bunların özellikle büyüklerini gördükçe içim kalkıyor. hele hele pürüzsüz güzelim tenli insanlar o koca koca boyaları bir daha çıkmama fikrini nasıl kabul ederler hiç anlamam.. geçicisi bilmemnesi de var ama atıyorum müthiş vücutlu bir adam bütün kolunu boyuyor, kadının teki tüm sırtını, göğsünü. ortada bir ten kalmıyor görünecek, rahatsız edici direkt... bir de üstüne dövmeden sonra kızarması şişmesi öncesinde deli gibi acısı var, anlamıyorum böyle işi.. ama dövmeye takan da takar bir tane yaptıran illa ki bir süre içinde sayısını arttırıyor.. herkesin zevki farklı tabii..
Türkiye' de kullanılan dövme boyaları genellikle demir ve kurşun tozu, kül ve kibrit fosforundan yapılmakta olup Bu maddelerin kanserojen etkisi düşüktür. Ancak Avrupa'da kadmiyum ve kadmiyum sülfit denilen metal elementler kullanmaktadırlar. Kırmızı ve yeşil renk veren bu elementler kadmiyum pil yapımında da kullanılmakta, Bu elementler güneş gördüğü zaman hücreleri dejenere ederek kanserleştirmektedir.
dövme yapımında kullanılan iğnelerin de vücudu tahriş edip enfeksiyona neden olmaktadır. Kirli iğne uçları stafilokok ve streptekok gibi bakterileri vücuda taşıyabilir. Bu bakteriler bazen kana geçerek böbreğe ve karaciğere zarar vermektedir.
bir kez yaptırıldığında asla bir tane ile yetinilmeyen, bağımlılık yapan ve her seferinde vücudun farklı yerlerine yaptırılmak istenen, fit bir vücutta gayet güzel duran alışkanlık.
vücuda sanatın kalıcı yansımasıdır. acıya katlanan, yaptırmayı sevenlere ve paraya kıyabilenlere olanlara michael scofield'ın üzerine işlenen figürler şiddetle tavsiye olunur. tamamını yaptırmak güven, özveri, tecrübe ister. ama küçük parçalar halinde ele alındığında gayet hoş durur.
efendim, bu dövme olayının kökenlerine inersek bakınız taaa, cedid'lere kadar gidebiliyoruz. nizam-ı cedit'lerden sonra hitit'lerde de dövme olayının çeşitli varyasyonlarını görmek mümkün. fekat, asıl dövme olayını americo de vespucci isimli şahsiyet, amerikan kızılderililerinden öğrenerekten vücudunun biçimsiz yerlerine yaptırmış olup, bu haliyle yapılan bir dövmenin caiz olmadığını belirtmek isterim. asıl olaraktan da "ateist inanışına sahip bazı komünistler" dövme vasıtasıyla toplumumuzun temel taşı olan aile kurumunu dağıtmak istemektedirler. mason locası ve soba bacası ile işbirliği yapan bu deyyuslar, evrim kuramını da kanıtlanmış bir teori gibi önümüze ittiriyorlar. işte burada biz diyoruz ki, dövme caiz değildir. kadınlar bacımızdır, dövmeyelim evlatlarım, üstlerine titreyelim, denk getirirsek altlarına da titreriz gerekirse. kahrolsun evrim!
deri altına boya zerk etmek suretiyle yapılan sanat. sağ kürek kemiğim üstünde bir adet sahip olduğum şey. nacizane birkaç bilgimle yardımcı olabilirsem:
+ kızlarda deri daha yağlı bir yapıya sahiptir. bu yüzden dövme erkeğe göre daha derine uygulanır. buna rağmen kızlar daha az acı duyarlar.
+ ense, sırtta omurgaya yakın bölgeler ve el acıya maksimum duyarlıdır.
+ dövme yaptırmayı düşünüyorsanız, para konusunu tamamen halletmeniz gerekir. steril bir ortamda iyi bir sanatçının elinden çıkacak bir dövme, 80-100 ytl açılış + cm*cm başına 10-15 ytl gibi fiyatlara sahiptir. paradan kaçayım, merdiven altında yaptırayım olayına girecekseniz hiç yaptırmayın.
+ özellikle ilk dövmenizi yaptıracaksanız, sırtınız bu iş için en ideal yerlerden biridir. dövmeden sıkılma olayının çok göz önünde olmasıyla birebir alakalı olduğunu unutmayın.
+ dövme yaptırdıktan sonra bir hafta süresince:
-dövmeye su değdirmemeniz gerektiğini,
-günde 3-4 kez bepanthen tarzı bir krem kullanmanız gerekeceğini,
-kabuk bağlayan dövmenin kaşındıracağını,
-çok terlememeniz gerektiğini,*
-vücut çalışmamanız gerektiğini unutmayın.
+ dövme yapıldıktan bir hafta sonra, dövmecinize giderek bi kontrol ettirmenizde fayda var. gerekirse rötuş yapabilir.
+ dövme yapıldıktan 21 gün sonra gerçek halini alır.
ankara'da dövme yaptıracak arkadaşlara tunalı da ertuğ pasajı-art tattoo'yu öneririm. bir de yazı yazdırmayı düşünüyorsanız, göktürk alfabesi kullanmayı bir düşünün derim. şahsi kanaatim gerçekten çok şık duruyor, yanlız dövmenizin anlamını soracak birçok kişiye açıklama yapmanız gerekebiliyor.
orkidin kızların beyninde nasıl bir bilinç altı baskı oluşturduğunu gözler önüne seren sanat. kızların %90 dan fazlası melek peri kelebek gibi kanatlı desenler seçnektedirler.
tamam yapılırken acıyor ama bana en çok koyan, acı değil bittikten 1 hafta sonra oluşan kaşınma hissi. yolasım geldi kolumu, ama çıkacak diye çok korktum. *
yıllardır yaptırmak istediğim ve en sonunda cesaretimi toplayıp yaptırdığım insan derisi boyama sanatı. yapılırken gerçekten çok acıyor ama 4 saat sonunda insan bu acıya alışıyor.
hatun kişinin beline "belong to xxxx" şeklinde yazdırılası, antik çağlar boyunca insanların kendilerini farklı şekillerde ifade etmesine olanak sağlayan sanat dalı. öyle ki çok farklı kültürlerde dahi benzer şekilde ortaya çıkmıştır.** ayrıca diyanet işlerinin sitesinde yaptığı açıklamaya göre de abdest tutmaz lafı tarihe karışmıştır.**
kendini ifadenin vücuda bulaşmış halidir. bireyi anlatan bilumum çizgi, şekillerin deriye işlenmesidir. geçici ve kalıcı olan türleri mevcuttur. geçici olan daha makbuldür malum insanız. zaman içerisinde görüş ve beğenilerin değişmesi gayet olasıdır. örneğin ergenlik döneminde gaza gelip yaptırılan bir adet micky mouse dövmesi zaman içerisinde başınızı ağrıtabilir. öyle ki kolunda minik fare micky dövmeli patronu kim ne yapsındır, mesela...
değişim hayatın temelidir. dolayısıyla bir dönem "bu beni ifade ediyor" mantığıyla gelen bu deri işlemeleri sonradan sıkıntı yaratabilmektedir. iyi düşünüp, öyle uygulanması gereken hadisedir.
insan üzerinde yapılan sanatsal çalışma.
ilk icrasında sonra devamını isteyerek tiryakilik yapması.
kadınlar tarafından irite tepkilerine yol açan, ancak bıyık altı gülümseme gibi içten içe dövmeli erkeklere iç çekmelerini sağlayan çizimler. *
hastalık olduğu söylenir. ciddi şekilde bağımlılık yaparmış. sanırım doğru. ilki kurumadan ikincisi için bağlantıları kurmaya başlıyor insan. acıya olan düşkünlükten midir yoksa çoğu kişi tarafından kabul edilmeyen bir şeyi yapmanın verdiği hazdan mıdır bilinmez, gün geçtikçe sayfalar dolusu desen elde etmek için onlarca internet sitesi gezdiriyor insana. bakımı için terramycin göz merhemi kullanılmasını öneriyorlar. kurudukça üzerine sürüyorsunuz bu merhemi. kuruma zamanı, cildin yapısına göre değişmekle birlikte genel olarak 2 - 3 saate tekabül ediyor. üzerinden biraz zaman geçtikten sonra koruyucu bir merhem ile suya girilebiliyor. fakat sabun, şampuan vs. değdirilmemesi öneriliyor. yaptırdıktan sonra mutlu olmak zorundasınız. bu yüzden düşünün. ama çok düşünürseniz yaptıramazsınız gb. ayrıca, şahsen siyah ve gölgelendirmeli tercih etmenizi tavsiye ederim. renkli hem daha pahalı oluyor hem de çabuk solduğundan dolayı üzerinden daha kısa bir süre sonra geçmeniz gerekiyor. bu da ekstradan bir masraf demektir. sigara ve alkol kullanıyorsanız çok fazla acı hissetmiyorsunuz.
