Programming) (bkz: Spiral Model)
yazılım konusunda bayaa iyi olan ama reklamını iyi yapamadığı için öss de 15 binlerde son öğrenci alan (bkz: ege üniversitesi)nin metroya ve (bkz: küçük park)a en yakın bölümüdür.. Sağlam profesörler barındırır.
Bol bol ödev verirler öğrenciyi zorlarlar, çok iyi öğrenirsiniz. Yazılım yönünden bildikleriniz çoğu diğer bilgisayar mühendisinden kat kat iyidir.Fazla donanım öğrenemezsiniz ama okuldan çıktığınızda ohaa ben burdamı çalışıcam(süper leaa) diye tepki verme ihtimalinizin yüksek olduğu bülümdür. Garanti tekno da ve hatrı sayılır (bkz: programlama)- (bkz: yazılım) şirketlerinde çok mezunu bulunan bölümdür.
Eğer iş bulamazsanız Halil Şengonca'yla(eski bölüm başkanı) görüşmeniz yeterli olucaktır. O kadar çevresi vardırki daha bölümden çıkmadan sizi bir şirketten aramaları muhtemeldir.