beklentilerinize göre dünyada en güzel öğrencilik hayatını burada geçirebilirsiniz, yada en kötüsünü. kalabalığı sevmem, bana deniz kum sahil olsun, derslerime çalışayım, ailemden uzak olayım, huzurlu olayım yeter derseniz büyük ihtimal çok seveceksiniz. mühendislik falan tercih edecekseniz ve 4 senede bitirmeye niyetliyseniz yatacağınızı sanmayın. daü'ye girmek kolay, çıkmak ise zordur. gelen öğrencilerin büyük kısmının lisedeki tembel tayfa olmasının dışında bir odtü'den yada itü'den eğitim olarak büyük bir farkı yoktur. bazı bölümlerdeki abet denkliği ise bu kalitenin göstergesidir.
bir ara konsey başkanlığı yaptığım okulum,lan o yiyecek otomatları ve su otomatlarını o okula koydurana kadar canım çıktı tüm kantinciler bana cephe aldı iyi bakın onlara kırıp dökmeyin.
Kıbrısın en prestijli üniversitesidir. Gazimagosadadır. Üniversiteyi bitireli 5 sene olmasına rağmen dün gibi hatırladığım akla gelince hem olmak hem olmak istemediğim yerdir. Artıları; Modern yaşam, iyi öğretmenler, sosyal aktiviteler, devasa büyüklükte kampüs. Eksileri; Üniversite dışında şehirde hayat yok, düşük öğrenci kalitesi, Türkiyeden geliyorsanız ulaşım ya uçak ya feribot ha dediğinizde gidemiyorsunuz memelekete ve Türkiyeye göre daha pahalı.
dipnot: bu üniversite hakkında bilgi sahibi olanlar ulaşabilirse çok sevinirim. zira tercih olarak seçip seçmeme arasında kalmayı öss de iki şık arasında kalmakta bile yaşamadım ben.
7 senenin ardından biten ve kısaca insana çok şey aldın ama çok şey de verdin dedirten üniversitedir. pahalıdır, sıcaktır, harama bulanmıştır, adam olmayanı siker atar adam olanı adamlıktan soğutur ama çok şey öğretir. her ilden adam tanır her ülkeden insanla konuşur kazık yer kazık atar dost edinir göt dönersiniz. kısaca sadece bir üniversite değil kocaman bir yaşam hatta adam kalma mücaledesidir DAU.
bugünkü "kıbrıs'ta işgale son" gösterilerine çalışanlarının çoğunu göndermiş olan okuldur. bana göre türkiye'nin garantörlüğü işgal kapsamına girmese bile bu okula öğrenci olarak gitmemekte ve bu tayfaya para kazandırmamakta fayda var.
bu görüşlerim, kuzenimin zamanında okuduğu ve geçiş yaparak kendisini kurtardığı yakın doğu üniversitesi için de geçerlidir.
13 temmuz 2010 günü diplomamı aldığım ve 7 senelik üniversite hayatımı doya doya yaşadığım üniversitem. tesadüf bu ki 20 temmuzda adadan ayrıldım. tam da kıbrıs barış harekatının yıl dönümüne denk geldi. amacı tam anlamıyla okumak olan insanın zamanında bitirip evine döneceği bir okuldur. benim gibi biraz okur biraz gezerim derseniz okul birazcık uzuyo haliyle.
bu sene ve önümüzdeki sene vereceği mezunların ardından batması %99 olan okul.
zira en büyük iki kayıt dönemi 2005 ve 2006 dır. bu sene yerleme sayıalrına bakınca 3800 boş kontenjan olduğu görülüyor ancak bu okul iki dönemde ortalama 2200-2300 öğrenci mezune diyor. şu an okulun mevcut öğrenci sayısı 10 bin civarında bu sene yerleşen herkesin kayıt yaptıracağını farz edersek ve bu yıldan sonra en büyük öğrenci mezuniyetini yaşıyacak olacağını düşünürsek iki yıl içinde öğrenci sayısı 6 binlere inecektir. bu da okulun topu atması anlamına gelir. artık öğrenim üyeleride kaliteli falan değildir hukuk fakültesinde okuyan arkadaşım sırf o öğretim üyeleri için gelmiştir bu okula ve şu an çoğunluğu kıbrıslı olan saçma sapan yeni mezun dr. lar hocalık yapmakta imiş.
okula gittiğinizde savurganlığı ve boş beleş adam çalıştırma olayına bizzat şahit oluyorsunuz zaten. şehir desen ateş pahası sadece içki ucuz. 5 liraya domates yerken türkiye de 2 lira olan kirazı kilosu 14 liradan yemek var. türkiye de 5 lira olan kızarmış piliç 12 lira 2.5 litre kola 4-4.25 den satılıyor. bu astro, lemar ya da hasan özok market fark etmiyor her türlü kazıklanıyorsunuz. ayda 600 lira sadece harcamak için lazım olan para yurt parası vs eklenince durum daha vahimleşiyor ve bu okulun yaptığı tek şey 2 uyıl ücretleri dondurduk açıklaması oluyor. eh sen batacam diye uğraşıyorsan kimse sana batma demez. ben bu okulda öğrenciyim ama elimden gelen herşeyi yapıp bu sene geri dönmüyorum, umarım becerebilicem.
