"satınalma gücü paritesi" dikkate alınmadan yapılan bu tür istatistiki çalışmalarda böyle abuk sonuçlar çıkabilmektedir. bu ülkede ayda 1000 dolar kazanmakla amerika da 1000 dolar kazanmak aynı şey değildir. yoksulluk sınırı ülkeden ülkeye, hatta bir ülkenin bölgelerinden bölgelerine değişiklik gösterir.
bunlar yedi ceddine yetecek kadar paraya sahip olsa, 37 milyon çarpı yedi 259 milyon ced. bir ced yüz kişiden oluşsa, 259 milyon çarpı 100 25.9 milyar insan eder. yani aslında herkese yetecek kadar zengin var.
tanım; benim gönlüm zengin diyenlerin sayılmadığı haber.
doğru olması halinde, dertsiz tasasız bilgisayar başında oturmuş olan bizler (sözlükte böyle boş vakit geçirebildiğimize göre öyleyiz) ne kadar şanslı insanlarız..
BM bünyesindeki Dünya Kalkınma Ekonomileri Araştırma Enstitüsüsünce yapılan bir araştırma, insanlığın yüzde ikisinin dünya servetinin yarısından fazlasına sahip olmasına karşılık, insanlığın yarısının dünya zenginliğinden düşen payın yüzde 1'de kaldığını ortaya koydu. 6 milyarlık dünyanın zenginliğinin yarısı 37 milyon kişiye gidiyor. En zenginlerin yarısı da ABD ya da Japonya'da yaşıyor.