biyografisini okuduktan sonra hayran kaldığım kabadayı 'abi' gariban babası. ilhan selçuk deyimiyle 'külhanbeyi değil kabadayı, mafya babası değil kabadayıdır''.
sabahattin eyüboğlu ile olan anısıda oldukça trajikomiktir.
12 mart dönemi hiç bir şey söylemeden evinden almışlardır
sabahattin eyüboğlunu aynı koğuştalardır dündar kılıçla ve
şaşırmaktadır eyüboğlu tüm olanlara..
-evladım dündar bizi buraya neden getirdiler?
-aaa! hocam ben diyeyim 6 ay sen de 16 ay sonra
seni çağırıp soracaklar. kimsin ?
-ben profesör sebahattin eyüboğluyum diyeceksin
-hay allah bir yanlışlık olmuş
biz pezevenk sabahattini arıyorduk kusura bakma
deyip seni salıverecekler işte seni o zannediyorlar onun için
tutuyorlar hocam.
dündar kılıç renkli kişiliği ve racon etrafında şekillenen sıra dışı yaşamı ile dizilerde yaşatılmaya çalışılmıştır
Son kabadayıdır. Lakabı "abi" olan Dündar Kılıç, Sürmene'nin pek varsıl olmayan Baştımar köyünde gözlerini dünyaya açmıştır. 12 eylülden sonra gladyo, kendi yeraltı dünyasını yaratmaya başlayınca 80'lerin sonuna, 90'ların başına doğru yeraltı dünyasında düzen bozulmuş, racon bilmez yeni yetme kasaba mafyası zihniyetindeki çocuklara köşe başları teslim edilmeye başlanınca ağzının tadı iyice kaçmıştır. Buna rağmen son nefesine dek kestiği her racon kanun hükmünde kabul edilmiştir.
Yükselme döneminde çokça suça karışmış, gençlik döneminde bazen bunların bir sonucu olarak mecburiyetten, bazen de güvenlik gereği kendi isteğiyle (üzerinde silahla bilerek yakalanmak gibi küçük suçlar işleyerek) bazı hapishanelerin kadrolusu olmuştur. Onun yükselme dönemi gladyonun Türkiye'de solu "kesime alma" dönemine denk geldiği için hapishanelerde çokça solcu aydınla ve solcu gençle tanışmış, yakın dostu olan Yılmaz Güney in de etkisiyle solculara hafif bir sempatiyle yaklaşmıştır. Bu kader ortaklığının etkisiyle türk solundaki aydınların çoğunun kendisiyle bir merhabası olmuştur. Diyebilirim ki sol aydınların Dündar abiye duydukları hayranlık, kendisinin sola hayranlığından kat be kat daha fazladır.