dua etmek vs sorunu çözmek

entry12 galeri0
    12.
  1. Sen olayların lehine sonuçlanması için elinden geleni yap, duanı et, gerisini Allah'a bırak. Allah senin için neyin hayırlı olacağını en iyi bilendir.
    0 ...
  2. 11.
  3. Dua dört çeşittir.
    Bir istidat lisanı ile dua,
    iki ihtiyaç lisanı ile dua,
    Üç fiili dua,
    Dört kali duadır.

    ilki anladığınız üzere kabiliyetler üzerindedir, yani belli uçamazsın böyle bir yeteneğin yok. Noolur uçayım diye dua edilmez. Yeteneklerin üzerinden onları geliştirmek için çabalaman istidat dili ile duadır.

    ikincisi ihtiyaç dilidir ki, zaten buna bir şey yapmazsın gelir, susamak su için duadır. Nefes ihtiyacı oksijen için duadır. Bir bebeğin ağlamadı meme gelmesi için yeterlidir.

    Üçüncüsü fiili duadır ki, iyi ürün için iyi tohumu bulmak, güzelce tarlayı sürmek sulamak gübrelemektir. Hastalığın çaresi için doktor doktor koşmaktır. iyi nok güzel bölüm için okumak ders çalışmak hazırlanmaktır.

    Dördüncüsü ki en zayıf olanıdır makbuliyet açısından, işte o bildiğiniz dil ile yalvarma yakarma dilemedir.

    Sıra bu, dil ile söyledin de fiil ile çabaladın mı, fiilin ihtiyaca uygun muydu, ihtiyaç dediğin de ne kadar olanaklar, istidadlar dairesinde.
    1 ...
  4. 10.
  5. manevi huzur ,içinin rahatlaması .
    sorunun olduğu zaman içten gelinerek edilen her dua kabul olur.
    tabi masum taraf sensen.
    2 ...
  6. 9.
  7. sorunu çözerken dua etmek

    - önce çalışmak sonra dua dinin esası

    ancak kabul olur çalışanın duası.
    4 ...
  8. 8.
  9. kıyaslamak yerine birlikte kullanmak yeridir. sorunu çözmeye çalışırken dua etmeli. hastaneye sürünerek giderken başına tekrar bir kaza gelmesin diye dua edebilmeli insan.
    1 ...
  10. 7.
  11. dua, eşeği sağlam kazığa bağladıktan sonra "Allah'ım, ben elimden geleni yaptım. Gerisini sana bıraktım." deme hali, ruha tatmin sağlama ve yardım etme şekli, sırtını Yaratan'a dayama durumudur.

    Hâşâ Allah hizmetimizde midir ki yattığımız yerden sorunu sen çöz deyip geçelim?

    amma kısır ve cahil düşünüyorsunuz.
    0 ...
  12. 6.
  13. Dualar alkışların dinsel boyuta gelmiş halleridir. Yanlış hatırlamıyorsam şamanizmde sözün gücüne inanıldığı ve bu yolla tabiat olaylarını kontrol edebileceğini düşünmüşler. Bir sözü ne kadar iyi söylersen gercekleşmesine olan inançta artarmış. Nitekim islamda da bu böyle.
    0 ...
  14. 5.
  15. 4.
  16. sorunu çözmeye çalışırken dua eden insanın girmediği ikilem.

    bazı öküzlere göre tekini yapmak bile zor amk...
    2 ...
  17. 3.
  18. dua ruhun ilacı ve gıdasıdır. manevi huzur kaynağıdır. bünyeden eksik etmemek gerekir.
    2 ...
  19. 2.
  20. dua bir muayene, teşhis, tedavi ya da kan tahlili görevini üstlenmez. sürünerek hastaneye giden biri duası kabul olmadığı için ya da kabul olmayacağı için değil; hastaneye gitmek zorunda olduğu için gider.
    1 ...
  21. 1.
  22. iki farklı yaklaşım. götümüz sıkışınca ikincisini yaparız genelde. kimse dua ederek ölmek istemez. sürünerek de olsa hastaneye gider. peki dua ne zaman devreye girer? iş işten geçince...
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük