çevreci bir arama motoru olan ecosia, christian kroll tarafından geliştirildi. site, ilk açıldığında yemyeşil, tam mangallık hoş bir orman teması bizi karşılıyor ki benim çok hoşuma gitti. bu arada, ecosia'nın gelirinin beşte birini şirket yöneticileri abilerimiz aralarında kırışıyo, geri kalanını da dünya doğayı koruma vakfı'na (world wide fund for nature) akıtıyor. sanırım o vakıfta bu parayı, brezilya'nın amazon bölgesindeki yağmur ormanlarını koruma projesinde kullanıyor. şimdilik belirli bir kaç dilde hizmet verebiliyo bu çevreci arama motoru, kullanılabilir hız ve pratikliğede sahip.
MANiFEsTO'm;
küresel ısınmayı çok kafama takıyorum yazardaşlarım, geberip gidicez bişiler yapılmazsa. afedersiniz zaten bilgisayar başında bi bok yediğimiz yok, hepimizin kendine göre sebebleride var tabiki ama burdan başlayabiliriz bence bişileri düzeltebilmek amacıyla.
saygılar...
her arama yapıldığında bir fidan dikilen arama motoru. bing altyapılıdır. arama sonuçlarında çıkan reklamlardan gelen gelirlerin %80 ini afrika bölgesinde ağaç dikmek için bağış yapan firmadır. düzenli aralıklarla makbuzunu da yayınlayarak tutarlılığını göstermiştir.
Onedio'da belirtildiğine göre internet kullanıcılarının %1'i bu arama motorunu kullansa bile yılda isviçre büyüklüğünde bir yağmur ormanı kurtarılabiliyor.
Ayrıca afrika'daki Sahra çölünün genişlemesini önleme ve yeşil duvarı korumaya yönelik çalışmalarına hız vermiştir. Ecosia sayesinde her 12 saniyede bir ağaç dikimi yapılmaktadır.
Bütün yazarları en az bir kerecik olsa da bu arama motorunu kullanmaya davet ediyorum.
Edit: tanım yapmayı unutmuşum. Reklam gelirlerinin %80'nini doğa için kullanan arama motoru.
'Ecosia' diye bi arama motoru girdiğiniz her kelime başına ağaç dikiyor.Katkınız kenarda gösteriliyor.Faydalı bence. Sizde bu uygulama sayesinde bir veya daha fazla ağaç dikebilirsiniz.
Anasayfasının sağ üst köşesinde senin dikilecek ağacını, logonun altında da toplam dikilecek/dikilen ağaç sayısını gösteren çevre dostu arama motoru.
tabii ki benim ağaçlarımın sayısı resimde görülen 27'den ibaret değil. işyerinde daha çok arama yapıyorum ve toplam sayı iki haftada 200'ü çoktan aştı.
bence bu tür girişimler desteklenmeli ve cesaretlendirilmeli. kapitalizm, çevre dostu yaklaşımları kitlelerin alışveriş tutkularını körüklemek için kullanıyor, biliyoruz ama bu girişim, daha önceki arama motorlarının yapmadıkları bir şeyi yapıyor. bunu desteklersek diğer arama motorlarını da çevreyi daha çok gözetecek projelere zorlamış oluruz.
edit: unuttuğum bir şeyi eklemeliyim; ilerde bir gün 'kaç ağacım olmuş' sorusunun doğru yanıtını almak istiyorsanız, bilgisayarınızın geçmişini silmeden önce, ağaç sayınızı bir yere kaydetmeniz gerekiyor.
Severek kullandığım, bana zararı olmayan, dünyaya faydası çok olan arama motoru. Üstelik google custom search özelliği denilen, google ile aynı sonuçları da görüntüleyebiliyor, yapılan rama istatistiklerini ve reklamları da google'a satarak para kazanıyor abiler.
Benim de kullanmaya başladığım arama motoru. Birşey yaptığınız yok arama motoru olarak onu kullanıyorsunuz atıyorum "a" harfini arıyorsunuz ve bir ağaç dikiyorsunuz. Üstelik kaç ağaç katkınız olduğunu da sayıyor. isteyenler için google arayüzü de mevcut.
doğayı korumacı ve dünyaya saygılı yaklaşımından ötürü takdir ettiğim, manifestosunu öğrendiğim günden bu yana kullandığım arama motoru. tavsiye ediyorum her yerde.
Sadece kendim değil, çevremde de yaydığım arama motoru. Daha da çok yayılırsa Türkiye ve Türk diline destekleri artacaktır diye düşünüyorum. Kısaca kullanın, kullandırttırın. Burkina Faso'da ağaç diktikleri yerlere baktım. Hâlen tatmin edecek seviyede olmasa bile baya büyük bir hektar araziye ağaç dikilmiş, ormanlaşma büyük oranda başlamış.
Şimdilerde arama gücünü Bing'den alan çevreci arama motoru. Ayrıca 10 milyon ağaç barajını aşarak bizlere büyük bir mutluluk yaşatmıştır. Lütfen bu motoru kullanın, kullandırın. Kapsamlı arama yapamıyor diye dışlamayan. En basitinden gogıl'a girecekseniz bile bu uygulama üzerinden girin ve her bir arama için dünyaya bir ağaç hediye edin.
insana, insanlığa ve dünyaya yönelik umutlarımız yeşerten bu güzel uygulamayı yapan ve bu projeyi destekleyen herkese binlerce teşekkürü borç bilirim.