kesinlikle din savaşlarıdır. bütün dinler de ve dinler arası yaşanmış savaşlardır . çok daha ayrıntılı anlatılabilir ancak hassasiyetler nedeniyle araştırılması okuyucuya bırakılmıştır.
tarihin yazdığı kadarı ile büyük savaş denilen, 1. dünya savaşı bunlardan biridir.
1. dünya savaşının bitiminden sonra pek çok siyasetçi, böyle bir kıyım ardından bir daha hiç bir ülkenin savaşa cesaret edemeyeceğini düşünmüştü.
teknolojinin kötüye kullanımı, kitle imha silahlarının geliştirilmesi bu hızla giderse, önümüzdeki on yıllarda gerçekleşecek savaşlardır. eskiden düşmanda olsanız, savaşta yapsanız bir mertlik vardı. çoluk çocuk öldürecek kadar, dahası uzaktan seyredip kıs kıs gülecek kadar hainleşmemişti insanlar. bazı köy basan soyubozuklar olmadı değil ama günümüzdeki soyubozuklar ülke basıyorlar.
Zamanın teknolojileri kullanılarak yapılan en kanlı savaş 2. Dünya savaşındaki Japon-Amerika muharebeleridir. Bir taraf denizden, havadan ve karadan vururken; diğer taraf yeterli sayıda bombaları ve ağır zırhlı gemileri olmadığından kamikazelerle, ölümü şeref sayan 18-45 yaşları arasında askerleri birlikleriyle savaşmışlardır. öyle ki bu süper güce karşı almanya ve italya bile pes etmiş ancak Japonya ayakta kalabilmiştir. Ta ki hiroşima'ya atılan atom bombasına kadar.
din savaşları değil, seküler dünya görüşünün dayattığı daha çok para ve daha çok sömürü zihniyeti yüzünden ortaya çıkmıştır.
dünyada en vahşi savaşlar insanın doyumsuzluğu; maddeye, güce , daha çok kazanmaya olan arzusu yüzünden, yani seküler dünya görüşünün (dünyevi olana odaklanma ) dayattıkları yüzünden ortaya çıkmıştır.
seküler bir dünya görüşünü savunan bireylere de saygımız var elbette. fakat din savaşlarını örnek göstererek, tarihin en kanlı savaşlarının din savaşı olmadığı ,tamamen dünyevi odaklı yaşamın tetiklediği daha çok toprak ve sömürü kazanma ve en güçlü olma arzusu yüzünden çıktığı gerçeğinden kaçamazlar.