faith albumunden bir cure parcasi.sozler de c+p ile monte edeyim eksik kalmasın..
Stop my flight to fight
And die
And take a stand to change my life
So savage with red desperation
I clench my hands
You draw your claws
A hidden rage consumes my heart
Fuelled by years of wasted time
I close my eyes
And tense myself
And screaming
Throw myself in fury over the edge
And into your blood
Tear at flesh
And rip at skin
And smash at doubt
I have to break you
Fury drives my vicious blows
I see you fall but still I strike you
Again and again
Your body falls
The movement is sharp and clear and pure
And gone
I stop and kneel beside you
Drained of everything but pain
Screaming throw myself in fury
Over the edge and into your blood
Kiss you once and see you writhe
Hold you close and hear you cry
Kiss your eyes and finish your life
Kiss your eyes
Finish your life
Again and again
Your body falls
The movement is sharp and clear and pure
And gone
I stop and kneel beside you
Knowing I'll murder you again tonight
Knowing I'll murder you again
Knowing I'll murder you again
Knowing I'll murder you again
Knowing I'll murder you again
Tonight
(bkz: Meryl Streep) ve (bkz: Philip Seymour Hoffman)'in basrollerinde oynadigi bu ay icinde vizyona giren acayip bir film. filmi dun gittim izledim lakin zevk aldim diyemem. hatta bir ara uykuya dalmisim o kadar sessiz ve yavas bir film. ha iste simdi aksiyon heyecan baslayacak diye beklerken aniden de bitmistir film hersey havada kalmistir. imdbde su an 8'dir skoru. bu filmi ilginc kilan nedir bilen varsa beri gelsin de anlatsin bana. tuhaf...
öncelikle; tanrı evreni yaratmaya başlar. o uğraşırken şeytan gelir ve kulağına tek bir kelime fısıldar: "neden?" tanrı bir an duraksar. işte o anda şüphe doğmuştur.
the reader'i izlemediğim için Kate Winslet'ın perormansını bilmiyorum ama meryl streep resmen döktürmüş bu filmde. o benim için neden "sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kadın oyucusu" durun yanıtını vermiş bir kez daha.
Heath Ledger adaylar arasında olmasaydı philip seymour hoffman da tartışmasız en büyük adayımdı yardımcı erkek oyuncu ödülü için. filmi de beğendim ama bu ikilinin oyunculukları aldı götürdü beni.
filmin başından sonuna izleyiciyi saran şüphe duygusu ve bir edebiyat uyarlaması olduğu herhalinden belli diyaloglarıyla imdb'de aldığı 8.1 puanı fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum.
sonu havada kalıyor gibi cümleler bu film için hafif kalıyor, filmin başından sonuna kadar sonunun olaysız, actionsız biteceği aşikar zaten. ne yani filmin sonunda okul yansın ve tecavüze uğramış küçük çocuk cesetleri bulunsun mu istiyordunuz?
tanım mı; kısaca izleyin, izlettirin filmi. hatta oyunuluk akademilerinde de izlettirin filmi.
bu filmin oskar adaylıklarıyla ilgili tek eleştirim yardımcı kadın oyuncu ödülüne aday gösterilen Viola Davis için. çok kısa bir bölümünde yer alıyor filmin, ama sırıtmıyor oyunculuğu. aslında meryl streep in yanında sırıtmamış olması, müjdat gezen'in okulunda ömür boyu ders vermei için bence de yeterli bir performans ama yardımcı kadın oyuncu ödülüne aday olmak için daha fazla bir efor bekliyorum açıkçası.
M. streep ve Philip Seymour Hoffman olmasa kimse bu filmi izlemezdi sanırım. Film, o kadar uzatılmış ki özü ıskalamış ve kilise hayatından bir kesit gibi kalmış. Kısa film olarak çekilse çok daha amacına uygun ve sarsıcı olurdu. Bu yüzden bittikten sonra ağzınızdan tek bir kelime çıkıyor : "eee?"
--spoiler--
1964 yılı... Bronx'taki St. Nicholas kilisesi...
Karizmatik Rahip Flynn (Philip Seymour Hoffman), korkunun ve disiplinin gücüne yürekten inanan Rahibe Aloysius Beauvier'in (Meryl Streep) ateşli bir şekilde savunduğu katı gelenekleri yıkmak için çaba göstermektedir. Ülkenin politik iklimindeki değişim rüzgarlarının kilise camiasını da etki altına almasıyla okula ilk kez Donald Miller adlı siyah bir öğrenci kabul edilmiştir. Geleceğe umutla bakan genç ve masum rahibe James (Amy Adams), Peder Flynn ile ilgili bir şüphesini Rahibe Aloysius ile paylaşarak Peder Flynn'ın Donald'a karşı aşırı bir yakınlık gösterdiğini anlatır. Bu iddia ve suçlama üzerine harekete geçen Rahibe Aloysius, gerçeği ortaya çıkartmak ve Peder Flynn'ı okuldan attırmak için büyük bir mücadele başlatır. Rahibe Aloysius artık Peder Flynn'a karşı müthiş bir irade savaşına kilitlenmiştir. Bu mücadelenin hem kilise hem de okul üzerinde yıkıcı sonuçlar getirmesi tehlikesi vardır.
--spoiler--
şüpheli oğlancı bir rahip, kocası öldükten sonra rahibe olup psikopata bağlamış bir rahibe, şüphe şüphe, bol bol klise ritüeli, iki de bir patlayan ampül, sürekli açık kalan pencereler, kör bir fosil olmuş rahibe, şarapcı gay zenci donald, erkek hakimiyetindeki klise, şüphe şüphe başka da bir bok kalmıyor insanın aklında. puan verilecekse 10 üzerinden 6 gerisi yalan.
başrollerinde meryl streep,philip seymour hoffman ve amy adams'ın rol aldığı film. Rahibe Beauvier tarafından yönetilen bir okulda Peder Flynn bu okuldaki katı kuralları sona erdirmeyi amaçlar ve okula ilk siyahi öğrenciyi kabul eder. Diğer rahibe James'in siyahi öğrenciye Flynn'ın daha fazla ilgi gösterdiğini düşünmesi ve bunu Beauvier'e söylemesi ise Flynn'ın okuldan uzaklaştırılmasına neden olur. Bunun sonucunda da rahibenin iç hesaplaşması başlar...
father flynn: where is your compassion?
sister aloysius: nowhere you can get at it.
***
sister james: i wish i could be like you.
sister aloysius beauvier: why?
sister james: because i can't sleep anymore.
sister aloysius beauvier: maybe we're not supposed to sleep so well.
john patrick shanley'nin yazdığı, 2004 yılında sahnelenmeye başlanan pulitzer ödüllü oyundan uyarlanan film.
en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi uyarlama senaryo olmak üzere 4 dalda, toplam 5 ödül için oscar'a aday gösterildi.
filmde genel olarak kuşku duymanın en az emin olmak kadar güçlü bir yaptırıma sahip olduğu * , insanları farklı davranışlarda bulunmaya zorladığı ve türlü hallere soktuğu gösteriliyor. meryl streep* , philip seymour hoffman ve amy adams 'ın başarılı oyunculuklarının yanı sıra kısa bir rolü olmasına rağmen viola davis dikkat çeken performansıyla göz dolduruyor. özellikle meryl streep ile beraber yürürken geçen sahne dikkatle izlenmeli, önemli diyaloglar geçiyor.
kapıların bazı durumlarda açık bırakılıp bazı durumlarda kapatılması, birdenbire esmeye başlayan rüzgarlar, aynı lambanın birkaç kez kırılması gibi * sembolik anlam taşıyan olaylardan yararlanılmış ve bir yandan çok emin olunsa da içten içe şüphe duyulmaya devam edilmesi gibi bu birbirine zıt iki kavramın böylesine içe içe geçmesi çok iyi işlenmiş.
yavaş akıyor gibi görünse de, ismi gibi film boyunca ve hatta film bittikten sonra bile izleyeni şüphede bırakan bir film. ***
meryl streep in basrolde oynadığı film. filmin teması rahibenin, rahibin okula yeni gelen zenci bir öğrenciyle kurduğu gizli yakınlığın şüphesi üzerinde geçiyor. filmde meryl streepin oyunculuğu etki altına alıyor ve şüphenin beyni kemiren büyük bir güç olduğunu gözler önüne seriyor. filmdeki hakim duygu şüphe olsada amy adams ın gözlerindeki acıma ve masumiyet ifadesi o kadar gerçekci ki oyunculuğuna şapka çıkartıyor.
bütün filme yayılan bir şüphe vardır ve sonunda patlayan bir itirafla insanı etkiler. güzel yapımdır, kadro süperdir, ayrıca viola davis sadece 6 veya 7 dakika filmde görünmektedir. bu süre içinde oscara aday gösterilmenin büyük bir yetenek olduğunu kabul etmek gerekiyor. amy adams ürkek ve duygusaldır. meryl streep sert ve tam olması gerektiği gibidir.