Komik bir durum var bununla ilgili şifrenizde özel karakterler olması güvenliği arttırır ama her özel karakteri desteklemiyor. Mesela geçenlerde değiştirdim şifreyi girdiğim özel karakteri kabul etti. Ama girerken şifre yanlış dediği için tekrar değiştirmek zorunda kaldım.yazilimci arkadaşların bu tarz eksikleri gidermesi lazım.
Unutup tekrar çıkarmaya gittikçe değerlenen, fiyatı ikiye katlanan postahanelerden bir zarfın içinde alınan şifre.
Şifreyi alınca e devlet üzerinden telefonunuzu ve mail adresinizi tanıtıp doğrulayın.
Daha sonra şifrenizi unutsanız bile bu ikisinden biriyle yeni şifre oluşturabilirsiniz.
Eğer kayıtlı telefon mail vs yoksa hiçbir şekilde değiştirilemez şifre.
Son günlerde gündemde olan siber saldırılar sonrası tüm kullanıcılarımıza e-Devlet Şifresi kullanımı ile ilgili bu kısa bilgilendirme mesajını gönderme gereği duyduk. Lütfen bu mesajı dikkatle okuyunuz.
e-Devlet Şifreniz kolay tahmin edilebilir olmamalıdır. içerisinde doğum tarihi, çocuğunuzun adı, telefon numarası veya tuttuğunuz takım gibi kolayca tahmin edilebilir bilgiler olmamalıdır.
Ardışık veya tekrar eden rakam / harf dizileri içermemelidir. (Örn: 1234, abcd, 1111)
Sıkça kullanılan veya sözlüklerde bulunan kelime ve harf gruplarını içermemelidir. (Örn: qwerty, parola)
Aynı şifreyi farklı platformlarda kullanmayın. Her bir hesabınız için farklı bir şifre üretin.
Eğer şifreniz yukarıdaki kriterlerden biri veya birkaçına uyuyorsa, lütfen vakit kaybetmeden e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak şifrenizi değiştiriniz. Bunun için, sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın sağ üst kısmında bulunan ve isminizin yazılı olduğu menüyü açınız. Burada bulunan "Şifre ve Güvenlik Ayarlarım" seçeneğine tıklayınız. Karşınıza gelen sayfanın üst kısmında bulunan "Şifremi Değiştir" bağlantısına tıklayarak ekrandaki yönergeleri takip ediniz.
Hatırlaması kolay fakat başkaları tarafından tahmin edilmesi / kırılması zor olan şifre oluşturma teknikleri ile ilgili ayrıntılı bilgi ve örnekler için http://www.bilgimikoruyorum.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
vatandaşın gereksiz bürokrasi ile uğraşması, zaman kaybetmesi engellenmiştir. soygunmuş, kıçımın muhalefeti sizi. sonra da ak parti niye iktidar? sizin gibi dangozlar oldukça oyunu her gün arttırır! biri bana izah edebilir mi, nesi soygun? sabıka kaydı almak için adliyeye gitmen gerekiyordu eskiden. yol parası var, dilekçeye para vermek var, hatta kalemin yoksa o bile para. ee üstüne kaybettiğin zaman? bütün bunların bedeli sadece bir kez ödeyeceğin 3 liradan daha az öyle mi?
aferin, çok güzel muhalefetsiniz! işte ak partinin oyunu arttıran temel sebepler bunlardır. vatandaşın işini kolaylaştırıyor, halk da bunu görüyor, biliyor.
sadece benim başıma geldiğini düşündüğüm ama benim gibi çoklarının olduğunu görmemle bunun devletin türlü bahaneler uygulayarak gasp yaptığını anlamam bir oldu hani nerde sosyal devlet anlayışı.
3 ayda 1 değiştirilmesi gereken şifredir. e devlet şifresi ile sizin adınıza bir çok işlem yapılabileceği için böyle bir tedbir alınmıştır. zira eşşeğin şeyine su kaçırmış gibi görünmekle birlikte şifre değişimi 6 aya çıkarılsa daha iyi olacak gibidir.
tavsite: e devlet şifresiz bazı işlemleri http://tcnosorgulama.com dan yapabilirsiniz.
yukarıdaki linkte görüleceği üzrine devlet vatandaşını dolandırıyor. şifren doğru olsa bile şifreni kısa bir süre sonra kitliyor. sürekli olarak şifre değiştirmeni istiyor. şifreni bir kağıda not etsen bile hata veriyor yanlış diyor. git ptt'ye tekrar şifre al para ver. hangi çağda yaşıyoruz . devlet vatandaşını dolandırırsa vay vay vay....
şifrenin üç ayda bir yenilenmesi gereken devlet kapısının şifresi. Vatandaş şifreyi unuttum diye yeni şifre almak için 10 tl ücret ödüyor. Bize verilen şifre kağıdı üzerinde veya herhangi bir yerde bu uyarı bulunmuyor ve devlet vatandaşından haksız kazanç elde etmiş oluyor.
kaybolduğu anda yeniden alınması cezaya tabi olan şifre. 20 küsür tl idi sanırım bunu kaybetmenin cezası.
ayrıca bu şifre sayesinde hayatınız ciddi biçimde kolaylaşabiliyor.
misal askerliğin yoklamasını burdan yaptırabiliyorsunuz. evet yanlış duymadınız. sizde askere gidince tiksindinizmi askerden? "sonraki 2 sene nasıl giricem ben o askerlik şubesine de yoklama yaptırıcam" mı diyorsunuz? bununla oturduğunuz yerden 2 tıkla bu mevzuyu çözebiliyorsunuz.