eczacıların 5 yıl üniversite okuması

entry11 galeri0
    1.
  1. 5 yıllık eğitimin sonunda; doktorun yazdığı ilacı, hastaya raflardan veren kişidir. Tuhaf olan işin niteliği bakımından, bakkaldaki bir işle eşdeğer olmasıdır. 5 yıllık okuyarak sadece ilacın üzerine "sabah akşam günde bir tane tok" yazmak zor olmasa gerek.
    7 ...
  2. 2.
  3. sonrasında diplomayı çerçeveletip duvara astıktan sonra dükkana uğramayanları vardır. bütün işi kalfa yürütür. hayır da olay bundan ibaretken 5 yıl okumanın amacı ne anlamış değilim. dükkan açıyorsun 5 yıl okuman gerekli. o zaman bakkal açanlardan da gıda mühendisliği diploması istesinler.
    4 ...
  4. 3.
  5. doktor olmak için 6 yıl, doktorların yazdığı yazıyı okuyabilmek için de 5 yıl okuyorsun o derece.
    1 ...
  6. 4.
  7. sonrasında diplomalarını aylık 3500 tl ye kiraya vermesiyle sonuçlanır.

    200 bin lira herkeste yok eczane açabilmek için.
    6 ...
  8. 5.
  9. Beş yıl oku sonra gel tezgahtar ol amk..
    intihar sebebi.
    11 ...
  10. 6.
  11. rahat meslek vallaha hiç mırın kırın etmeyin yazın klimanın altında gelen müşteriye yalnızca ilaçları vericeksiniz arada bi tansiyon ölçersiniz kışında ne çamur ne kar sıcacık eczanede takılırsınız aldıkları maaşı bilmiyorum ama eczacıların parlement içtiklerini görüyorum en azından asgari ücret almazlar.yani bu şartlar altında çalışacak olsam 5 yıl okurum vallaha hiçte tezgahkar kafasında olmam boşuna 5 yıl okumuyorsun rahat olucaksın rahat .
    6 ...
  12. 7.
  13. +ilacların etken maddesinin nasıl sentezlendigini öğrenmek için 4dönem farmasötik kimya + f.kimya lab gorurler,

    +hangi bitkinin içinde hangi etken madde var hangi madde ne ise yarar hangi bitki ne için ne dozda kullanılır öğrenmek için 4donem farmakognozi + farmakognozi lab. Gorurler (bitkilerle ilgili eğitim alan tek meslek dalıdır bitkisel ilac-cay kullanmadan önce mutlaka aktara degil'eczacınıza danisin),

    +bir ilaç nasıl yapılır içine hangi yardımcı maddeler konulur stabilitesi nasıl sağlanır hangi madde hangisiyle geçimli hangi ilac hangi metodla üretiliri öğrenmek için 4donem farmasötik teknoloji + f.tekn lab gorurler,

    +ve ilacın farmakokinetigi ve farmakodinamigini öğrenmek için, hangi ilaç hangisiyle etkileşir endikasyonlari kontrendikasyonları nedir öğrenmek için 4donem farmakoloji gorurler. Ki pek cogunun ilac bilgisi doktorlardan fazladır ( firma tanitimcisiyla tatil için anlaşıp o ilacı yazanlar mesela),

    +ve hangi hastalığa sahip insanların nasıl en doğru sekilde tedavi olması gerektiği ile ilgili olarak da farmasötik bakım görürler.

    +Diğer gordukleri anatomi-fizyoloji-biyokimya-tibbi biyoloji-analitik kimya-organik kimya vb derslerden ve lab.larindan bahsetmiyorum bile.

    Yoğun bir eğitimin ardindan bilgilerini tazelemedikce unutabilirler doğaldır. Ama yeni bilinçli yetisen eczacı mezunlar oldukça bilgilidir.

    Edit: sanıldığı kadar rahat değildir sgksiyla sağlık bakanlığıyla surekli mücadele etmek durumundadır. Ornegin doktor yanlış rapor çıkarır tüm kesintiye eczacı yer. Öyle 50-100 liralık da değil binlerce tl'lik kesinti yiyebiliyorlar maalesef. Veya doktor reçete teşhisiyle ilaçları hatalı yazsa suç tamamen eczaciya kalıyor, doktorun normalin ustunde yüksek doz ilaç yazsa ve hastaya bisey olsa suç eczaciya kalıyor. Maalesef bu gibi durumlar yüzünden eczacılar mesai saatleri dışında bile surekli reçeteleri kontrol edip bi hata varsa doktora duzelttirmekle uğraşıyor. maalesef dostlarım maalesef sandığınız kadar kolay degil bu meslek. Siz buz dağının yalnizca görünen kısmını goruyorsunuz.
    3 ...
  14. 8.
  15. 9.
  16. O kullandığınız ilaçların pek çoğunu 5yıl gordukleri egitim sonucu eczacılar üretmektedir.

    Edit: o diploma kiralayanların da eczaneyi kalfaya birakanlarin da genç eczacılar olarak kökünü kaziyacaz inşallah merak etmeyin.
    1 ...
  17. 10.
  18. Önceden bakkalcılıktan farkını bulamadığım, farmakoloji derslerini aldıktan sonra saygı duyduğum meslek.
    2 ...
  19. 11.
  20. 5 yıl boyunca eğitim al elde var sıfır. Ancak ilaç ezberle.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük