10 kiloluk olanlarından daha hafifleriyle çalışırsanız * bi boka yaramayan alet. şöyle ki ben 4 kiloluklarla 2 ay bastım efendim pek bir faydasını göremedim. hiç demiyorum dikkat ederseniz pek diyorum...şimdi 10 kiloluk temin ettim kendime 1 adet bir sağ bir sol basıyorum, 1 aylık gelişim sürecinin sonunu yine sizlerle paylaşmak üzere allaha ısmarladık...
erkek ergen bireyin evinde bir hazine edasıyla bakarken içten içe gelen bir hırsla 'kas yapıp bu yazın mınakoycam' dediği, maksimum 3 haftadan sonra ise 'sokarım böyle aşkın ızdırabına' diyerek bir kenara atıp, orada ağ bağlayan alet.
sabit kilolu olanlar yerine ağırlık plakası takılabilen çıkarılabilenler tercih edilmeli. sürekli aynı kiloyu kaldırmak kası güçlendirmeyecektir. kiloyu sürekli arttırmak lazım. ayrıca her kas grubu farklı kilolarla çalıştırılacağından sabit kilolu ağırlıklar işinize yaramaz. ayrıca evde dumbbell ile vücut da geliştirilmez. biraz forma girebilirsiniz o kadar.
kol kaslarını geliştirme niyetiyle alınıp düzenli kaldırılmayıp bi halta yaramayan sadece millete dün 100 kez kaldırdım diye caka sattırtan ağırlıklardır. ( not: 8 kiloysa bir yıl üşenip kaldırılmazlar bu arada, o yüzden ideali 5 kgdır. )
evde vücut çalışmak istiyenlerin bir numaralı yardımcısıdır. çoğu gencin heveslenip aldığı ve zorlanıp bıraktığı aktiviteler aracıdır. üst entrylerde de bahsedildiği gibi "amele kası" veya "orantısız kas" olarak da bilinen kas gruplarının dengesizliği büyük sorun yaratır.
belirli sürelerle setler halinde çalışılmalıdır. belirli zaman sonra ağırlık arttırılmalıdır. bi boka yaramıyor diyenleri takmayın. kol,kanat kaslarını çalıştırır.hele bir de spor salonuna gidiyorsanız kısa sürede forma girersiniz. lakin 2 ağırlık kaldırınca salonda ayna karşısında kollarına bakan ergenler de var. ağırlık yanında kardiyo önemlidir. her gün en az tempolu 20 dakika koşu,15 er dakika dikey ve yatay bisiklet.