güzellik yarışmalarındaki kızlar için değildir.
onlara sorulan fiks sorulardan biri; elinizde sihirli bir değnek olsa ne yapardınız?
vermeleri gereken cevap; senin kıçına sokardım olmalıyken, onlar "dünya barışına katkıda bulunurdum" diyerek durumu kotarırlar.
feodal dönemde dünyaya derebeyler hakimdi. Sonraki dönemde krallar hakim oldu, demokrasiler güçlenip silah teknolojileri gelişince 1800lerde ordusu güçlü olanlar hakim oldu. Sonra noldu? Tabi ki dünya savaşları. Ve dünyayı şirketler yönetmeye başladı. Kocaman kocaman şirketler. Bazıları tek başına koca ülkelerden daha büyük işlem hacmine sahip olmaya başladı.
Bunların çoğu silah şirketiydi. Çoğu lider de koltuklarını ve cüzdanlarını sağlam tutmak için bu şirketleri pışpışlamak zorunda kaldığından,
Evet, dünya barışı yalandır.
doğru bir önermedir.
silah satan para babaları ve hatta ülkeler (en büyük silah satıcısı ABD devleti imiş diyorlar) bundan vazgeçmedikleri sürece tabii ki.
vazgeçerler mi?
(bkz: polyanna koş ananı füzeliyorlar)
koca, koskocaman olmak görecelidir. tek basina bir olguya kucuk buyuk diyemezsin. karsilastirma yapman gerekir ve eger tanri yalaniyla kiyaslarsan, gizlice buzdolabindan aburcubur asirirken yakalanip, agzi çikolataya bulanmis veledin bi sey almadim demesi, gibi kalir yaninda.
Muhteşem bir manzaraya yakından baktığınızda birbirini yiyen böcekler görürsünüz.
Dünya barışı insanların savunma-karşı çıkma kültürlerinden dolayı yalandır doğru, fakat böylesi bir yalana inanmak bile bazı şeyleri düzeltmeye yarar.
Yalandır diye umursamazsak elimizde mavi ve hayat dolu bir gezegen yerine gri ve ölü bir çöp yığını kalır.