malum batıcı cumhuriyetin ilanından sonra; osmanlı'ya dair bilimsel-sanatsal ne varsa bir bir imha edildi. yeni nesil osmanlı'yı aşırı derecede geri kalmış bir imparatorluk olarak tanıdı. oysa osmanlı, özellikle 19. yy'da inanılmaz bir sanayileşme içindeydi. daha o günlerde günümüz teknolojisini yakalamıştı. neyse mustafa kamal'ın sakladığı binlerce gerçekten bir tanesini sizlere açıklamak isterim.
uzaya ilk ulaşan ilk, yuri gagarin adlı komünist tohumu değildir elbet. Yüce Allah'ın bu şerefi, bu onuru gayri müslim bir şahısa bahşedeceğini düşünmek deliliktir.
kimdir peki uzaya çıkan ilk insan?
biliyorsunuz ki 1860'lı yıllarda Abdülmecid Han, Marmaray'ın temelini atmıştır. Bu denli zeki bir insan, suyun altında durmakla yetinir mi? Derhal göğün üstüne çıkmak, arşa ulaşmak için istanbul'lu bilim insanlarını bir araya toplar. 17 yıl içerisinde uzaya çıkmaya hazır bir mekik ve o mekiği kullanacak bir canlı yetiştirilir. O canlı bir maymundur. Cenap isimli maymun 1879 yılında, bugün esenyurt-kıraç köyü olarak anılan alandan kalkış yaparak uzaya doğru stresli yolculuğuna başlar. Mekik başarılıdır, ancak maymun cenap maalesef kabin içerisinde panik yaşar ve ilk belirlemelere göre kalp krizi geçirerek şehid olur. (asıl nedenin yazılı olduğu otopsi kayıtları mustafa kamal tarafından yakılmıştır) MAymun cenap, islam aleminde şehid olarak kabul edilen sayılı hayvanlardan biri olmuştur böylelikle. 9 yıl içerisinde uzaya 5 mekik ve 5 maymun daha yollanır. sırasıyla adları rıza, muhip, kader, lühep ve alad olan 5 maymundan ilk üçü maalesef ki görevi tamamlayamazlar. Ancak özellikle lühep ile alınan başarılı neticeler, uzaya insan gönderme konusunda gönülleri tatmin eder.
o dönem fransa'da havacılık tarihi dersleri veren Sebahattin Galip efendi(o tarihe kadar kayda geçen tek havacılık olayı hezarfen ahmet çelebinin havada süzülüşüydü. Galip efendi bunu bıkmadan usanmadan binlerce kez anlatırdı), bu yüce görev uğruna ana vatanına geri döner. 3 yıl süren eğitimin ardından 1897 yılında adres tekrar esenyurt-kıraç köyüdür. başarılı bir kalkışın ardından Galip Efendi uzaya ulaşır. böylelikle uzaya çıkan ilk adem oğlu olur. Galip Efendi uzayda 35 saat geçirecek ve geri dönüş yapacaktır. Görev kusursuz işlemektedir. Ancaş Sebahattin Galip'in temiz yürekliliği her şeyi olumsuz hale getirecektir. ikindi namazını kılmak için uçuş modülünü kıbleye doğru döndürmeye çalışan Galip Efendi, modülün kumanda sistemine zarar verir. Zarardan kaynaklanarak içerideki basınç yavaşça düşmeye başlar. Çabalar yetersiz, Galip Efendi dahil herkes sonucu çok iyi bilmektedir. Telsizden helalllikler alınır, iki saat sonra Galip Efendi'den haber alınamamaya başlanır. mekanın cennet olsun güzel insan.
işte asıl tarihimiz böyle, yoksa siz hala tarih kitaplarında kendinize doğruların anlatıldığını mı zannediyorsunuz?