eğitimin felsefe üzerine olması

    5.
  1. Bu nedenle eğitim felsefesi diye bir alan vardır. Felsefeden anladığınız sadece sorgulamak, düşünmek ve benzeri eylemleri gerçekleştirmek olabilir fakat eğitimde seçilen program, belirlenen yaklaşım, öğretim yöntem ve teknikleri benimsenen eğitim felsefesine göre seçilir.
    3 ...
  2. 1.
  3. türk eğitim sistemine fazlasıyla pozitiflik katacak durumdur.

    1-felsefe insanlara düşündürür ve sorgulatır.
    2-düşünen insan herhangi bir ödeve, projeye, konuya daha iyi hakim olur. çünkü sürekli bir teori üretir.
    3-sorgulayan insan daha çok mantık arar, daha çok yanlış tezleri çürütür.
    4-felsefe, eğitimde dini ve kutsal kitapların gerekliliğini bile daha iyi anlayabilecek kıvama getirir.
    5-felsefe okuyan insan küresel sermaye sistemi dediğimiz kapitalizme daha bilinçli bir şekilde kafa tutar. tüm türk toplumu olarak kapitalizm denen bu saçmalığa iyi bir şekilde kalkan hali alırız.
    6- felsefe üzerine yapılan eğitim sistemi insanlara empatiyi daha iyi aşılar. olayların bile daha az oluşabileceği zemini yaratır. insanların çoğu bu ülkede düşünebilseydi bu denli olaylar alevlenmezdi. birine yaptığı kötülüğün aynısını kendine yapılsa ne gibi tepki verebileceğini biraz da olsa fazla düşünürdü.

    söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar. felsefe gereklidir. okuyun ve okutun.
    2 ...
  4. 2.
  5. türkiye'de olmayacağını düşündüğüm sistem'dir. biz daha düşünmek açısından o kadar yol kat edemedik ve şu durumda edemeyiz.
    1 ...
  6. 10.
  7. Eğitimin Felsefe Üzerine Olması Çok Doğaldır, Çünkü Eğitim Felsefik Düşüncelerden GeÇer;Bu Nedenle Eğitim Önemlidir.
    1 ...
  8. 8.
  9. bu millet hiçbir zaman empati yapamayacak anladığım kadarıyla. daha okuduğunu anlamadan başlıkla alakasız muhabbete girilmiş.

    başlık; eğitim felsefesi değil, eğitimin felsefe üzerine olması arkadaşlar.
    2 ...
  10. 7.
  11. felsefe üzerine eğitim olmaz ama sadece felsefe üzerine eğitim olur.
    0 ...
  12. 6.
  13. felsefeyi illa dine açılan ,kutsal metinleri anlamada araçsal bir metod olarak düşünmüyor zaten kimse. felsefenin sistematik bir şekilde akıl yürütme fonksiyonu olduğu için dini metinleri anlamada ,üzerine argüman kurmada da yararlı olabilir. felsefe teizmin malı olmadığı gibi ,ateizmin veya din karşıtlığının da malı değildir. her iki kesim çeşitli felsefi argümanlar ileri sürebilir. olanı da budur zaten.

    bu arada felsefede önemli olan hakikati bulmak değildir ,önemli olan yolda olmaktır gibi süslü cümleler safsatadan ibarettir. zamanında biri çıkmış böyle bir şey ortaya atmış ,herkes bunu papağan gibi tekrar ediyor. zaten spinoza ,kant ,hegel hep laf olsun ,sırf soru soralım diye felsefe yapmıştır.

    edit: zaten dile getirilmiş ama yine de belirteyim.Kapitalizm saçmalık değildir.alternatifsiz tek ekonomik sistemdir. sosyalizm gibi ekonomik sistemler yıkılmıştır. kapitalizmi solcu masallarından dinlemektense objektif kaynaklardan inceleyiniz.
    0 ...
  14. 4.
  15. ortalama türk insanının felsefeden anladığı ateyizm olduğundan ancak hayal olarak kalabilecek olay.
    1 ...
  16. 3.
  17. Ezilenlerin pedagojisi kitabi kesinlikle okunmasi gerekir.
    0 ...
  18. 11.
  19. türkiyede olmayan eğitim sistemi.
    türkiyede sistem de yok zaten.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük