"Ölüler için bedeninizde yara açmayacaksınız, kendinize dövme işaret koymayacaksınız." (Levililer, 19/28)
Arapça'da "veşm" kelimesiyle ifade edilen dövme, Hz. Peygamber devrinde Câhiliye çağının bir uzantısı olarak, özellikle kadınlar arasında yaygın bulunuyordu.
En güzel şekilde yaratılan insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş karşılamayan Hz. Peygamber, bu türden çeşitli uygulamalar(keyfi plastik cerrahi estetik ameliyatlar vb.) yanında dövmeyi de yasakladı; dövme yapan ve yaptıran kadınlara Allah'ın lanet ettiğini bildirdi. Bir fiili işleyenin Allah tarafından lanetlenmesi onun haram olduğunu gösterir. (bk. Buhârî, Libâs, 87; Müslim, Libas, 119-120)
Konu ile ilgili hadis metinlerinde sadece kadınların zikredilmesinin sebebi, Arap toplumunda bugün olduğu gibi daha çok kadınların dövme yaptırmasıdır. Dövme yaptırmanın dinî hükmü açısından kadınla erkek arasında fark yoktur.
- Dövmeyi yaptırmış olan bir insan nasıl hareket edecektir?
imam Nevevî, sağlık bakımından zarar vermediği takdirde dövmenin vücuttan giderilmesi gerektiğini söyler.(Şerhu Müslim, XIV/106)
kimse de sormuyor, vücutta degisiklik yapmanin icine sünnet neden girmiyor diye. ne o bir hata mi yapilmis yaratma esnasinda da güzelim organı kesip degistiriyorsun.
dövme, derinin bir kaç milim altına boya enjekte edilerek yapıldığı için gusül abdestine engel olmaz. sağlığa zarar vermedikten sonra caiz olmaması gibi bir durum doğru değildir.
Normalde yolsuzlukta günah ama bizim diyanet e göre sevap bile sayılabilir. Hani ortaçağ avrupasında var ya kilisenin cennetten tapu satması gibi bizim şimdiki diyanette aynısı. Tek derdimiz de buydu zaten dövme yapmak günah mı değil mi? Ulan millet aç evine ekmek götüremiyor. Ülke kan ağlıyor. Bizim insanlarımızda acaba şu günah mı değil mi diye bakıyor.
Bizim hocanın söylediğine göre kesinlikle günahmış. Ha bana bu bilgi yaramaz ama aklınızda olsun. Sanırım allahın verdiği şeyi beğenmeme, değiştirmek isteme, güzelleşmesini umma gibi sebepler yüzünden.
Dövme yaptırmak günah değildir. Kişinin kendi bedenine zarar vermesi ya da zarar verdirtmesi(sebepsiz yere) günahtır. Dövme vucuda kısmı zarar verir can acıtır. Kendin sorgula. Ben günah mevzularına çok takılmam dövmem de var. Kişinin tercihine kalmış bir durum.
Deri altına resim çizdirmenin Allah katında sorun teşkil edip etmeyeceği husundaki tereddütü dile getiren soru cümlesi.
El cevap: Bayanlarda, anavatan kan ağlamayı kestiğinde ve cinsel arzulardan vazgeçildiğinde.
Erkeklerde ise artık kuş ötmemeye başladıkdan sonra yapılan dövmede büyük ölçüde sıkıntı yoktur.
613 emir'de yahudilere günah olduğu söylenmiştir. Yahudilerin katı olanları dövme konusunda çok hassastır. Ancak bizim dinimiz islam'da dövme ile ilgili herhangi bir yasak söz konusu değildir.
Dövme yaptırmak abdeste engel değildir, derinin altına işler boya da, vücudunla ilgili kalıcı bir değişiklik yaptığın için hoş karşılanmaz.
Edit: Kur'an da yazmayan bir şeye günah deme cüretini kendimde görmediğim için hoş karşılanmaz yazılmıştır...
peygamber efendi tasvip etmemiş olabilir, bu durumda 8 karı alıp hergün birini sikertebiliriz, iyi yönden düşünün beyler sıkıntı yok. ha pardon o olay o dönemin şartlarıydı dimi. koruyo falan hatunları.*
içki içmek gibiymiş. yani içiyorsun ve günah olduğunu biliyorsun. sonra o günah sana yazılıyor ve bitiyor gibi.
ama dövme yapılan yerlerden tüyler çıktığına göre gözeneklerin hala açık olduğunu düşünüyorum.
lan kapalı kapalı karılar tonlarca makyajla alınmış kaşlarla falan gezerken diyanet neyin kafasını yaşıyor... dövme kendini ifade biçimidir. madem iraden var kendini bu şekilde ifade etmek istiyorsun daha ötesi var mı?
yaw senin icindeki niyet iyi olsun, temiz ol, iyi bir insan ol, muhtac olana yardim et , sonra git 40 tane dovme yaptir. tovbe yarabbi, allah'in isi yok senin dovmene mi bakacak.
tabii bunun tam terside vardir ve bizim ulkemizde bu gecer. yani namazini kilar, orucunu tutar, kurbanini keser sonra milleti dolandirir, cinayet isler ama bunlar muhim degildir, onemli olan namazinda niyazinda olmasidir !