Cemal Bayak'ın bizleri Turk215 ve Turk216 Eski Edebiyat derslerinde bilgisayar gibi kulandığını düşünüyorumda şuan gülmekten kendimi alamıyorum. Ezber yapardık ve kağıda bir fotokopi makinası gibi bildiklerimizi kopyalardık hehehe * uyuz adam hala doğu akdenizde öğrencinin yüzüne gülüp arkasından iş çevirmeye devam ediyor * ) bizler kurtulduk oradan şimdi orada lisansını okuyan arkadaşlarım için dua ediyorum *
doğu akdeniz üniversitesinde lisans eğitimini tamamlamış biri olarak, üniversiteye dışarıdan bakıldığında her şey harika gibi görünürken, içerisine giriyorsunuz ve bakıyorsunuz ki hiç de zannedildiği gibi bir durum söz konusu değil...
fen ve edebiyat fakültesinde türk dili ve edebiyatı bölümünü bitirdim. çok değerli ve emeklerini yadsıyamayacağımız hocalarımızdan dersler aldık, zaten onlarda olmasaydı hiç çekilmezdi yaa doğu akdenizde okunan edebiyat..
doğu akdeniz üniversitesi türk dili ve edebiyatı bölüm başkanı olan kadir atlansoy hatta bu adama başkan yerine diktatör desek daha doğru olur çünkü bu adamı tanıyan çok iyi tanır * biz ona, öğrencilerin ve hocalarımızın menfaatlerini değil de özellikle öğrencilerin paralarında gözü olan bir bölüm başkanı pardon diktatör diyorduk... bir de bunun yanında has adamı olan cemal bayak adında birisi var o da görünürde öğretim görevlisi ama içten içe kadir atlansoyun 1 numaralı yalakası...lisans eğitimini daüde edebiyat bölümünde tamamlayanlar bu iki ismi çok iyi bilirler. bu bölüm başkanı yaz okulunda dahi alttan dersleri olan öğrencileri düşünmekten ziyade onları yürüyen bankamatik gibi gören birisidir. eğitimci sıfatında değil de sanki patron müşteri ilişkisiyle hareket eden birisi.. son zamanlarda düşüncelerini öyle ortaya koydu ki yaptıklarıyla kendi karakterini de böylelikle gözler önüne sermiş oldu.. bu adamın haraketlerine konuşmalarına zıt gitmeyeceksiniz aman sonra size takar lisans hayatınızı diken üstünde okuyormuşcasına rahatsız bir şekilde devam ettirirsiniz, gerçi ben hiç bir şekilde bu adama karşı boyun eğmiş değilim o yüzden de zaten beni sevmezdi, zaten ben de onu sevmiyordum... iki yıldan beri bir çok hocamızın işine son verdiler. onların neden işine son verildi söyleyeyim size, onların tek hataları vardı!!! o da biz öğrencilerinin haklarını savunması bizi gerçek bir üniversite öğrencisi gibi yetiştirmeye çalışmaları bizlere doğruyu göstermek istemeleriydi. bu gibi sebeplerle hata yapmış oldular o diktatörün gözünde. yazık çok yazık bence edebiyat bölüm başkanı olmaya layık olmayan bir isim hala şu an o koltukta oturuyor. başucunda da cemal.
arkadaşlar doğu akdeniz üniversitesi türk dili ve edebiyatı bölümüne gitmenizi asla tavsiye etmiyorum. orası eğitim yuvası olmaktan çıkmaya başladı. hocalarımıza ve biz öğrencilere yapılan haksızlıklar sona ereceğe benzemiyor çünkü. yorumlara daha sonra devam edeceğim, saygılarımı sunarım arkadaşlar...
serserilik yapmaya eğilimi olanların serserilik yaptığı, gerçekten okumak isteyenlerin de iyi bir eğitim aldığı üniversite. teknik ve sosyal olanakları türkiye'deki üniversitelerin yüzde doksanından çok daha iyi olan eğitim kampüsü.
eğer temel derdiniz eğitimse,türkiye üniversitelerinin ortalamasından çok yüksek bir eğitim kadrosuna sahip bir üniversitedir.fakat ulan ben üniversiteye geldim biraz kültür edebiyat sanat faaliyetine katılayım diye düşünüyorsanız(mağdur gibi) arkanıza bakmadan koşa koşa uzaklaşmanız gereken okuldur.ha ben uzaklaşamdm da noldu?sıkıntıdan 4 yılda bitirmeye karar verdim hukuk fakültesini.iyi midir bilmiyorum.zira anadolu şehirlerinden gelipte burada her türlü cinsel manyaklık ve içki düşkünlüğü yaşayanlar gençler tez konusu olabilecek niteliktedir.