Osmanlıca eğitime daha önce geçmiş olsaydık böyle yükselmeyecekti işte allah cezasını versin Osmanlı düşmanlarının!!!!!1
Belki o mezar taşlarında doların yükselişini önleyecek, hatta doların tepetaklak olmasını sağlayıp ABD ile israil'i batıracak bilgiler yazılıydı, dedelerimizin mezar taşını okutmadınız iki elimiz yakanızda!!!111!
Ülkenin tek büyük sorunu olarak osmanlıca eğitimi görmek gerçekten çok basiretli bir yaklaşımmış da biz anlayamamışız.
gün içinde 2,41'i görmesi ile cumhuriyet tarihi rekorunu kıran para birimi. şuan ise 2,37 civarında. piyasaların kapanmasına yakın yükselme ihtimali var yine.
2015 yılı doların yılı olacak. tüm dünyada değer kazanacak ama türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri fena vuracak.
şu an dolar 2.33. 6 ay sonrası tahminim 2.5~2.6 gibi. normalde daha fazla olur ama merkez bankası rezervini eriterek ancak bu kadar durdurabilecek.
dolar borcu olan varsa kapatsın.
Bir kaç gün içinde TL bazında 2.40'ı bulacağını öngördüğüm para birimi. Yunanistan'daki seçimlerin Euro üzerindeki etkisiyle birlikte faiz indirimi sinyallerininde artmasıyla gerçekleşme ihtimali olan mevzudur. Euro/dolar paritesinin iyicene gerilemesinin etkisi gelişen ülke para birimlerindeki kaybın etkilik süresini uzatacağı görülüyor.Kısa bir toparlanma olsa da endişelerin kırılganlığı sürüklediği farkediliyor.
Tüm dünyada güçlenen ama Ruble ile TL karşısında daha bir ayrı güçlenen para birimi.
--spoiler--
Yaşanan süreçte, Ukrayna politikası nedeniyle Batılı ülkelerin yaptırımlarına maruz kalan ve petrol fiyatlarındaki gerilemeden en fazla etkilenen Rusya'nın para birimi oldu. Geçen yılın kasım ayında 79,52 ile dolar karşısında tarihi zirvesini gören ruble, yıl başından bu yana da yüzde 14,4'le en çok kaybettirenler listesinde ilk sırayı aldı.
Rubleyi, dolar karşısında yıl başından bu yana yüzde 4,56 gerileyen Türk Lirası (TL) izledi. TCMB'nin 4 Şubat'ta olağanüstü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı yaparak faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçen dolar/TL, cuma günü 2,4479 ile rekor tazeledi.
Söz konusu dönemde dolar karşısındaki kayıpları yüzde 2,47'e ulaşan Ukrayna Grivnası ise sıralamada üçüncü yerini aldı. Bu para birimini yıl başından bu yana dolar karşısında yüzde 2,05 gerileyen Endonezya Rupisi takip ederken, Kore Wonu yüzde 1,02'lik, Brezilya Reali yüzde 0,96'lık ve Güney Afrika Randı ise yüzde 0,7'lik kayıpla listedeki yerini aldı.
--spoiler--
Doların artışı Ocak ayının ortasından başlıyor muhterem ayarsız; geçen seneki ihracat artışının dolarla bir ilgisi yok, altın ithalatının çok düşmesi nedeniyle ithalatın çok gerilemesi, BDDK'nın kredi genişlemesini durdurmak ve kredi kartları harcamalarını azaltmak için uygulamaya koyduğu sıkı maliye politikalarının neticesinde daralan iç piyasa yüzünden canhıraş dış piyasaya yönelen firmalar nedeniyledir, google'dan ilk gördüğünüz rakamı yapıştırmayın amk. Geçen sene %2.5 artmış, ocakta %9.8 azalmış aradaki farkı görebiliyor musun?
Dolar ocak ayının ortasından beri bir ayda %8 artmış bildiğin devalüasyon olmuş; sen hala burada geçen sene kuş kadar artmış ihracatla savunma yapmaya çalışıyorsun.
kendisine özgü bir kokusu olan, afrikanın, papua yeni ginenin en ücra köşesinde yamyam yerlinin bile bildiği para birimi. dolar kazanmıyorsanız kölesinizdir.