manifestosu hazırlanıp özellikle aktif sosyal medya kullanıcılarının mönitörlerinin yanına gençliğe hitabe gibi asılması gereken durum.
düşünebiliyor ve kimse sana mani olmadan sanal alemde yazabiliyor olman sana aklın sıra her canının istediğine "sallama" hakkını vermez sosyal medya aktivisti kardeşim.
sınırları aşarak "salladığın" kişi x siyasetçi de olabilir, y sanatçısı da olabilir, sözlükte yüzlerce varyasyonu bulunan ".... yapan süper alımlı kız" da olabilir. kendi önünden yemek lazım sanki önce. kendi boşluklarını doldurmak, kendi renklerini koyultmak..
kendi hadsizliğini, densizliğini, terbiyesizliğini "düşünce özgürlüğü var kardeşim işte ben de yazarım söylerim"le süsleyip servis etmeye çalışmak ayrı bir denyoluk.
kendini bilmek lazım neticede.
türkiye cumhuriyeti elitistinin bir numaralı sorunudur. kendileri başka perspektiften eleştirel bir bakış açısıyla bakıp, kendilerine has bir üslup ile dile getiriyorlarmış meramlarını.. bunun üzerine söylenecek tek şey ise; sikerler öyle elitizmi! eleştirmen ve otoriter bir zümrenin de, bir olay-olgu-kavrama bakış açıları vardır, ama onlar nedense seviyeli bir üslup, eğitici bir tavır takınabiliyorlardır. bunun adı ukalalık ve küstahlıktır! hatta ağa babasıdır!
"düşünce özgürlüğü var" deyip saygısızlığı ele alanların düştüğü büyük gaflettir. önce şapkayı önüne alıcaksın, sonra kendine gelerek hak etmeyen kişileri ağır yargılayamacaksın. "düşünce özgürlüğü var, hepinizin anasını avradını..." denemeyeceği gibi atatürk ve diğer atalarımıza da hadsizlik yapılamaz. zaten bi' moda oldu atalara sövmeler, dalga geçmeler, "ne yaptıki lan bu ülke için" gibi acınası sözler etmeler. ayıptır, günahtır. elma ile armutların karıştırılmamasının gerekliliği gibi düşünce özgürlü ile de hadsizliğin karıştırılmaması gerek. sanalda atmak kolay, maçan yiyorsa dışarı çık, önüne gelen ilk delikanlıya "bu ülkede düşünce özgürlüğü var, ben senin ananı da bacını da ...." de, sonra düşünce özgürlüğünden dem vur.