Normalde yolsuzlukta günah ama bizim diyanet e göre sevap bile sayılabilir. Hani ortaçağ avrupasında var ya kilisenin cennetten tapu satması gibi bizim şimdiki diyanette aynısı. Tek derdimiz de buydu zaten dövme yapmak günah mı değil mi? Ulan millet aç evine ekmek götüremiyor. Ülke kan ağlıyor. Bizim insanlarımızda acaba şu günah mı değil mi diye bakıyor.
dövme, derinin bir kaç milim altına boya enjekte edilerek yapıldığı için gusül abdestine engel olmaz. sağlığa zarar vermedikten sonra caiz olmaması gibi bir durum doğru değildir.
kimse de sormuyor, vücutta degisiklik yapmanin icine sünnet neden girmiyor diye. ne o bir hata mi yapilmis yaratma esnasinda da güzelim organı kesip degistiriyorsun.
"Ölüler için bedeninizde yara açmayacaksınız, kendinize dövme işaret koymayacaksınız." (Levililer, 19/28)
Arapça'da "veşm" kelimesiyle ifade edilen dövme, Hz. Peygamber devrinde Câhiliye çağının bir uzantısı olarak, özellikle kadınlar arasında yaygın bulunuyordu.
En güzel şekilde yaratılan insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş karşılamayan Hz. Peygamber, bu türden çeşitli uygulamalar(keyfi plastik cerrahi estetik ameliyatlar vb.) yanında dövmeyi de yasakladı; dövme yapan ve yaptıran kadınlara Allah'ın lanet ettiğini bildirdi. Bir fiili işleyenin Allah tarafından lanetlenmesi onun haram olduğunu gösterir. (bk. Buhârî, Libâs, 87; Müslim, Libas, 119-120)
Konu ile ilgili hadis metinlerinde sadece kadınların zikredilmesinin sebebi, Arap toplumunda bugün olduğu gibi daha çok kadınların dövme yaptırmasıdır. Dövme yaptırmanın dinî hükmü açısından kadınla erkek arasında fark yoktur.
- Dövmeyi yaptırmış olan bir insan nasıl hareket edecektir?
imam Nevevî, sağlık bakımından zarar vermediği takdirde dövmenin vücuttan giderilmesi gerektiğini söyler.(Şerhu Müslim, XIV/106)