10,5 olduğunda başım dönmeye başlıyor. Hastanede bu ölçüye normal diyorlar fakat ben 11 civarı olunca daha iyi oluyorum. Kansızlık , yorgunluk , uykusuzluk, stres tansiyonu cok etkiliyor. Tuzlu yiyorum sürekli ilerde sorun olabilir.
Teyze gibi şikayet etmeye geldim. Daha diyabet günlerim başlayacak. Bi de siz beni o zaman görün.
Gazozuna ilaç atılmış yeşilçam oyuncusu gibi duvardan duvara vura vura geziyorum biliyor musunuz? Bizim odaya her zaman bir tür böcek girer, kendini sürekli bulduğu her yere vura vura, böyle aşırı agresif bir şekilde odanın içinde gezmeye başlar. Merdivende bulduğu akrebi mecburi olarak öldürmek zorunda kalan ancak bunu yaparken çığlıklar atan bir insan olarak böceğin ne tür bir manyak olduğunu çözecek zaman bulamamıştım. Şimdi anlıyorum, tansiyonu düşükmüş. Keşke üstüne koltuk, ne bileyim kitaplar ve yastıklar atmasaydım.
Yere uzanmış tansiyonum 8-4. Bu noktaya kadar ayakta durabildiğimi anladım. Pot üstüne pot kırıyorum çünkü düşünemiyorum. Böyle suratında tembel hayvan ifadesi ile gezen kim tanıyorsam artık koluna girip gel diyeceğim tansiyonunu ölçmeye gidelim. Çünkü ifadem değişti. Ne kullanırsa kullansın cin gibi bakan benim gözlerim devrildi. Önüme kırmızı bir içki koydular, 5 yudum sonrası sarhoş olup otururken uyuya kalmaya başladım. Tansiyon düşüklüğü ile alakalıymış demek çabuk sarhoş olma şeyi. insan neler öğreniyor hayret bir şey. Daha çok şikayet ederdim de halim yok biliyor musunuz?
Evet. Bunları yazmak için geldim. Kendinize iyi bakın.
Editoluk: ben size dedim pot üstüne pot kırıyorum diye. Narkotik yola çıkmıştır şimdi. Ne kullanırsa değil, ne içerse içsin olacak o.
ne zaman tansiyonumu ölçtürsem 9/6 ya da 9/5 civarlarında seyrediyor. günlük hayatta kış uykusuna yatmış gibi uyumaktan başka bir belirtisini hissetmiyorum.
Sürekli uyku hali, üşüme, esneme, ellerin bacakların işlevsizliği sürekli titremesi belirtileridir. Benim de şu lanet sınavla ortaya çıkan hastalığımdır. Annem ilk kez benim bir hastalığım için bu kadar tedirgin dakika başı ölçüyor kadın kış uykusu gibi uyuyunca tabi. Başımı kaldıramıyorum sanki dünya duruyor arkadaş bir bu eksikti aq.
bünyede süreklilik arz eden durumdur. normal kan basıncı seviyesi yüksek gelir bu bünyeye. öldüm ölemedim durumudur. son zamanlarda benimkisi sürünüyor, süründürüyor. aslında bissürü şey yapasım var ama bunları yapabilecek halim yok. bu ne biçim hayat böyle ya. batsın bu dünya.
gereksiz gereksiz konuştuktan sonra birden ayağa kalkan bünyenin hayatını karartan hadise. ayrıca kafa yapar bu velet ooğğllumm tansiyonum düştü demeye kalmadan yeri öper gülmeye başlarsınız.
fersiz, cansız, dermansız bırakandır. kronik olanları adeta yapışır bünyeye hortlayıverir aniden.genetik olduğu rivayet edilir, bütün gün hayalet gibi bembeyaz bir suratla gezdirir insanı bezdirir efendim bezdirir.*
bir rivayete göre düşük tansiyon hastalarının daha uzun yaşadığı söylenir. çevremden gördüğüm kadarı ile, bu önerme her ne kadar doğru olsa da insanın ömründen ömür götüren bir hastalıktır. sahip olan kişilerde genelde daimi bir huzursuzluk, göz kararması vb olgularla seyreder. gıcık bir hastalıktır kısacası.
normal kan basıncı düştüğü ya da yükseldiği dönemlerde bu durumu algılayan vücudumuzda reseptörler yani alıcılar vardır. bunlar kalpte küçük arteriollerde, toplardamarlarda ve böbrekte yer alırlar. bu bölgelerdeki alıcılar kan basıncını algıladıktan sonra algıladıktan sonra değişik mekanizmalarla kan basıncını düşürmeye veya alçaltmaya çalışabilirler. genel olarak düşük tansiyonu yükseltmek için vücudun sahip olduğu mekanizmalar şunlardır:
1.kalp tarafından atılan kan miktarını arttırılması. bu kalbin hızını arttırarak da sağlanmaya çalışılır. damarlara gelen toplam kan miktarını arttırmaya çalışmak da küçük arterlerde, atardamarlardaki direnci arttırarak kan basıncı yükseltilmeye çalışılanabilir. kalp kan basıncını yükseltmek içim daha hızlı ve daha güçlü atmaya çalışır.
2.toplardamarlardaki gevşeme ve kasılmalardır. toplardamarlardaki gevşemelerle daha fazla kan bu bölgede göllenir, böylece kan basıncı düşer. diğer yandan toplardamarlar kendini daha fazla daraltır ise bu seferde dolaşımdaki ve kalbe gelen kan miktarı artacağından dolayı tansiyon bu şekilde yükseltilmeye çalışılır.
3. toplardamarlar dışında atardamarların küçük olanları arterioller yine aynı şekilde genişleyebilir ve daralabilir bu şekilde tansiyonu ayarlamaya çalışır. genişlediği zaman basınç düşecektir. daraldıkları zaman basınç artacaktır.
4. böbreklerde kan basıncını ayarlamakta etkindir. yaptığı idrar miktarını arttırarak veya azaltarak kan basıncını ayarlamaya çalışır. i̇drar yapımını azaltıp daha çok sıvıyı vücutta tutar ise bu tansiyonu yükseltmeye yarayacaktır. i̇drar miktarı arttırılarak vücuttan daha fazla sıvı atılırsa bu da yüksek olan tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. böbreğin; kalp ya da damarlarda olan değişikliklere nazaran tansiyon üzerindeki iyileştirici etkisi daha uzun sürelerde saatler ya da günler içerisinde olacaktır. diğer atardamar, toplardamar ve kalple ilgili değişiklikler saniyeler içerisinde görülecektir. böbreklerde kan basıncını ve dolaşan kan miktarını ayarlamaya çalışan sisteme renin-anjiyotensin-aldesteron sistemi de denir. bu sistem dolaşan kan miktarı vebasıncı algıladıktan sonra bu adı geçen hormonlar sayesinde böbrek üzerinden tuz atılımı ve tutulmasını ayarlayarak tansiyonu azaltır veya artırır.
örneğin bir mide kanamasında hızlı kan kaybedilir. bu kan kaybı sırasında damardaki kan miktarı azalmaya başladığında kalp daha hızlı ve güçlü çarparak kan basıncını yükseltmeye çalışırken damarlarda; atardamarda olsun toplardamarlarda olsun buna aynı şekilde katılarak cevap verir toplardamarlar kasılarak kalbe dönen kanı artırır, daha çok kan dolaşmasını sağlamaya çalışır. küçük damarlar; kasılarak basıncı arttırıp hayati organlara kan gitmesine çalışır. bu şekilde kişi kanıyorsa bile bir süre bu kan kaybı kan basıncı düşürülmeden idare edilebilir, ta ki kanama durmaz ve bu mekanizmalar artık baş edemez duruma gelene kadar.
sürekli oturup hiçbir şey yapmanıza gerek bırakmayan,çevrenizdekilerin amancanım sen dur ben yaparım diyerek artık işten yırtmak için kronikleştirdiğiniz hastalıktır.