efsanelesen blendax reklamlari

entry5 galeri0
    1.
  1. son efsane ise kız arkadaşının, sırf saçları ahenkle dans ediyor diye her istediğini yapan kılıbıklığı ruhunun derinlikleri hapsetmiş, gözleri blendaxla hacimlenen saçlardan başka birşey görmeyen abuk bir karakteri reklam sektörüne kazandırmakla gerçekleştirilmiştir.
    reklamın metin yazarı ve yönetmeni hiç düşünmemiş midir bu senaryonun takdir toplamayacağını ya da bu ve diğer örneklerin ne kadar ayıplandığını hatta halkın bir kısmı tarafından kınandığını, hiç mi nabız yoklamamıştır ?
    kılıbık erkek modellerini, sevgilisinin kısa etek giymesini isteyen nokta noktaları vs vsleri halk reklam niyetine izlememekte bilakis o tarz insanlardan nefret etmektedir.
    burdan blendax üreticilerini kınamakta, onlardan türk âdet gelenek görenek ve aile yaşam tarzına uygun reklam ve tanıtım yapmalarını talep/rica etmekteyim.
    0 ...
  2. 2.
  3. saçların bu kadar işlevsel olup olmadığı herkes tarafından sorgulanan hakkaten efsanevi reklamlar.
    0 ...
  4. 3.
  5. saçlarını sallayabilmek için şekilden şekile girerek yürüyen kız imajını akla getiren reklamlardır.
    0 ...
  6. 4.
  7. son reklamı bütün efsaneleri yerle bir etmiştir bu blendax'ın.
    reklam şöyle ki; can adında bir arkadaş var ve bunun blendax ile saçlarını yıkadığı her saniyede vurgulanan bir kız arkadaşı. bu "can" adında arkadaş rap dinlemek istemiş, kızımız şöyle bir saçını savuruyor kızın istediği müzik dinleniyor, pembe bir tişört giyiliyor. sonraki karede bu "can" arkadaş doberman köpek istiyor, ama kızımız saçını bir daha savuruyor ve erkek arkadaşının elinde fifi adlı ufak bir kaniş, ki kendisi bir minderin üzerinde taşınıyor, petshop'tan çıkıyorlar. sonra "can" arkadaş yorulduğunu söylüyor ama kızımız saçını bir daha savuruyor ve bir sonraki karede yorgun erkek arkadaş karaoke yapıyor, yanında da fifi.
    şimdi bu reklamın efsaneleşmesi aslında reklamın yeni bir çağ açmasından ötürü değildir. reklamın gerzekçe olduğundandır. reklam dediğinin gerçek hayatla arasında bir bağ olmalıdır, ne bileyim izleyen insan kendinden bir şeyler bulmalıdır. (*)
    şimdi gerçek hayata uygularsak;
    karakterleri sıralayalım;
    - can; tahmini seksenli yılların sonunda doğmuş, ebeveynleri o zamanki trende uymuş ve adının sonuna can takısını eklemiştir. ama eli ayağı düzgün bu arkadaş adının sadece can kısmını kullanmaktadır ve günümüzdeki tikky gençliğinin örneklerindendir.
    - kız arkadaşı; yürürken yere sağlam basan bir kızdır, zira her basışında saçları ahenkle dans etmektedir, hatta yürürken sağa sola kaçamak bakışlar atmaktadır.
    - fifi; yastık üzerinde taşınan kaniş köpektir, öyle kasıntıdır ki, tuvaletini yastığa yapmaktan çekinmez.

    reklamın bir sahnesini uyarlıyoruz;
    - can bıraksana elindeki o dobermanı bak burda fifi var, negzel dimi kikikiki.
    - ya olurmu baksana şu dobermana, zinciri takıp akşamları çıkacaksın yola, ne fiyakalı olur beee
    (ve blendax ile yıkanmış saçlar devreye girer, can'a doğru savrulur, saçlar gücünü göstermeye başlar)
    - lan nabıyosun sen milletin içinde, manyak mısın. öyle saç savurmalar, kaçamak bakışlar falan, katil mi etcen beni.
    - ama can, ben blendax, saç...
    - saçını başını s.kerttirme bana şimdi, yürü lan, yok sana köpek falan, blendaxmış, saçmış, yürü godumun kevaşesi.
    3 ...
  8. 5.
  9. blendax'a şu son can ve saç konulu facia dolu reklamından sonra yeni bir reklam ajansı aramayı teklif ediyorum.

    o ne iğrençliktir, saçmalıktır öyle ya. canım can'mış.. ulan işin kolayı varmış da biz bunca sene erkek-kadın kavgasını boşuna yapmışız. blendaxlıcaksın saçı, şöyle iki savuracaksın, tamamdır. can yerlerde, ağzı iki karış açık kalmış, salyaları zor topluyor...
    o kız saçını bir kere de benım yanımdayken sallasaya öyle, doladığım gibi...
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük