Düğünler de herkes birbirini süzüyor onu bunu inceliyor abartılı kıyafetler sanki Oskar alacaklar a.koyim.Helede bayanlar Adnan Oktar ın kedicikleri gibi makyaj kıyafet noluyo a.koyim çok iğrenç bir ortam.
- herkesin gözünün birilerinde olması, kimsenin kendi işine bakıp eğlenmeye çalışmaması.
- toplu/çiftli dans etme sekansında gereksiz ciddileşen ve aşırı ısrarcılığa kaçan tiplerin ekseriyetle bulunması.
- varlığından haberinizin olmadığı insanlarla muhatap olma baskısını hissettirmesi.
- geçici sağırlığa sebep olan aşırı yüksek sesli müzik. açık alanda bile delirtirken kapalı alanlarda tavana bakarak ölmeyi beklemek zorunda bırakması.
- düğün alkollü ise bir süre sonra saçma sapan hareketlere şahit olunması. komik olanları saymazsak genellikle rahatsız edici görüntüler oluşması.
- bu satırları yazarken bile boğuluyormuş gibi hissetirmesi ve entry'i burada sonlandırması.
1-) Oynamayı bilmemek ve buna rağmen ısrarla oyna diye ısrar eden öküzler. Babam da oynamayı bilmez anam da çünkü yarım asır olmuş köyden göçeli.
2-) düğünlerde çalan müziklerin midemi bulandırması. Bazı yörelerin bir kültürü var kendi müziğini koyuyor ama bazı yerlerde çiftetelliden giriyor, tarık Mengüç'e atlıyor, demet Akalın, Aleyna tilki derken erik dalı ile final yapıyor.
3-) kurt sürüsü gibi onlarca gözün üstünüzde olması. Bu kim falan muhabbeti. Yaş kaç, ne iş yapıyorsun, askerlik falan ne oldu diye soran amca ve teyzeler.
4-) ananızın yada ona eşdeğer beyni 30 yıl geriden gelen teyzelerin kafalarına göre bir kızı size yakıştırması yada sizin haberiniz bile yok iken felancanın kızı pek güzel bizim oğlana göre tam muhabbeti.
5-) artık içki içilmiyor pek ama 10 sene önce sağlam içilirdi buralarda. Beleş içki için gelen Arizona kertenkeleleri ile muhatap olma. Bu kertenkele takımının tartışma çıkartması, adam yaralaması, dövmesi...
6-) uzaktan bir akraba için takım elbise giyip o gerginlik ortamına girmek istemiyorum.
7-) düğüne 21.yy'da gerek kalmadığını düşünüyorum. Ayrıca maddi külfeti çok fazla.
8-) lafta günlük hayatı bize zehir eden muhafazakar tiplerin kendi dinlerinin haram kıldığı bir olayı gelenek maskesi altında meşrulaştırması.
Sokakta öpüşen bir çift yada parkta bira içen bir vatandaş, köyde şort giyen bir erkek görünce yobazlık yapan kesimin düğün ortamında haremlik selamlık olayına aykırı olarak, müzik ile şehvete gelip özellikle haram olan darbuka vari müzik dinleyip düğün günü alkole özgür gözle bakması bana çok itici geliyor. Köyde uzun saç bırakan adama anan gibi saç bırakacağına baban gibi bıyık bırak diyen tiplerin söz konusu düğün ortamında kendi kızlarının giydiği sırt ve bacak dekoltesi ile bir ala gavata dönüşmesinin ikiyüzlülüğünü görüp tiksiniyorum.
altın fiyatları fırladı gitti 2002 yılında çeyrek altın takana burun kıvıranlar şimdi düğünüme gelen inşallah çeyrek altın takar diye sıra bekliyolar. altını geçersek düğün salonundan içeri girdiğimiz o anda sanki bütün insanlar size bakıyomuş hissi var ya o histen nefret ediyorum işte.
Kasitli olarak, bilerek ve isteyerek kimsenin dugunune gitmiyorum son 2 yildir.
Neden mi;
Yakin arkadasim olacak gelin ve damadin yani amina koydugumun orospu cocuklarinin dugunune katildim. Dans edilip, pasta kesildikten sonra taki toreni basladi. Hem kiz hem de erkek tarafindan iki farkli kameraya kimin ne taktigini videoya cektiler. Yetmedi yavsagin teki de isim vererek ne taktigini soyledi. Bu benim icin bardagi tasiran son damla oldu. Adettir takacagin hediyenin uzerine ismini yazarsin eyvallah da kameraya alip soylemek neyin nesi ? O zaman hazirda 2 gram 22 ayar altin vardi yanimda. Kimsenin benim ne taktigimi bilmesine gerek yok. Bu rezilligi gordukten sonra kiz arkadasima hadi gidiyoruz deyip terk ettik mekani. O orospu cocuklariyla da iliskimi tumden kopardim.
Iste bu yuzden gitmiyorum ve dugun de yapmayacagim. Cok yakinlarima kokteyl verip gececegim aq.