edebiyatla çok uğraşanların tuhaf olması

entry22 galeri0
    0.
  1. Lisan - ı Osmanının edebiyatı Hakkında Bazı mülahazatı samildir.
    5 ...
  2. 1.
  3. baştan savma tespittir. belki değişik olan sensin amk. belki adam normal olmanın sıra dışılığını yaşıyordur. devir çok değişti. insanlar kendini bozdu.
    2 ...
  4. 2.
  5. hafiften ibneleşmelEri durumudur. Tabi.
    2 ...
  6. 3.
  7. Göreceli bir kavramdır.
    Ben şahsen sümüğümü yiyorum sadece.
    5 ...
  8. 4.
  9. Kendisi söz uydurup altına necip fazıl kısakürek yazanlardan yola çıkarsak doğru bir önermedir.
    3 ...
  10. 5.
  11. kanaatimce tuhaf değil de sıradışı demek daha doğrudur.
    2 ...
  12. 6.
  13. Ben Türk Dili ve edebiyatı okuyorum. Bu bölümü okumama rağmen edebiyatın ne demek olduğuna dair hala kesin bir düşüncem yok. Edebiyat, düşüncelerimizin duygularımızın yazılı veya sözlü olarak aktarılmasıdır diye bir tanım her kitapta vardır ama bize ilk önce edebiyatın kesin bir tanımının olamayacağını öğrettiler. Diyeceğim şu ki: edebiyatla çok uğraşmadan zaten edebiyat yapamazsın.
    1 ...
  14. 7.
  15. matematik ile uğraşanlardan ala değillerdir bir odtülü baygın bakışı bulmak daha zordur.
    1 ...
  16. 8.
  17. doğrudur fakat iyi anlamda bir tuhaflıktır bu. edebiyat kendini gerçek dünyadan soyutlamaktır, kelimelerle, cümlelerle kendine yepyeni bir dünya kurmak ve bu dünyada başrolü oynamaktır. dünyanın en güzel, en özel şeylerinden biridir zannımca. işte bu yüzden, özel olan her şey gibi edebiyat da bir farklılık, bir farkındalıktır.
    1 ...
  18. 9.
  19. yabancılaşırsınız, önce ailenize sonra çevrenize ve en son yaşadığınız topluma. aidiyet duygusu yavaş yavaş yok olur, kendinizi bir yere ait hissetmezsiniz.
    1 ...
  20. 10.
  21. burada herkes baskalarından öğrendiği ağızlarla ediplerin anormal olmasının normal olduğundan bahsetmıs . fakat nedense bunu kımse kendı hayatında uygulamaz . geçmıste yasayan , çoktan ölmus kısıler hakkında böyle konusmak basit . yazarların çoğu yazar oldugu etiketini üstünde tasımadıgı ıcın burada konusan kısıler gerçek hayatta yazar olan bırıyle karsılassalar onu anormal bulup dıslarlar .

    zaten eskıler hakkında da elestırmenler veya edebıyatcılar '' büyük yazar , sair vb '' demeseler onları da önemsemezler .
    1 ...
  22. 11.
  23. bence de matematikle uğraşanlar çıldırmış olmalıdır. ne o öyle onca x onca y. ne yapalım işte tercih meselesi.
    1 ...
  24. 12.
  25. çünkü dehayla delilik arasında ince bir çizgi vardır.
    1 ...
  26. 13.
  27. 14.
  28. yazar burada kendinden bahsetmemis.
    0 ...
  29. 15.
  30. edebiyat yapabilmek ve anlayabilmek için iyi yada kötü doğru yada yanlış şeylerle de olsa dolu bir kafa gerektiğindendir. kafanız dolu ise hep garip karşılanır hep farklı bakışlara maruz kalırsınız.
    0 ...
  31. 16.
  32. düşünceleriyle yaşadıklarından olabilir. bir diğeri için: (bkz: fizikle çok uğraşanların tuhaf olması)
    0 ...
  33. 17.
  34. 18.
  35. tuhaflaşmaları o edebiyatın içinde kaybolmaları hayatta bazı şeylerin artık anlamsızlaşması ve anı yaşama kuralına uyup ya da istediğimi der yapar haline gelirler.
    0 ...
  36. 19.
  37. çirkinliklerini edebiyatla örtme çabasıdır, başka türlü kızlar bakmaz bunlara.
    0 ...
  38. 20.
  39. agresifliklerini gizlemeye çalışırken tuhaf olmaları normaldir. aşk ,sevgi vs konularda hayal dünyasında gezinirken gerçek yaşamın yüzlerine attığı şamar zaten bozuk olan ruh hallerini daha dengesizleştirir.yaratıcı olayım derken bir taraflarını yırtmaları sadece kendilerine zarardır.
    0 ...
  40. 21.
© 2025 uludağ sözlük