domates ve yapraklarıyla beslenen, domatesin üzerinde siyahlıklar ve yapraklarında şeffaf bölmelerle içten yenmiş şekilde domateslere zarar veren canlıdır.
Güve insanların besinine ve eşyasına büyük zararlar verir ve birçok farklı alanda yaşayan zararlı bir böcek türüdür.
Güve yaşadığı ortama bağlı olarak farklı yapılara sahip ve farklı isimler ile bilinirler. Birçok Güve çeşidi kanatlıdır ve kelebeğe benzer ve değişik renklerdedir fakat kelebek değildir. Güve ile kelebeği ayırt etmek çok kolaydır ve belli başlı özelikleri vardır. Güveler genellikle gece görünürler. Güvelerin beslenmesi, yer değiştirmeleri ve uçmaları gece daha çok görünür. Gündüzleri fazla uçmazlar kenar kuytu bölgelerde saklanırlar. Güvenin yaklaşık olarak boyu 5 - 12mm kadardır. Güve birçok renkte olabilmekte fakat renkleri çok mattır. Parlak bir görünümleri yoktur. Güveye her ortamda rastlamak mümkündür. Bazı Güve çeşitleri evde halı ve deri üzerinden beslenirken bazı Güve çeşitleri de tahıl ambarlarında ve hatta ekinler üzerinde bulunmaktadır. Evde Güve olduğunda mutlaka en kısa zamanda önlem almak gerekir çünkü evdeki Güveler ev ortamında bulunan deri, yün, ipek, tahıl ve besinler olmak üzere birçok gıdaları ve eşyaları kemirip kullanılmaz hale getirirler.
Ambarda ve ekinlerde Güve ve çeşitlerine rastlanıldığında mutlaka en kısa zamanda önlem almak gerekir aksi takdirde tüm tahıl ve hububatları en kısa zamanda kullanılmaz hale getirirler. Tahıl tanesinin içini boşaltıp sadece posasını bırakırlar. Güve haşeresinin birçok çeşidi vardır ve halk arasında en çok bilinen Güveler halı Güvesi, tahıl Güvesi, elbise Güvesi, odun Güvesi, deri Güvesi, Güve böceği, hububat Güvesi, Güve haşeresi, Güve kelebeği gibi farklı isimler ile anılırlar.
Güve kelebeğe benzer fakat ikisini birbirinden ayırt etmek için şu özeliklere bakmak gerekir
Güvenin kanatları üstünde pullar bulunur. Kelebeğin kanatları ise düz ve pulsuzdur.
Güvenin renkleri genellikle yaşadığı ortama bağlı olarak değişir ve mat bir haldedir. Kelebeğin renkleri çok canlıdır
Güve haşeresinde antenler zarif ve tırtıllı bir yapıdadır. Fakat kelebeklerde ise antenler uzun düz ve baş kısmı yuvarlaktır.
Güve böceği geceleri ortaya çıkar ve uçuşur ve beslenir fakat kelebekler ise gündüzleri uçuşurlar ve aktiftirler.