pek görünen bir yere yaptırmak gereken deri altı motifi. sırt, bacak giibi sadece tatilde farkedilebilecek bir şey olması dövmeyi daha nezih ve kaliteli kılar. sadece bu yönden değil kız istemeye, iş görüşmesine veya askerde çok sorun yaratan bir şeydir. askerde artık pek sallamadıklarını duydum ancak yapılan dövmenin şekline göre komutanın sinirlenme ve kıl yün çıkartıp dövme şekline bakıp sizi dövme olasılığı fazladır.
mümkünse dövmenin yapılacağı yerdeki deri esnemesi ihtimali göz önüne alınıp yaptırılmalıdır. atıyorum göbek kısmına yapılan bir dövme kilo alındığında parçalanır, az kilo alınmış ise renginde farkedilir bir değişme olur. dövme gizli ise güzeldir kanımca. sizin sıklıkla göremeyeceğiniz bir yerde olması şukeladır. nedeni ise bir gün tamamen dövmeniz olduğunu unuttuğunuz bir zaman aynadan görüp farketmeniz ile farklı sevinç-şaşkınlık arası bir şey olur.
dövme yaptırdığınız yer çok önemlidir. sağlık yönünden değil ancak dövmede kullanılan boya ve makina çok önemlidir. bir de işi yapan eleman. bu elemanın motşf atma yetiisi gelişmiş olabilir ancak makinayı kullanmayı bilmiyorsa cildinize hasar verebilir. makinanın iğnesinin girmesi gereken derinlik bellidir bu milimetre şaşarsa canınızı fena halde acıtabilir, eğer katlanırım yapsın diyorsanız da dövmenin rengi derinin çok altında olduğu için çok çabuk gri/yeşil arası bir renk alır. bu renk aslındsa zamanla boyanın deri altına nufüz etmesinden ileri gelir. 20 yılı aşkın dövme artık yemyeşil bir renk alır. bir de sivilcenin ve kılın az olduğu bir yere yapmak avantajlıdır. sivilce dövmenin üzerinde çıkarsa eğer sıkıldığı zaman (sivilcenin büyüklüğüne göre) boyayı çıkarabilir. bu sadece küçük bir noktadır ama dövmenin karizmasını da bozar. kıllar ise dövmenin netliğini.
"dövme yaptırmak ile ömür boyu cenabet kalınır" iddiası ise düzmeceden ibarettir. dövmenin islami açıdan günahı "allahın verdiği emanet vucudu beğenmeyip üzerine motifler ekleme"dir. bunun günahı estetik yaptırmak ile aynı kategoridedir ancak estetiğe göre günahı az mıdır bilmiyorum.
dövme bağımlı kalınmadığı sürece zararsızdır. eğer illa bir dövmem olsun diye dövme yaptıracaksanız hiç yaptırmayın. dövme kültürüne uyup, hayatınızdaki çok özel bir günde, olay sonrası gidin yaptırın. en azından bir hikayesi olur. sadece hoşunuza gidiyor diye yaptırmak, ömür boyu çıkmayacak bir motif için kanımca çok gerekli değildir.
düzenleme: dövme askerlikte dayak yeme riski yok ancak eğer dövmeniz varsa sizi meslekçi, bandocu ya da komutan postası gibi rahat işlere sokmazlar hatta en kötü işlere verirler. şuan askerliğimin 1. ayını doldurdum ordan biliyorum.
ha bir de dövme ve faça kontrolünde hep üst taraf soyuluyor yani beldan ayağa kadar olan kısım hiçbir zaman kontrol edilmiyor. yani bacağında dövmesi olan kişi dövmesiz kategorisinde tutulmuş oluyor.