efendi

    1.
  1. fazla samimi olunmayanlara karşı kullanılan bir hitap şekli,seviyeli saygılı insanlara söylenen söz ayrıca soner yalçın'ın sabetayizmin köklerine indiği,ünlü türk sabetaycıları açıkladığı fazla uzun ama güzel kitabı.
    4 ...
  2. 39.
  3. az önce "öleceksin" diye bir mesaj atan organizma. hehe çok korktum.
    4 ...
  4. 53.
  5. Şimdiye kadar gördüğüm zirilyon tane sıfat içinde en çok beğendiğim ve Burada sabitlenmeyi dilediğim karma sıfatı. Ne diyorduk; efendi beşiktaş...
    3 ...
  6. 2.
  7. soner yalçın tarafından yazılan "beyaz türklerin büyük sırrı" alt başlığı ile izmirde yaşamış hacı mehmet efendiyi ailesini ve aillesinin osmanlıyla ermenilerle yahudilerle masonlarla ilişkilerini anlatan türkiyenin yönetiminde bulunmuş evliyazedeleri anlatan inceleme araştırma kitabının ismidir.
    2 ...
  8. 8.
  9. eski yunancadan gelir... aftendi, saygıdeğer kişi anlamındadır...
    2 ...
  10. 54.
  11. Efendi; Ahlaklı ve insanlarla uyumlu ve işbirliği içinde anlamını taşır.
    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1313233/+
    2 ...
  12. 4.
  13. içinde on yüz bin milyon tane isim geçmesi sebebiyle dikkatli okunması gereken, aksi takdirde geriye pek bir şey bırakmayacak olan kitaptır.

    bunu okuyan bunları da okudu:

    (bkz: reis)
    (bkz: binbaşı ersever in itirafları)
    (bkz: bay pipo)
    (bkz: the özal)
    1 ...
  14. 25.
  15. sabetayistlerin nüfusunun hiç de azınmsanmayacak kadar çok olduğunu kanıtlayan müthiş kitap. ayrıca osmanlı döneminde selanik'teki yahudi dönmelerine diğerleri efendi derlermiş.
    1 ...
  16. 22.
  17. ittihat ve terakki cemiyeti'nin önde gelen 5 isminden biri olan doktor nazım'ın, çocukluğundan alıp tütüncü yakub ağa adıyla izmir'e yerleşmesine, izmir suikasti ile ilgisinden dolayı idam edilmesine kadar yaşamını ayrıntıyla anlatan kitap.
    1 ...
  18. 27.
  19. Soner Yalçın'ın araştırma kitabıdır. Kitabın çok önemli bir çalışma olduğunu söylemek doğru değil. Nedeni de türkiye tarihinde önemli roller üstlenmiş bir ailenin yaşamını anlatırken gereksiz şüpheler uyandırmasıdır. Her evliliği, her ismi irdelemek; bunlarda bir sır aramak gibi şüphelerdir bunlar. ilginç olan çok satarak sabetayizm gibi insanların çoğunun bilgisi olmayan bir konuda kitleleri bilgilendirebilmesi. Ne kadar dedikodu tadında da olsa kitap bir gerçeğin altını çiziyor. Bir kültürün içinde, o kültüre adapte olan - ya da olmuş görünen - bir kitlenin varlığını; hatta bu kitlenin osmanlıdan cumhuriyet dönemine kadar türkiye'nin yaşamında söz sahibi olması ülkenin gerçek sahiplerinin kimler olduğu sorusunu da akla getiriyor. Osmanlının son döneminde levantenlerle sıkı ilişki içinde gelişmekte olan bir ticaret burjuvazisi, aynı zamanda bürokrat kadroları da barındıran geniş bir aile... Türkiye'nin kaderinde söz sahibi olmaktan bir türlü vazgeçememişler.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük