Doğan Güreş Paşa, her türlü irticai faaliyetlerin ve yıkıcı-bölücü sol ve kürtçü terör örgütlerinin panzehiri olup Türk ordusunun son 50 yılda yetiştirdiği en kudretli paşasıdır.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin 21'inci Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Doğan GÜREŞ, 1926 yılında Adana'da doğmuş, 1947 yılında Kara Harp Okulundan, 1949 yılında Ulaştırma Okulundan mezun olmuştur.
1963 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde ve Takım ve Bölük Komutanlığı yapmıştır. 1965 yılında Kara Harp Akademisini kurmay subay olarak bitirdikten sonra; 28'inci Tümen Ulaştırma Tabur Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığında Karargâh Subaylığı, 51'inci Tümen Kurmay Başkanlığı, Atina Kara Ataşeliği ve Genelkurmay Harekât Dairesi Plan Prensipler Şube Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür.
1973 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı, Belçika/Mons'ta Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı (SHAPE) Lojistik Daire Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tugay Komutanlığı görevlerini yürütmüş, 1977 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı görevinde bulunmuş, 1981 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı ve 3'üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 1985 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir. Orgeneral rütbesi ile Harp Akademileri Komutanlığı, 1'inci Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürütmüş, 4 Aralık 1990 tarihinde atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinden 30 Ağustos 1994 tarihinde emekliye ayrılmıştır.
Orgeneral GÜREŞ; TSK Üstün Hizmet Madalyası ve TSK Altın Şeref Madalyası sahibidir.
Bayan Evser GÜREŞ ile evli olan Orgeneral Doğan GÜREŞ'in iki çocuğu vardır. ingilizce bilmektedir.
14 Ekim 2014'te Ankara'da vefat etmiş, Cebeci Askerî Şehitliği (Ankara)'nde toprağa verilmiştir.
Kaynak: tsk.tr
4 Aralık 1990 tarihinde atandığı görevinde PKK'ya ağır darbeler indirip bitirme noktasına getiren operasyonlara imza atmıştır. Tansu Çiller başbakan koltuğuna oturduktan sonra, 1994 yılında PKK'yı ileri düzeyde zayıflatacak büyük bir atılım gerçekleştirecek ve bu atılım PKK'nın belinin kırılmasıyla sonuçlanacaktı.
ama orada ömrü vefa etmedi ve 30 ağustos 1994 de emekliye ayrıldı. nur içinde yatsın, memlekete faydası dokunmuş kişilerdendir.
Doğan Güreş, 4 Aralık 1990 tarihinde atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinde PKK'ya ağır darbeler indirip bitirme noktasına getiren operasyonlara imza atmıştı.
Tansu Çiller başbakan koltuğuna oturduktan sonra, 1994 yılında PKK'yı ileri düzeyde zayıflatacak büyük bir atılım gerçekleştirecek ve bu atılım PKK'nın belinin kırılmasıyla sonuçlanacaktı.
Operasyonun ardındaki kilit isim ise Genelkurmay Başkanı Güreş idi. O zamanlar bir gazeteye yansıyan ve Doğan Güreş'e atfedilen 'Tak emrediyor, şak yapıyorum' demecinde Genelkurmay Başkanı'nın, Başbakan Çiller'le ilişkilerinin düzeyi anlatılıyordu.
ingiltere Genelkurmay Başkanı'nın 'Kadın Başbakanınız emir veriyor mu?' biçimindeki sorusuna cevap veren Doğan Güreş "Ne demek rahat emir verebiliyor mu? Tak diye emir veriyor ben de şak diye selamı çakıp emri uyguluyorum" demişti.
Güreş daha sonra haberin yanlış yansıdığını söylese bile adı 'Tak—şak Paşa'ya çıkmıştı bile. Genelkurmay eski Başkanı bundan sonraki özel demeçlerinde Başbakan Tansu Çiller'i 'Kararlı ve cesur bir kadın' olarak niteleyecekti.
30 Ağustos 1994 tarihinde emekliye ayrıldıktan sonra DYP'den siyasete atılan Güreş Paşa, Türkiye'de bir kadın başbakan ile görev yapan ilk genelkurmay başkanıydı da...
20 ve 21. dönemde Kilis Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan Doğan Güreş, Çiller ile olan uyumlu çalışmasıyla bilinmişti.
1993 türkiye'sinin en önemli piyonu. kontrgerilla bulunamıyor diyenlere derim ki; "ahmaksınız işte. bulamadığınızı söylediğiniz şey tam karşınızda duruyor". bu adam konuşmadan ya da konuşturulmadan geberirse türkiye'de bir çok gizli olay tarihe gömülür gider. gebermeden önce mutlaka konuşturulmalıdır.
sivas olayları öncesi dönemin sivas valisi ahmet karabilgin'e arayarak olaylara müdahele edilmesi ve hatta zor kullanılması istediği, vali karabilgin'in ise general güreş'i dinlemediği iddia edilmiştir.