ortaöğretim düzeyi için günden güne kadrolar azalırken 95 ve üstü alamadığı sürece imkansıza yakındır. tabi burada kpss yi kazanmaktan kasıt atanabilecek puanı almak.
lisans mezunlarının bile ciddi bir bölümünün ellerinde üniversite diploması ve iyi bir kpss puanına rağmen ülkemiz şartlarında dımdızlak kaldığını düşünürsek gayet olağan bi durumdur. sonuç; gelecek kaygısı olan, üç kuruşa çalışmak zorunda bırakılan bir nesil. herifçioğlu neden en az üç çocuk diye çığırtkanlık yapıyor zaten, daha çok işsizlik, daha çok nüfus artışı, karın tokluğuna çalışmaya mecbur bırakılan, evde işsiz otururken bile sendikalara karşı devlet tarafından kullanılan milyonlarca insan.
başlığı açan arkadaşa katılmamak mümkün değil. ülkenin yarısı böyle. hırsız tayyip benim dönemimde süper ekonomi oldu, süper kalkındık filan diyor ama hepsi yalan. onlar anca kendilerini kalkındılar. çaldılar,çırptılar kendilerini zenginleştirdiler. muhafazakar kesim denilen güruh. sonra namaz kılmayla,oruç tutmayla diğer dünyada rahat edeceklerini düşünüyorlar. ilginç.
Sırasiyla 92-89-87 alarak kazanamadigim sanstir. Sonra universite mezunu oldum zaten. Duz lise icin sadece para toplayalim diye sinav aciyorlar galiba. 70 alip cumhuriyetin kurulusuna 1933 diyene mulakattan 100 veriyorlar. Cumhuriyet doneminin ilk dunya atlasini kim yapti sorusuna dogru cevap veren bana ise 65 verip eliyorlar. E ne anlami kaldi kpss nin.
Düz lisede okudum öylesine girdigim KPSS de n 86 almıştım. Anayasa güncel olaylar kısmı yani bir 15 20 soru hakkında hiç fikrim yoktu o zamanlar. Üniversite sınavına hazırlanmak o sınavada yaramıştı.