sevgili "bağımsız" devletimizin hükümetlerinin, ve dahi o çok cesur akepe yönetiminin
çin halk(?) cumhuriyeti(??) tarafından aldıkları "uyartı"lar** sebebiyle yapılan katliamları o "çok namuslu" medyamıza yansıt(tır)madıkları bölge.
o insanlara yapılan işkenceler arasında pazar yeri bombalamak, zorunlu kürtaj, soğuk su testi ve aklınıza gelebilecek bilumum çin işkencesi yer almaktadır.
medyada asla sesi duyulmayan zulümlerdeki vatan. ah türkistanım. ulan öyle bir içim yanıyor ki, anlatamazsın. soydaşım ölüyor soydaşım. uyan türk uyan!
halkının çin tarafından sürekli nüfusunun azaltıldıgı bölgedir. çok çocuk yapmak orada yasaktır. ve bunu engellemek için çin iğrenç yöntemler uygulamaktadır. hamilelerin zorunlu kürtaj olması yada başka yöntemler. çin bunu nüfus yoğunluğu nedeniyle yaptığını söylemektedir. fakat kesinlikle safsatadır. çünkü doğu türkistan toprakları çok geniştir ve nüfusa ihtiyaç vardır. tamamen asimilasyon politikası güdülmektedir.
çin'in, camilerine yaptığı baskınlar ve öldürdüğü insanlar yetmemiş gibi, "din inananlarının geniş kapsamlı ibadet yapma yasağı" olarak "teravih"i yasakladığı; aç bırakmasına rağmen orucu bile yasakladığı ülke.
Günümüzde Çin Halk Cumhuriyeti'nin yönetiminde bulunan; 1.828.418 km2 yüz ölçümü ile Asya'nin merkezinde yer alan Doğu Türkistan'da, 1990 yılında yapılan ilmi bir araştırmaya göre, 26 milyona yakın özbeöz Türk yaşamaktadır.
Doğu Türkistan'ın bu tarihi ve coğrafî adı; 1876'daki Çin-Mançu istilâsindan sonra müstevlilerce, 1884'de "Yeni Toprak" anlamına gelen "Sinkiang = Sincang" olarak değiştirilmiş, ve 1949' da vuku bulan Kızıl Çin işgalinden sonra da 1955 yılında "Sinkiang Uygur Otonom Bölgesi" adıyla bugünkü idarî statusu kazandırılmıştır.
Doğu Türkistan'ın jeopolitik ve stratejik konumu, fizikî coğrafyası, tarihi geçmişi, etnik yapısı, kültürel değerleri ve dini inançlarıyla Türk-islâm dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır.
Bütün Çin'de mevcut olan 148 çesit madenin 118 çesidinin Doğu Türkistan'dan çıkarılıyor olması, bölgenin zenginlik derecesini ortaya koymaktadır.
Kısacası Doğu Türkistan; dünyanin zengin ülkelerinden
biri olmasına rağmen halkı en fakir olan bir ülke konumundadır.
Çin'in "nükleer merkezi" ve "atom deneme alanı'' Doğu Türkistan'in
Lobnor bölgesindedir.
1964'den bu yana 11'i yer altı olmak üzere toplam 44 nükleer deneme, yapılmıştır. Hiçbir koruyucu tedbir almaksızın yapılan
bu denemeler sonucunda resmi kayıtlara göre 210 bin insan hayatını
kaybetmiştir.
Radyoaktif yayılma sonucu; çevre kirlenmekte, tabiat ve ürünler tahrip olmakta, başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara
yakalanmakta, çocuklar ise sakat doğmakta veya ölmektedir.
Radyoaktif etkilerin görülmesi üzerine Batılı ülkelerin Çin'den ithal ettikleri Doğu Türkistan menşeli ürünleri satın alınmasını durdurmuş olmaları, radyasyon oranının yayılma derecesini gösterir önemli bir kanıttır.
sözde kürdistan ile karşılaştırılması başlı başına bir hata olacak ülke. zira bu ülkede hiç bir kürdün üzerinde nükleer, kimyasal deneyler yapılmamış, garip tıbbi deneyler uygulanmamıştır.