domuz etinin faydaları

entry20 galeri0 video1
    20.
  1. Taş yiyen hayvanı çok severim. Varlığı yokluğu bilir, ileride karıma domuz eti yedireceğim, varlığı da yokluğu da bilsin..
    0 ...
  2. 19.
  3. Eğer dinimizce haram olmasaydı
    Her akşam yediğimiz ekmek ve makarnaya çok güzel protein takviyesi olurdu
    Çünkü çok ucuz olurdu
    Domuzlar yılda iki defa yavrulayabiliyor ve her batında en az iki yavru oluyor
    Üstelik beslemesi de çok kolay hayvan taş bile yiyor.
    1 ...
  4. 18.
  5. faydasını bilmem ama domuz etinden yunan döneri güzel ve lezzetlidir.
    0 ...
  6. 17.
  7. Ahahahah öncelikle şunu belirteyim ki öyle veya böyle et olduğundan ötürü besin değeridir. Faydası illa ki vardır yani. Lakin pek de yemeğe değecek kadar değildir. Şöyle zararlı böyle zararlı, yok kanser yapıyor gibi sallamaları da çok ciddiye almayınız. Yani kısaca ağır bir zararı olmamakla birlikte diğer etlere nazaran çok da tercih edilmemesi daha uygundur.
    Şimdi konuyu zevk açısından ele alabiliriz.
    6 sene Almanya'da yaşamış, Polonya, Çek gibi ülkelerde bulunmuş biri olarak şunu belirtmek isterim. islam'la tamamen bağımsız bir şekilde domuz eti zaten öyle çok da tüketilmemektedir. Yani Hristiyan'ı da ateisti de çok sevmez. Sebebine gelince özellikle o kadar leş bir kokusu vardır ki aman ya Rabbi. Valla insan isterse 60 sene yaşasın alışamıyor, böyle iğrenç bir koku yok efendim. Almanlar bile nefret eder o pis kokudan. Bu yönüyle zaten birçok kadın hiç ilişmiyor. En kötü noktası bu. Onun dışında zaten kesim şeklinden dolayı yoğun kanlı oluyor ve sert. Bu sertliğin sebebi beslenme şekillerinden ve ağır öğütücü olmalarından. Renkleri de farklı oluyor zaten. Yani ağır kokusu ve bununla beraber birkaç yönden baştan tercih edilmiyor. Zaten tadı da öyle 'efsaneee' falan değil. Bir esprisi yok pek.
    Tabii bunlarla beraber bazı fanları var ki bunlar sabah akşam yemeden durmaz. Bizim sosisli diye bildiğimiz hotdogları var Almanya'da o sosis hali işte deliler gibi gidiyor mesela. Bunlar tabii öyle sert olmuyor baya işlenmiş falan.
    Kıyas etmek isteyen bizim midye gibi düşünebilir. Yani bir kesim hiç yememiş oluyor; kokusundan, tipinden nefret ediyor. Ama bazılar da var ki hastası resmen, domuz da domuz.
    Bu zarar konusunda da midyeyle aynı düşünebilirsiniz Efendiler. Yani o ne kadar zararlı ve pis ise domuz da aynı. Yani bazı özel durumlar dışında çok da insanı ölüme sürüklemez

    Şimdi bunlar dışında islam'ın yasaklamasındaki amaç ne 'kendi dışkısını demek' ne de 'kıskançlığı azaltmak' gibi bir saçmalıktır. Zira islam'da domuzun sadece eti değil; kılı, tüyü ve derisi gibi tamamının kullanılması haramdır. Yani ressamın domuzum kılından yapılmış bir fırçayı kullanması da caiz değildir. Burada saçma sapan bahaneler bulmakla siz iyi bir şey yapmıyorsunuz beyler. Tam tersine zıttı kanıtlanınca sanki bu islam'danmış da yanlışmış gibi bir tabloya sebep oluyorsunuz.

    Doğrusu ise şu olmalı ki, hikmetini bilmeyebiliriz. Bunu gizlemenin ve kafadan hikmet uydurmanın bir doğru yanı da yoktur. Zaten teslim olman gerek senin (tabii ki taklid-i iman kasıt değil, tam tersine imanından ve dinden emin olduktan sonra onun reformlarındaki teslimiyet önemlidir) senden beklenen tam olarak budur. Yani hikmet sallamakla değil de teslimiyetle yani 'islam olmakla' övünmeliyiz. Bunda ters bir husus yoktur. illa ki vücuda zarar verecek bir şey aramak abestir. Altın ve ipek de erkeğe haram kılınmıştır. Bunlar için de hikmet uydurmak sadece bir aşağılık kompleksinin göstergesidir.
    Ama şu da bir gerçek ki, WHO(Dünya Sağlık Örgütü) de dahil olmak üzere tüm tıbbi literatürlerde bağırsak enfeksiyonlarının yaşanma sebebinin 1.sırasında domuz eti vardır. Evet etin kendisinde bir sıkıntı olmasa bile hayvanın beslenme şeklinden ötürü her varyasyonda mikrop barındırmaktadır kendinde. Bu durumda et tamamen pişse bile bazı bakteriler yaşayabilmektedir.
    Yani zararları aslında vardır lakin asıl hikmetini el-alim olan Allah azze ve celle bilmektedir.

    Biraz düzensiz oldu ama alışacağız artık yaza yaza..
    2 ...
  8. 16.
  9. Faydası var mı bilemem ama tek bildiğim bu başlığı açan tam bir batı özentisi andavaldır.Bu kesin.
    2 ...
  10. 15.
  11. la madem faydası yoğudu da akabe niye kasaplık hayvan sınıfına soktu

    sanırsam en çok akabeliler yiyor. insan merak ediyor.
    1 ...
  12. 14.
  13. gavatlık mesleğini icra edip,kendini uluslararası alanda gösterebilecek nitelikte gavatların yetişmesine sebep verir.buda ülkemizde ki pezoları fazlasıyla gururlandırır.
    çünkü artık karkas et fiyatları onlar için ucuzdur,ithale gerek yoktur artık.
    (bkz: ne faydası kardeşim)
    1 ...
  14. 13.
  15. kendi pisliğini yediği gerekçesiyle haram olarak değerlendirerek besin değeri göz ardı edilir ancak kütür kütür kendi pisliğini yiyen tavugun etinin her türlü yenilmesi ise helaldir.
    1 ...
  16. 12.
  17. kırmızı etten çok fazla bir farkı yoktur. yarar olarak besin değerleri değişebilir ama apaçık bir farkı yok. bir de çok yağlı.
    0 ...
  18. 11.
  19. yatalak insanı ayağa kaldırıyormuş.
    (bkz: yuh)
    0 ...
  20. 10.
  21. müslüman insanlar için kuran ı kerim de bile haram kılınan domuz etinin bilimsel olarak insanlığa pek faydası olan et değildir.
    4 ...
  22. 9.
  23. orantısız vücut gelişimi.
    Tek faydası budur kendisinin uzuvlar aşırı derecede gelişir.
    1 ...
  24. 8.
  25. O kadar yararı olsa keller kafasına sürsün de saç çıksın. Kendi dışkısını bile yiyen bir hayvanın eti nasıl bu kadar faydalı olabilir. ?
    0 ...
  26. 7.
  27. Hayatta bikere bile olsa yiyeceğim.. Adem bile hata yapmış yasak meyveden yemiş ben niye yemeyeyim amk.
    2 ...
  28. 6.
  29. müslüman mahallesinde salyangoz satanlar için alternatif ürün olmasıdır.
    0 ...
  30. 5.
  31. yedikçe yiyesin gelir, daha sonra 3 vakte kadar kıskanma diye bir şey kalmaz, önüne gelen ile yatar kalkarsın. işte burada film kopar, bu da iyi mi kötü mü bilinmez.
    2 ...
  32. 4.
  33. eti diri olur. dipçik gibi, tüfenk gibi.
    1 ...
  34. 3.
  35. Domuz eti yiyen karısını kıskanmaz derler , demek ki yararı boynuz çıkartmasıymış.
    3 ...
  36. 2.
  37. trışin parazitini saymazsak belki faydalıdır.
    2 ...
  38. 1.
  39. Domuz etinde tuz oranı azdır, mineral ve vitamin yönünden zengindir. Domuz protein açısından da çok zengindir. 100 gram domuz etinde günlük ihtiyacınızın yarısı kadar protein vardır. Ayrıca 100 gram domuz etinde günlük demir ihtiyacınızın %15'ini sağlar. irlanda'da yapılan bir araştırmaya göre (irlanda'da domuz eti yemek bir tabudur.) 18-50 yaş arası her 3 irlandalı kadının birinde demir eksikliği, 30 kadınının birinde demir eksikliğinden kaynaklanan anemi vardır. Domuz eti B12 açısından en zengin besinlerden biridir. Günlük ihtiyacınızın %70'ini 100 gram domuz etinde bulabilirsiniz. Çinko ihtiyacınızın %30'unu da 100 gram domuz etinde bulabilirsiniz. Günlük ihtiyacınız için her gün en az 50 gram domuz eti tüketin.
    yiyin ve yedirin.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük