sigara içicileri tarafından kurulmuş, sigarayı bırakamamaya neden olan ilişkidir. şöyle ki üzüntü, stres gibi duyguları yaşarken psikolojik olarak sigarayı bu yoğun duyguları azaltıcı bir etki olarak görürler. bu bazen mutluluk gibi duyguları yaşarken de olur. kendimden biliyorum. sanırım sigarayı bırakmak için öncelikle kurulan bu ilişkinin yok edilmesi gerekiyor. tabi ki en iyi yol da hiç başlamamaktır.
sebebi tütünün serotonin hormonu işlevi görmesidir. şöyle ki; beyinde serotonin hormonu salgıyalayan bölgeyi tütün harekete geçirir. böylece sigarayı çok sık kullanan biriyseniz, bu hormonu salgılayan bölge dış etkiye alışır, tembelleşir, kendi kendine salgıda problem yaşar. yani, bi şeye mutsuz olduğunuzda bedeniniz mutlu olmak için çırpınacak ama tembelliğe alışan beyininizin ilgili kısmı çok ağır işleyecek, dışardan bir etki bekleyecek kendisini harekete geçirmesi için. siz de sigara krizi denen şeye gireceksiniz. tabi ki bu durum aşılamayacak bir problem değil ancak aşana kadar bi nevi yoksunluk krizi çekilir. sigarayı henüz bırakmışken böyle bi durumla karşılaşırsanız, sigara içmeyi düşünmeden önce 3 adet brownie yemeyi düşünün.
heyt yavrum bee yedi sülalende mi tıpçıydı.. ehem.
doğru orantılı bir ilişki vardır aralarında. duygusal yoğunluk artarsa sigara kullanımı artar, duygusal yoğunluk yok ise yani normal düzeyde ise sigara içimide normal düzeyde olacaktır.