Dandik bir araziye villa yapabilmek için yerel makamlarla yüz göz olmamalıdır. Nerreye avm yapılacağınıdan nereye cami dikileceğinden daha mühim işleri olmalıdır.
Hocaların, imamların elini eteğini öpüp, "ne dedi de geri çevirdik yea" diye ağlamamalıdır.
Kişilikli olmalıdır.
Kimden mi bahsediyorum.? Tekelonya kralı tabi ki...
hakikaten çok enteresan.. ciddi ciddi rte'nin dünya lideri olduğuna inandırılmış bir kitle var. zannediyorlarki, tayyip, putin-obama ayarında dünyada söz sahibi bir lider. insan gerçekten hayret ediyor. nasıl inanıyorsunuz buna, bu kadar salak nasıl olabiliyorsunuz şaşırıyorum!
Dünya lideri diye muhtemelen icraatı sadece ülkesini değil dünyayı etkileyen lidere denilecektir.
bu bağlamda sezar, büyük iskender, sultan mehmet, kanuni, napolyon, atatürk, hitler, stalin gibi liderler akla ilk gelen örneklerdir.
bu örneklere bakılırsa dünya lideri kavramının tamamen iyi veya kötü bir tabir olduğunu söylemek mümkün olmaz. Bakış açısına göre değişecektir.
Türkiye nin kurucusu atatürk ten sonra tüm dünyayı yada bir kısmını etkileyecek bir lider, türkiye den çıkmış mıdır? Çıktı ise neyi etkilemiş, neyi değiştirmiştir?
Günümüzde dünya lideri olarak 2 kişi göze çarpmaktadır. Abd başkanı ve rusya başkanı. Diğer liderlerin liderliği sadece kendi ülkesini bağlamaktadır.
beklenmedik işler yaparak şaşırtandır!
--- alıntı ---
emekli Büyükelçi Onur Öymen şöyle anlattı:
- Geçmişte gerek Türkiye, gerek başka ülkeler en küçük bir toprak parçasının terk edilmesini kabul etmemişler ve bu uğurda büyük riskleri ve ağır fedakarlıkları göze almışlardır. Bunun örneklerinden biri Kardak Adasına asker çıkartıp bayrak diken Yunanistanın, Türkiyenin bitişik adaya düzenlediği bir askeri harekatla çekilme zorunda bırakılmasıdır.
- Üzerinde kimsenin yaşamadığı Perejil Adacığına 2002 yılında Fas, asker çıkartıp üs kurmaya çalışması üzerine ispanya askeri müdahalede bulundu, Fas askerlerini oradan uzaklaştırdı.
- Daha ciddi bir durum Arjantinin 1982 yılında Falkland Adalarını işgal etmesiyle yaşanmıştı. Adadaki bin 700 kişilik nüfusu korumakla görevli 80 ingiliz askeri, 600 Arjantin askerinin harekatı sonucunda etkisiz hale getirildi ve adanın valisi ertesi gün teslim oldu. ingiltere bunun üzerine 100den fazla savaş gemisini ve yardımcı gemiyi 8 bin mil uzaktaki Falklanda gönderdi. Arjantin kuvvetleriyle savaşı göze aldı. Sonunda Arjantin askerleri çekildi ve Falkland Adaları yeniden ingiliz egemenliğine geçti. Bu sonu sağlamak için ingiltere 255 askerini kaybetmeyi göz aldı, 775 ingiliz askeri yaralandı, 115 asker esir oldu. ingiltere o savaşta 2 muhrip, 2 firkateyn ile 4 yardımcı gemi, 24 helikopter, 10 savaş uçağı kaybetti.
Onur Öymen bu çarpıcı örnekleri verdikten sonra Yani devletler askeri, stratejik ve ekonomik açılardan pek de önemli olmayan topraklarını bile savunmak için böyle büyük fedakarlıkları göze alabilmişlerdir yorumunu yaptı.
--- alıntı --- http://www.sozcu.com.tr/2...uz-suriyeye-yetti-753931/
tüm dünya ufacık toprak parçası için bile savaşmayı göz önüne alırken.
tüymüştür!
öyle bir tüymüştür ki kimsenin burnu dahi kanamamıştır.
aslında 1 şehidimiz var ama o ayrı karıştırmayın!
sadece 1 ülkeyi ziyarete gidenler değil konar geçer türbe sistemi ile türbe ziyareti ile ecdadımızı ülke ülke dolaşatıracağız tüm vatandaşlarımız görecek.
hatta yetmez kutsal emanetlere dua edecek. hoş içinde kemik filan yok. emanet de yok.
boş sanduka ama olsun!
bu tüyme haberini ehem yanlış oldu bu kutlu zaferi her yıl kutlarız artık!