Düğün salonu sanatçılarının içimizi bayan türkülerini dinlemek, halay çekmeyi bilmeyen insanları zorla elinden tutarak halaya sokup, haliyle halayı bozunca da arkadan "halay da çekemiyomuş" diye dedikodu yapan insanlardan nefret ediyorum.
Sevmediğim insanları görmek istemiyorum.Oldum olası gitmemişimdir.Annemin zoruyla bir iki tanesine gitmişizdir.Geçmişte düğünleri Olana dek peşimizden ayrılmayan akrabalar sömüremeyince konuşmuyorlar.Bu bile nefret etme sebebi.Zaten oynamayı da sevmem.
hayatımda en yakın arkadaşlarımın bile düğününe gitmedim beni sarmıyor. Sadece kardeşim düğün yaparsa ona giderim.
Ben zaten gider yurtdışında bir konsolostukta evlenirim ne öyle milleti eğlendirme çabası ve bir sürü para harcama sevdası o parayla gidin ülke ülke gezin 1 ay.
Taziye evindeymişçesine oturan somurtkan teyzeler ve makyaj yapayım derken trafik ışığına dönen ablalar. leş gibi kokan testesteron ve rimel havası. Rimel'de akmış terden! Bir de halay. Sağ baştaki mendillinin olayı da anlaşılır şey değil.
Müzisyen bir gurupla belki yüzlerce düğüne iştirak ile pek çoğunu tecrübe etmişliğimiz var. Çıt çıkartmadan dinleyenleri de (nadir) gördük, gürültüden ne çaldığımızı kendimizin de duymadığı programlarımız da oldu, herşeyin normal akışında seyrettiği düğünler de. Fakat insanlar genelde davete icabet mantığındalar. Özellikle 40 yaş üzeri ve aileler. Gençler ise hep coşkun. En mutaassıp denilen düğünlerde Kuran okunurken konuşup kendi aralarında sohbet edip dinlemeyenleri de var, en sosyetik ve elit tabir edilen cemiyetlerde hocayı can kulağıyla dinleyenler de. Envaiçeşit. Ama genelde hep bir boy gösterme gösteriş abartı debdebe şatafat ve tantana hakim. Sade düğün törenleri az, çok nadir. Tabi düğünler mutluluk ve sevinç günleri. Neticede insanlar eğlenmeye gelmiş ve bir şekilde kutlama yapılacak. Toplumun ve tutulan salonun yönlendirmesi ve dayatması harici kişilerin Sosyal maddi manevi kültürel farklılıklara göre belirlediği konseptler ve tercihler de var. Kimi zeybek kimi mehter kimi çalgı çengi kimi tasavvuf müziği kimi tsm ayarında saz heyeti ile şarkı türkü kimi davullu zurnalı kimi orkestra piyano ve sanatçı kimi mevlütlü hocalı vaizli kimi haremli selamlı kimi karışık ama sadece erkeklere oyun kadınların kınada oynadığı tarzda. Kimi pasta limonata yemek takı. Kimi sadece nikahtan. Yani herkesin kendi kafasında kendisinin bizzat belirleyeceği bir konsepti olabilir. Mümkinatını defaatle görüp şahit olduk. Kimisi de hiç düğün yapmaz. O da onun tercihi. Saygı duyarız.