uzun ince bir yoldayım klibini * "aa ne güzel ya her çeşit enstürman varmış" deyip izlerken parçayı işaret diliyle söyleyen hatunu görünce tüylerimi diken diken yapan proje.
son klipleri "uzun ince bir yoldayım" la seslerini iyice duyurabilmiş bir ağaclar.net projesidir. 45 sanatçı "doğa için çal"ıp söylemişler, çok da güzel ve anlamlı olmuş. klibin ortasında bir yerlerde sessizlik var. en çok da orda derinleşiyor anlam. bu projede çok özel incelikler düşünülmüş. özel (engelli) insanları da projeye dahil etmeyi unutmamışlar.
kendi müzik kariyerinizi doğum yerinizi web sayfanızı yazarak sizin de katılabileceğiniz bir kampanyadır. yanlız videoda çalan arkadaşların özgeçmişlerini okuyunca doğa için çal mal pek de kolay gözükmüyor.
serdar öztop'un solosuyla muhteşem bir hal almış olan ayrıca mahşer-i cümbüşten özlem türay'ın da sesiyle şaşırttığı, divane aşık gibi türküsünün 45 farklı sanatçının seslendirdiği anlamlı projedir.
çok güzel hazırlanmış bir kliple sesini duyurmaya çalışılmış bir projedir. klibin sonlarına doğru adanalı sanatçı, söyleyiş tarzı ile beni güldürmeyi başarmıştır. Genel olarak güzel düşünülmüş bir proje.
45 adet farklı müzik türleriyle ilgilenen genç müzisyen ve aralarında birkaç ünlü ismin bulunduğu etkinlik. her ismin videodaki şehirlerinin kendi doğum yerleri olduğu bilinmektedir.
yararlı bir projedir ve bence seslerini gayet iyi duyurabilmişlerdir.
diğer insanlarında destek vermesi gereken bir projedir.
Dünya'nın hali ortada. Yerküresiyle, atmosferiyle tehlike sinyalleri verip duruyor.
Küresel iklim değişikliği bir dert; seller, taşkınlar, buzulların erimesi, kıyıların denizler tarafından yutulması ihtimali, kuraklık...
Beslenme başka bir dert; besin bulanlar için GDO'lu ürünler, denetimsiz tarımsal ilaçlama, sakıncalı katkı maddeleri... Bulamayanların sorunu karmaşık değil: Sadece açlık! Enerji savaşları, temiz su savaşları... Yani gidişat iyi değil.
En güçlü ya da yoksul olanların büyük çoğunluğu, kendi küçük ya da büyük çıkarını esas alarak, kendini dünyanın merkezine koyarak yaşıyor. Herkesin mazareti var!
Çok şey sadece günü kurtarmaya yönelik.. Doğayı yok sayarak yapılan her şey, geleceğimizi biraz daha belirsizleştiriyor. Komik olan, korunmak doğanın umurunda bile değil. O nasıl olsa, öyle ya da böyle var olacak... Vay bizim halimize...
iklim değişiklikleri, seller, taşkınlar, bunlar dünya kabuk bağladığından bu yana hep var ama son yüz yılın grafikleri öncekilerle benzerlik göstermiyor, kendi elimizle yaptıklarımızın, bu kötü gidişe direkt etkisi var. Önceleri düşe kalka yaşıyorduk, artık kıçımızın üstünde hızla kaymaya başladık. işin bilimiyle uğraşan herkes bu konuda hem fikir. Çevreci hareketler, bu gidişi durdurulması gerektiğini herkese anlatmaya çalışıyor.
Agaclar.net olarak başından beri işin neresinden tutacağımıza bakıp durduk. Yaptığımız her şeyde bu amacın izi var. Daha neler yapabiliriz?
Doğa sorunlarının evrenselliği, doğanın insanlara mekan ve kaynak oluşuyla, müziğin evrenselliği ve insanların ortak dili oluşu arasındaki bağ, projenin çıkış noktası oldu.
Müzik; yaygın, eneji dolu, durdurup kendini dinleten ya da arka plana geçip çaktırmadan varolan...
Seçtiğimiz parça: "Divane Aşık Gibi" Bilmeyen yok, sevmeyen yok...
Dünyanın çivisini çıkaranlar kadar, bunu seyretmekle yetinenler de benzer biçimde sorumluysa, çözümler bulmak ve uygulamak zorundaysak, her vesile ile hatırlamalı, hatırlatmalıyız.... Hem değişim gerektiğini bilip, hem "Şöyle yap, böyle yap" laflarını dinlemediğimize göre, "ne yapmalıyım" diye düşünmek gerektiğini her dinlediğinde hatırlatan bir müzik işe yarar mı? En azından konunun farkında olanlar için, arka planda fazladan bir vicdan azabı durumu yaratır mı?
"Birlikten kuvvet doğar" mı? Tek tek düşündüğümüz, anlatmaya çalıştıklarımız, hep birlikte, bir ucundan tutarak ortaya konduğunda verdiği enerji artar mı?
Agaclar.net'ten Fırat Çavaş, doğdukları iller farklı, yaşadıkları mekanlar farklı, zevkleri, yaşama bakış açıları farklı 45 müzisyeni, varolan gerçekleri bir kez daha hatırlatmak için bir araya getirdi: Doğa için çal!
"Divane Aşık Gibi" yollarda dolaşmaktan başka, hem mecazda hem de fikirde "Sen yağmur ol, ben bulut, Maçka'da buluşalım" diyoruz.
henüz fikir aşamasındayken esen kaynağı olan playing for change ekibinin haberdar edildiği, yapım aşamasında da playing for change ekibinin çok büyük destek olduğu projedir. inanılmaz başarılıdır.
çok güzel bir projedir..farklı türdeki müsizyenleri tek bir çatı altında toplamıştır,ve ortaya çok güzel bir çalışma çıkmıştır..yıllardır yapmak istediğim sonunda ana bunu bende düşünmüştüm diyerek mutlu olduğum bir projedir...müzik sevgisi insanları bir araya toplamaya yetebilmiştir...
copying beethoven adlı film'de beethoven'ın sölediği bir sözdü yanlış hatırlamıyorsam. video'ya gelirsek; gerçekten çok güzel olmuş, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum hepsine.. ayrıca konsept olarak benzer bir video daha izlemiştim. farklı farklı ülkelerden sokak çalgıcılarına bir şarkıyı söyletip üstüste eklenmiş bir video. ondan biraz esinlenme var sanırım.. gene de çok güzel çok harika..