Bir virüs dünyanın sonunu getiremez, dünya üzerinde ki canlıların sonunu getirebilir. Pek çok ateist bilim adamına göre de kaçınılmaz sondur. Etrafta ki pek çok gezegende daha önce yaşam olmuş ancak bir virüs ile yada afet ile / her neyse işte ya gezegen yaşanılmaz hale gelip canlıları öldürmüştür yada kurtulanların bazıları yeni gezegenlere göç etmiştir onların teorilerine göre. Bu yüzden ya insanlık da aynı sonu tadacak yada başka bir ev bulabilecek kadar şanslı olacakmış. Ama işte hep mışlar da kalıyor.
ABD, Madison' daki Wisconsin Üniversitesi' nin viroloji bölümünde profesör olan Dr. Yoshihiro Kawaoka, 2009 yılında dünya çapında yaklaşık 500 bin kişinin ölümüne neden olan ve 'domuz gribi' olarak bildiğimiz H1N1 virüsünü geliştirdi.
H1N1' den daha gelişkin olan virüsü, insanın bağışıklık sistemi üzerinde etkili olabilecek bir ilaç geliştirmek amacıyla ürettiğini söyleyen Kawaoka, büyük bir etik tartışmanın da fitilini ateşledi.
The independent' a konuşan Kawaoka, çalışmasını 'geleceğin grip virüsünü' bulmak için yaptığını ve başarılı olduğunu, gelecekte insanlığı bekleyen tehlikeyi böylece şimdiden bulabildiklerini söyledi. Çalışmasıyla ilgili bir makale yayınlamaya hazırlanan ödüllü Profesör, bazı uzman çevreler tarafından eleştiriliyor.
Böylesi tehlikeli bir virüsün laboratuvar ortamından sızmasının çok olası olduğunu belirten bazı uzmanlar, insanlığın sonunu getirebilecek güçte bir virüsün 'insan eliyle' geliştirilmesini etiğe aykırı buluyor.
Virüsün antidotunun henüz geliştirilmemiş olması ise bu tartışmayı körükleyen bir diğer etken. Profesör Kawaoka ise, 'bu tarz deneysel gelişmelerin her zaman risk taşıdığını' söylüyor.
zombi virüsüdür. umbrella isimli bir firma tarafından ortaya çıkarılacak, alice isminde bir kadın tarafından yok edilme çabaları verilecektir. tüm yaşananlar olup bittikten sonra insanlık bunu ölümcül deney olarak hatırlayacaktır.*