birileri tesisat sıralamasında sizden önceki bi yerde sıcak suyu açmıştır.
neyse akkuyu nükleer santrali çalışmaya başlayınca bu sorunlarınız bitecek göreceğiniz kemoterapiler vücudunuzdaki tüm kılları dökecek duj gibi bir sorununuz kalmayacak.
sayaçla ev arasına " ayarlı basınç düşürücü vana " konulduğunda bitecek problemdir. çatıda güneş enerjisi sistemi varsa bu sistem ile ev arasındaki düşey mesafe ( mt. ) / 10 = basınç düşürücü vananın ayar olunacak rakamını ortaya çıkarır. güle güle kirlenin.
edit : çatıda bir şey yoksa ayar edilecek rakam 2 atü dür.
Genellikle şofben ile ısınma olursa 3 üncü derecede yıkanmazsanız sıkıntı. Yok doğalgaz da oluyorsa eğer kombinizin içinde hava birikmesi olmuştur. Baktırın derim.
şeyden o şeyden şimdi termostatların devreye girme ve devreden çıkma sıcaklıkları arasında kararsız bir aralık vardır. bu tahminen 10 derece falandır. yani su ısınır ayarladığınız noktaya gelince devreden çıkar ama su hemen soğumaz. çünkü suyun geçtiği ısıtma yüzeyleri hala sıcaktır.
suyu kullandıkça o yüzeyler de soğur. soğuk su size ulaşmaya başlar fakat termostat o kararsız 10 derece aralığının geçilmesini bekler ancak o zaman devreye girer. sizde o arada soğuk suyla mücadele edersiniz.
bu teknik olarak halledilmesi zor bir sorundur. çünkü termostat her sıcaklık değişimine anında tepki verirse sık sık devreye girip çıkar ve devreye girip çıkma her an kombinin sönüp yanması demektir ki kombilerde görmüşünüzdür devreye girme kontrollü bir patlama şeklindedir. sürekli istenecek bir durum değil.
gerçi bana bıraksalar çözeriz de kimse gelip sormadı.
şunu da ekleyelim. bu devreye girip çıkma anları her teknik alet ve araçta sorundur. arabaların ilk hareketlerini sağlamak motorların en zorlandıkları anlardır.
uçakların iniş kalkışları en tehlikeli anlardır.
dünyadaki en büyük derdim budur benim. gamsızlıkta bir dünya markası oldum ama şunu içime sindiremiyorum.
insanlar galaksi dışına çıkıyor ben evde sıcak soğuk su dengesini sağlayamıyorum.